Listopad 2008

• Fotoalbum (23)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
22.8.08 13:02

Zdenko,
já se bojim, že měsíc před porodem už sotva polezu a běhat po krámech a něco shánět myslím moc nepůjde.
Jsem ráda, že máš velrybí pocit taky, ani nevíš jak :P
Košile víc jak za 300 nekoupim, to radšipůjdu k vietnamcům a koupim si nějaký zapínací vepředu a bude. Teda 500-800 je děsně moooc.
Věcičky mám vyprané, protože máme všechno děděné a jak to bylo v krabicích, tak jsem to rovnou všechno vyprala a uložila, no teď to ještě roztřídit…
Holky už se těšim domů, konečně víkend, akorát musim uvařit. Pro sebe si udělám lečo a manžovi upeču kuřecí roládu, protože mu lečo nejede :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
22.8.08 13:36

Ahoj holky, zdravím po dlouhé době. Tak s velrybím pocitem jsem na tom stejně, říkám si, že už to snad ani nemůže být větší to břicho, ale je fakt, že mimís je ještě nahoře a proto se mi hůř dýchá, hlavně když se najím to jsem úplně nemožná, tvrdé břicho a jen funím až to sestoupí dolů, tak to bude lepší na dýchání, ale zase horší na chůzi. A to bude mimís ještě dvakrát těžší, no hrůza. Jinak noční košili jsem poprvé nakupovala jednu drahou a dvě u Vietnamců, ty stály asi 50 jedna, mám je dodnes a bohatě stačily. Nemá vůbec cenu kupovat parádní, jelikož je to fakt škoda. Výbavičku mám po prvním, byl taky zimňátko, takže máme vše, ale prát se ještě nechystám, bojím se, že by mi to zase do té doby zatuchlo. Broskvičko s látkovýma plínama tě fakt OBDIVUJU, poprvé jsem o nich taky hodně uvažovala, ale dnes už bych do toho fakt nešla, jelikož normálně peru tak čtyřikrát týdně a ještě do toho plíny, tak to si fakt neumím představit, přeci jen Pamperska je vynález, tak jsem zvědavá, jak to u vás dopadne a jestli budeš výhradně na látkových nebo budeš kombinovat. Jinak my také jezdíme na víkendy pryč a malý má postýlku po manželovi, je ještě docela bytelná, hlavně ta cestovní je sice dobrá, ale ohýbat se až dolů, to je ze začátku dost záhul, používáme ji také občas, malému sice nevadí, ale je to fakt jen na občasné cestování. A chce to do ní matraci, jinak je ta postýlka dost tvrdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
22.8.08 14:20

Valiku, ty latkove pleny se zacinaji docela dost rozsirovat, my se na ne taky chystame ..... Samozrejme nebudem to lamat pres koleno, na ven a delsi vylety budeme brat jednorazovky, ale rikam si, ze za latkovky usetrime a jeste nemusime tahat tuny jednorazovek domu a pak do popelnice......
A pozoruju ve svem okoli, ze i „normalni“ lidi, nejen ti, co hodne koukaji na ekologii, do toho take jdou. Proste je to i ekologicky a i ekonomicky vyhodnejsi.
Ted jeste, aby to vyhovovalo mimiskovi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
22.8.08 14:37

Ahoj holky,
taky si připadám jako velryba. Už teď mám pupek stejně velký jako v prvním těhu v 40tt :? Doufám, že moc neporoste dál. Ale břicho mám dole (to jsem měla i u prvního), takže s dýcháním moc problémy nemám. Jen se sotva valím a ze všeho jsem hned zadýchaná (i vyjít schody do 1. patra je pro mě náročné).

Nedopadly mi dobře testy na těhotenskou cukrovku :(, takže musím držet dietu. Ale s dietou se cítím líp, jsem už jen průměrně unavená a ne jako chodící (valící se) mrtvola, jak jsem si předtím připadala.

Výbavičku zatím ještě neperu, to budu dělat až kolem 34-35tt právě proto, aby se to do porodu zase nezaprášilo. Ještě musím koupit kombinézku, čepičky, rukavičky, matraci do postýlky a někde splašit autosedačku.

Taky obdivuju všechny, co půjdou do látkovek. Já bych neměla pleny kde sušit a příliš častým praním nemohu stále blokovat vanu (nemáme odtok pračky v podlaze, ale musím strčit hadici od pračky do vany). Už tak peru často - taky cca 3-4× týdně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
22.8.08 20:08

jo jo s tím sušením je u nás taky problém, nemáme balkón, takže sušíme v bytě, v létě to ještě jde, ale v zimě je to hrůza a navíc si neumím představit někde skladovat hory ušpiněných plen, stačí to prádlo a bryndáky, jak to někdy smrdí, když se to hned nevypere, ale jinak se mi ty moderní látkovky moc líbí. Jinak Deimy já zatím pupík dole nemám, ale nevím, co je lepší, jelikož až bude dole, tak se bude zase hůř chodit. Měla jsem pocit v prvním těhu, když mi malý sestoupil dolů ve třicátém týdnu, že pořád cítím hlavičku, že stačí, že zatlačím a bude venku, no realita byla jiná. Zrovna dnes jsem si říkala, že jestli neporodím dřív, tak to bude zázrak, jelikož malý se mi teď vzteká do schodů, takže ho vláčím do čtvrtého patra a je to dost záhul a ode dneška odvykáme dudlík, tak jsem zvědavá, zatím v pohodě, horší to bude až se v noci probudí, ale už je nejvyšší čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
22.8.08 20:09

Ještě jsem zapomněla připsat, že na cukr mě doktor zatím neposlal, tak mlčím a doufám, že zapomene. Deimy máš nějaké cukrovkářské příznaky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
22.8.08 21:41

valíku: já jsem břicho neměla nikdy nahoře - moje postava to asi nedovoluje. V prvním těhu mi hlavička v pánvi vadila až od 38tt, kdy mimi kleslo ještě níž. Ale teď mám mimi zatím koncem pánevním :? - doufám, že nebude moc líné a do porodu se otočí, protože na císaře nechci a rodit to přirozeně je dost riskantní. Takže mě teď hlavička tlačí pod žebrama, když se nějak nevhodně pohnu apod.

S cukrovkou to je u mě tak, že mi najednou začalo být asi v půlce těhotenství dost špatně a byla jsem strašně unavená. To se pořád zhoršovalo, pak mi oGTT nevyšly dobře. Musím držet dietu a od té doby se můj stav dost zlepšuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.8.08 09:22

Ahoj holky,
Deimosko s tou cukrovkou Ti držím palečky, aby se vše dietou upravilo, alespoň, že se s tou dietkou cítíš líp. Holky když si vezmu, že máme před sebou ještě 2 měsíce, tak si neumím představit ten pupík velikej, když jsme velrybky už teď.
S plínkama ani není co obdivovat. Máme sušičku, tam to hodím, ze začátku vyžehlím a pak jen poskládám a hotovo. Já doufám, že díky látkovkám budeme dřív chodit na nočník, že to starání se o plenky bude nutit mě, a Matíka taky na nočník a taky ekologie a hodně finance. Stejně jako Zdeňka a Kacabaz:-).
Takhle jsem sice na začátku vrazila do plenek přes 3 tisíce, ale protože plánujem ještě jedno dítko, tak to už potom bude jen o nějakých obnovovacích investicích.
Včera jsem je všechny vyvařila, ussušila a vyžehlila, tak mám zase kousek pořešený. Ještě taky matraci do postýlky a konečně všechny hadříky roztřídit. Jsem hrozná, vůbec se mi do toho nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
25.8.08 20:04

Ahojky holky, to jsou slohovky za tu chvíli.
Já tedy ty pleny nebudu používat jako pleny na prdelku, to mam jen pod hlavičku a na utírání páč mám taky ten problém, kde byh to všechno sušila. balkon sice mám, ale lidi nad náma jsou taková prasata, ža bych je odsud bílé neodnesla a musela prát znova. A já tak peru 3× až 4× za tři týdny. takže to není až tak hrozné. Já potřebuju koupit ještě fusak, teploměr, podprdu…no ještě se něco najde a jinak to mám rozdělené a i vyprané. Košily má od vetnamců. Stačí jedna ne??? Nebo raději dvě???Na mateřskou nastupuji až 1.října. teď si na tři týdny odskočím do práce do školky a pak ještě doberu dovolenou a už pak užij si mě sladký domove :D :lol: Jinak cukr v pořádku. Demisko at jsi v poradku!!! radeji dieta nez nejaké problémy!!!
Jinak já moc velké bříško nemám. Dneska jsem byla po prázdninách poprvé v práci a kolegine se divily a ptaly kde mám jako to břicho. Je fakt, že se držím neůmyslně pořád na těch čtyřech kylech. Ale občes se mi taky mimísek šprajcne pod žebra. a kydž dlouho sedím a pak vstanu, bolí mě podbřišek. Za týden jdu na kontrolu, tak to doktorovi chci říci, abych něco nepodcenila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
25.8.08 20:06

jo a kontak na tan obchůdek napíšu jen co to najdu. trochu bordelář :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.8.08 11:39

Kacabaz To se nedivím, když není kde to mít na usušení, tak je to na prd…

Nevíte, kde by se dala sehnat nějaká fakt pěkná deka do kočárku? Potřebovala bych nějakou tmavší zelenou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
26.8.08 15:04

Kacabaz: ja myslim, ze bys mela mit tech kosil trochu vic. Nemam s tim zkusenost, cekam prvni mimi, ale dokazu si predstavit, ze pri kojeni bude to mliko vsude :lol: Tak aby ses mohla prevlect do cisteho.
V porodnici to asi nebude problem, tam pry asi vsude davaji erarni kosile, ale doma uz budes brat ze sveho…
Jinak moje mati rika, ze s tema kojicima kosilema hystercim, ze pry je stejne nejlepsi flanelova kosila s knoflikama vepredu, ze budeme potrebovat byt hlavne v teple … a ona vi, o cem mluvi, mne rodila v lednu v sanitce :twisted:
Ja ted koupila dve krasne kojici kosilky v mothercare ve sleve - za cca 250 kc/2 kosilky. jsou ale bez rukavku, jen na uzka raminka. Kojici jsou v podstate ale jen proto, ze to raminko se da odepnout a ten predek se uvolni a je mozne kojit.
No ale bude to asi opravdu spis na leto, bez tech rukavu by v tom asi byla zima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
27.8.08 15:50

ahoj holky, tak já měla poprvé košile tři a všechny tři jsem v porodnici vystřídala, myslím, že mi jednu manžel ještě pral. Zaprvé jsem v jedné rodila a i když jsem rodila v zimě, tak v porodnici přetopeno, člověk se potí, teď to mlíko atd. Jinak po návratu domů jsem byla pěkný zmrzlík, takže flanelka by byla fakt super. A taky jsou super ty poporodní kalhotky, vypadají hrozně, jako z gázy, ale jsou nejlepší a dají se použít jednorázově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.8.08 20:01

Ahojky holky, tak ty vícegramážní pleny (jsou fakt jko ty staré za babiček) jsem kupovala v obchudku a maji na něj vebovky www.mandarin.cz a koukala jsem tam mají tam nejen to :lol:
Takže abych sla zdenkok nakupovat kosile. Já totiz na ně nejsem zvyklá. nejraději spím bez, což teď asi nepůjde co??? :cry:
Taky jsem se chtěla zeptat jaké máte vybrané kočárky??? Já nechci investovat moc, do těch sedmi tisíc, ale váhám mezi nimi. Prostě nevím co od toho čekat.
Dneska jsem byla na těhotenském plavání a super!!! Musím doporučit. Já jsem teda normálně kachna, ale necítím se tolik unavená. Asi jak to nadnáší 8O

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
27.8.08 20:03

Jo jinak jsem se zapoměla zapsat. Kacabaz :oops: :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení