Poradna duly
Jana Čurdová
ahoj holky, již pár týdnů čtu Vaši diskusi, mám také termín v listopadu, jen jsem chtěla poznamenat, že v případě, že si necháte udělat ten screening v nemocnici (např. v Praze U Apolináře), tak se neplatí nic. Navíc zrovna tohle pracoviště je 100% prověřené a konkrétně toto UZT vyšetření dělají jen lékaři, kteří na to mají oprávnění. V soukromých praxích a na soukromých klinikách si to platíte samy, je to způsobno jiným způsobem dotování drobných zařízení a velkých nemocnic. Takže stačí získat od Vaše doktora „poukaz na vyšetření“ a objednat se v nemocnici. V Praze to dělaji zdarma ještě v Motole, Podolí … možná i jinde.
No já jdu na prvotrimestr.skrining příští čtvrtek a to jdu na ultrazvuk, min.týden mi dr. odebral krev, to mě stálo 800,– a ten ultrazvuk bude asi 400,– ta krev se pak vzájemně s tím ultarzvukem vyhodnotí, jestli jsem to pochopila správně.Dr. mi říkal, že je toto vyšetření spolehlivější než trippl testy, tak na to radši jdu.
Jinak ohledně zvířátek si myslím, že není problém, pokud jsou doma nepříjdou do styku s jinými zvířaty, tak si myslím, že je vše v pořádku,jediné výhrady mám asi ke kočce, ale zase pokud je doma a nechodí ven,tak bych se toho asi nebála. My máme velkého psa na zahrádce, s malým přijde do styku téměř každý den a myslím, že jim to svědčí
Jen dbám na to , aby byl pes pravidelně jednou za čtvrt roku odčerven.
Něco jiného je když se zjistí, že je dítě alergické, to pak hold musí zvířátko z domu.
Tatu děkuji za info.. zkusím se dnes doktorky zeptat, zda by mi tu žádanku napsala, přeci jen každá koruna dobrá a jestli mi to udělají v Podolí zadáčo, tak super - stejně tam chci rodit..
akorát nevím,jak se doktorka na to bude tvářit..
uvidíme, když nebude ochotná, tak to holt zaplatím jí…
Ahoj všichni, dlouho jsem tu nebyla, ale všechny zdravím a koukám že je vše v pořádku, tak jsem ráda. Mě už nevolnosti trošku polevují, tak sem ráda. Posílám fotku z ultrazvuku před 14 ti dny, už je tam patrná hlavička ![]()
Vinge: ty si z Českých Budějovic????? Já taky, kam chodíš k doktorovi?
ahojky Leni, to jsem ráda, že se Ti daří, fotečka moc hezká, já už se taky těším na další. Kdy máš další kontrolu? Jinak u mě taky vše v pohodě zdá se a začíná to být znát a u tebe?
Tak to je moje bříško Angelino, máš také fotečku bříška? To je tedy před týdnem, takže zase trošku povyrostlo. Na to že sem ve 12 týdnu je to hrozný panděro. Konečně sem se sem dostala co. No jo, ale pročíst to všechno skoro za 14 dní, to je fakt masakr na pár hodin. Ale sem teď jak maniak a nemyslim na nic jiného než na miminko, takže si furt čtu abych o tom těhotenství věděla co nejvíc. No další kontrolu mám za týden, přešla jsem k jiný doktorce, kde mám mnohem lepší ultrazvuk a lepší kvalitnější péči. Kdy jdeš na kontrolu ty? Máš už fotečku z ultrazvuku? Ty máš přece jen o pár dní staršího mimíska
Vinge:Tak tam já jsem do teď taky chodila, ale ode dneška od rárna jsem u Vandy Hořejší. Švec je docela dobrej, ale ultrazvuk má na houby a nejsem spokojená s tim jak mi podává informace ohledně těhotenství, na co se nezeptám to neřekne. Kdybych se nepřihlásila o krev tak by mi jí ani nevzal. Těhu průkazku dává až po 14 týdnu. A když mi brali krev říkala jsem že mám hrozně nízkej tlak, jestli by mi otevřeli okno, tak to sice otevřeli, ale hned ho zavřeli a po odebráni krve mě v podstatě vyhodili z ordinace, takže jsem sebou fkat málem sekla. Je tam takovej divnej přístup, ale myslím že jako doktor je asi dobrej
A v kolikátým si ty?
Já byla poprvé včera. Jsem 8+2. Ale hned mi dal papíry na screening za 14 dní a na další utz k němu jdu 19.5. Pořád se mě ptal jestli se na něco chci zeptat, ale mě vše napadlo až venku. ![]()
Leni tak pupík máme podobnej akorát já tam mám navíc hoafo špeku
a už si dokonce všimli na kosmetice. Fotku zatím nemám, i u prvního jsem se fotila až ke konci, ono to moje tělo tak fotogenický prostě není hihi a další KO mám až 29.4. a to budu mít fotku i mimča. Teď mám poslední před měsícem a to je jen červíček malinkej.
Já už tvoje fotky zkoukla v říjnovce
, občas tam nahlídnu ale nepíšu.. už jsem se zabydlela tady a TP mám stejně na ten listopad. táhned tě taky někdy bříško jakoby tlak? ne bolest ale asi to bude tím jak to vše roste. Tak já běžím pro prcka a pak s ním na alergologii, tak se tu mějte hezky ![]()
AngelinaBalerina píše:
ahojte.. resa ty to máš ale nabité, to je super, já jsem pořád ve stavu plánování
Phoebe nemám odjem že by tu někdo někomu něco vnucoval.
Jinak doufám, že vám kontroly dopadnou dobře, já se jdu učit na zkoušku, tak pokud se už neukážu, tak hezký den.
já to s tím vnucováním nemyslela na vás ale tak všeobecně ![]()
Holky, můžu se jen zeptat, už jste to řekli v práci?
Mě sestřička řekla ať počkám na ten 12.týden až dostanu průkajdu. Prý vzhledem k tomu, že vše nemusí dopadnout OK aby mě moc lidí nelitovalo.
Já bych zas nerada aby se to šéf dozvěděl odjinud. Tak nevím ![]()
vinge:tak to on asi dělá dobrý dojem. Ale jako doktor je určitě dobrej. Ale asi se budu líp cítit u ženský. Já měla na ten screening k němá jít 5.5.2010 - možná by sme se tam potkali ![]()
Angelina: jé tak promiň, já tady vnucuju svoje fotky a ty už si je viděla
Já taky nejsem vůbec fotogenická a na té fotce si přijdu jak vorvaň. No tak to máš další prohlídku taky přiští týden. Já mám termín na 6.11 a ty? Mě přijdu jak kdybych měla v břichu vetřelce, pořád mi tam něco táhne, píchá, žgrundá, bublá… a asi to nebude lepší.
vinge a kde pracuješ? Taky záleží na vedení a jaký typ máš práce. U mě už to ví, protože jsem 3 týdny marodila, prozvracela jsem si celý 3 měsíc
tak sem musela
Teda jestli chceš vidět vorvaně, tak sem dát fotku, ale varuji, není pro slabší povahy
![]()