Listopad 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20777
20.4.10 14:51

Lenkaran, to je zvláštní, právě tenhle screening v prvním trimestru má větší spolehlivost než všeobecně proplácené a často falešně pozitivní tripple testy :think: no uvidíš, no..

stejně pokud má být mimi zdravé, tak bude.. jde spíš o to,že by nedejbože případnou vadu odhalily dříve…

jinak já jsem také zatím nic nepřibrala, jsem hubeňour, mám 53kg ale občas mi večer se nafoukne břicho jak balónek, ale jen večer.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
20.4.10 14:55

Právě, ten první screening je daleko přesnější než tripple testy. Já měla screening v pořádku a tripple testy mi dělali 3×, protože jim neseděly hodnoty a to díky tomu, že když vám nesouhlasí velikost plodu s týdny, tak jsou hodnoty zkreslené. Docela u toho pracovaly nervy, i když jsem věděla, že genetika byla v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1278
20.4.10 14:58

Moni:jo ty tripple testy jsou na nic, to vůbec nemá smysl. Ale prý je nějakej ten screening ve 20 týdnu taky ultrazvuk a všechno to měření a to je prý mnohem spolehlivější. Taky mám známou, která prošla všechny tyhle testy a stejně měla mimi s Downovým syndromem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
20.4.10 14:58

Consi to věřím, nervíky jsou vždycky.. spíš si myslím, že se to pak může mírně posuzovat jinak ty tripply, když je ten první screening ok… :roll: no každopádně prostě vím, že mě to uklidní, když na něj půjdu, ať už za něj budu muset platit nebo ne..

holky, do kdy se dělá utz vnitřní a od kdy přes břicho? ten utz na ten screening už je přes břicho??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
20.4.10 14:59

Leni myslím, že to v tom 20tt je velký utz, kde se kontroluje, zda má mimi žaludek a další orgány..

jinak samozřejmě že ani veškerý vyšetření Ti nic nezaručej, ale spíš kdyby člověk věděl, že bude miminko postižený a případně se rozhodoval o ukončení těhu, tak je to něco jiného ve 13tt a něco jiného po 20tt.. ale to doufám u NIKOHO nenastane!!!!!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
20.4.10 15:01

Moni, přes břicho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11933
20.4.10 15:02

dobrá otázka, mě v 6tt delala oba dva, pri vnitřním nic moc nevidela tak delala pres bricho a udelala mi i krasnou fotku. o tyden dyl mi zase delala jen vnitrni kde bylo vse krasne videt.
a fakt jestli bude zase vnitrni tak se moc netesim je mi to stejne neprijemny jako bolest pri tom kdyz si sednu:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
20.4.10 15:03

jj ve 20tt se dělá „velký ultrazvuk“ tam se přeměřují míry mimča a kontroluje se průtek krve srdíčkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11933
20.4.10 15:04
Moni25 píše: …
jinak já jsem také zatím nic nepřibrala, jsem hubeňour, mám 53kg ale občas mi večer se nafoukne břicho jak balónek, ale jen večer.. :mrgreen:

já jsem taky hubenour 182cm a 86kg :lol: jsem takovej hubenejsi hroch :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kóča
20.4.10 15:07

Budějičandy jak jste se bavili o těch doktorech tak zrovna toho Čutku si hodně chválí a jakmile je tady u nás nějaký problém, tak odesílají tam k němu

UTZ-mě dělají vnitřní a v minulém těhu mi ho dělali asi do 12tt ale já mám fakt špek tak tam toho jinak moc nevidí :lol:

Teda já jsem dneska unavená, hned bych se zachumlala a spala, nicméně musím jít vyvenčit děťátko :lol:

• Citovat
  • Upravit
1278
20.4.10 15:07

to jo, ale fakt sem četla že se dělá další kvalitnější screening. No já počkám co mi řekne ta nová doktorka. Ale přece nepůjdu k ex doktorovi na screening za 500, to by bylo blbý.
zizinka: mě dělal doktor furt vnitřní i před 14 ti dny. Doufám že už bude taky přes břicho, ten vaginální je hroznej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1278
20.4.10 15:09

Kóča já jsem o tom Čutkovi taky slyšela jen dobrý. Mě ale za nim nikdo nepošle, jelikož je še vpořádku. Takže jedině za 1.000,–, tak pořád přemýšlím, ten screening se myslím dělá do 14 týdne, takže mám ještě chvilku na přemýšlení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
20.4.10 15:10

Souhlasím s Moni25 asi je to jednodušší ukončit dříve, pokud není jiná možnost.
I když když jsem uviděla tu skrčeninku se srdíčkem, mám jí už teď moc ráda. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1278
20.4.10 15:27

Je jasný že je lepší to vědět dřív. Ale já tedy předpokládám že je vše v naprostém pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.10 15:36

Ahojte, tak jsem zpět a vidím, že jste docela poročily :palec:
consi taky gratulace ke kontrole :potlesk:
Leni já sem dám asi pak fotku až prcka z UTZ, já mám TP 4.11. Jinak myslím, podle toho co si psala o tvém dr, že jsi udělala dobře že máš jinýho.U nás se dělá UTZ přes břicho od 13tt, u mě by to asi jinak stejně moc neviděla. Co se týče těch testů tak mě dr nějak neinformuje, je tady docela známá a věřím jí, tudíž se na to ani neptám a jdu kam mě pošle abych zbytečně nestresovala. Vypadá to, že mě pošle až na ty triple testy, dřív jsem o tom nevěděla nic a dnes jak to čtu začínám být trošičku nervozní.
já jsem taky hubenour 182cm a 86kg jsem takovej hubenejsi hroch // tak zizinko váhu mám sice trošku nižší ale za to jsem oproti tobě trpaslík :lol: takže podle vás se holky sotva valím :lol: ale já v psledních dnech se s tím smiřuju, nemám tendenci se cpát a jsem docela spokojená :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí