Poradna duly
Jana Čurdová
Vinge neboj, těhu demencí ještě netrpíš a je to tak, podle ms si dnes 8+1.. ![]()
Měla jsem tu návštěvu aPetra do práce vyprovodila tatínka do práce, už tu zase hospodaříme samy. Terka kouká na Pepinu, za chvíli nachystáme véču a po večerníčku půjde chrnět. Zítra ráno musí být už na 8.20 u dr., takže do školky jde zítra Petr ![]()
zapoměla jsem si koupit čůrací skleničku
![]()
Vinge, gratuluji k úspěšné kontrole!
Já jdu na kontrolu příští čtvrtek, už se nemůžu dočkat.
Jsem ráda, že je nás tu tolik. ![]()
Consi, já taky neměla minule čur.skleničku, tak jsem narychlo vysypala kyselinu listovou z malé skleněné láhvičky a čurala do ní
Máimochodem, holky, jíte nějaké těhot.vitamíny? Já ne, dělá se mi po tom špatně. Jinak teď ujíždím na kakau a vánočce s marmeládou. ![]()
víš co, mně dr. řekl, že je to taková reklamní masáž na maminky. Že mi postačí listovka. A když bych chtěla brát další vitamíny, tak ne každý den,ale ob den. Dneska jsem si tedy k listovce koupila ještě od ElastiQ Vitamíny a Minerály
Ja som brala calibrum baby plan, ale bolo mi od neho zle este pred pol rokom, ked sme babo planovali … akurat potom sme planovat prestali, tak som ho vysadila, a ked som zistila ze uz planovat nemusime, tak som v nom pokracovala. No bolo mi tak strasne, ze mi tam este 6 tabletiek ostalo a presla som na nejaku ze vraj prirodnu kyselinu listovu od favea. A je mi podstatne lepsie
Akurat si neviem zapamatat ze som ju este dnes rano nejedla :S
Co si mysli doktorka netusim, videla ma len este len raz, ked potvrdila tehotenstvo, a to som sa jej na nic nespytala, taka som bola vyklepana co mi povie. .. este ze mi nemerala tlak, nestacila by jej stupnica ![]()
já si to o těch vitamínech myslím taky.. jako rozhodně brát listovku.. já k tomu beru ještě Femibion, nejsem zrovna vzor zdravý výživy, tak abych vitamínky doplňovala.. ale po prvním trimestru už to přehánět nebudu, budu možná zobat ob den..
nastupuje nervozita před zítřejší kontrolou a to jdu až ve čtyři ![]()
Moni ten Femibion u Tebe chápu, ségra ho musela brát kvůli rizikovému těhotenství,aby mimčo donosila. Brala Femibion DHA.
Neboj, uvidíš, že budete v pořádku ![]()
holky tak já brala calibrum babyplan a teď calibrum mami, prý to brát mám, teď to jím každý den ale pak bude stačit obden. u prvního těh. jsem měla nedostatek železa a ted zase megnezko, takže to raději beru, nedávno jsem omdlela dost šíleně z nedostatku magnesia, takže to neponechávám náhodě, není to jen o listovce, u toho magnezka vám trpí zuby atd bylo mi řečeno a musím ho brát ještě zvlášť a železo je taky důležitý, z nedostatku vitamínů dochází co jsem se dočetla k tvrdnutí břicha atd.. tak záleží na vás, já to prapagovat nebudu ale z toho co klasicky jíte to podle mě nedohoníte když to potřebuje i dítě.. nikdy bych nevěřila co to magnesium udělá, já sebou sekla na dlažbu hlavou a ještě z toho měla křeč v rukách, byla jsem nějakou dobu ještě mimo, no děsný a to už jsem byla těhotná a známé se stalo to samé ze stejného důvodu, jen měla štěstí a nepleskla sebou tak jak já
Míšo, tak já magnézko beru pravidelně. Já tu jen řekla, co mi na vitamíny řekl můj doktor. Nechci nikoho nijak ovlivňovat. Jak říkám, já si vitamíny dnes koupila, ale brát je budu obden, denně beru akorát listovku.
Nedoplnia cast mineralov orechy? Ja som vyzobala zasoby lieskovcov a vlasakov co mama par rokov zbierala, a zlikvidovala jej susene ovocie
plus mi viac ako obvykle idu pukance, co je len vlaknina s par stopovymi prvkami a mineralmi … a este so mnou neseklo … ale netvrdim ze je to tym ![]()
holky, dík za uklidnění, jsem plašan, já vim ![]()
Consi vidíš, to jsem ani nevěděla s tím Femibionem, že se doporučuje na rizikovém..
já si ho koupila protože jsem se dočetla, že to jsou jedny z nejlepších vitamínů a umějí štěpit kyselinu listovou.. ale jsou drahý jako blázen, to Vám řeknu..
holky a berete někdo vápník? já totiž nepiju mléko a ani moc nedám mléčným výrobkům
doktorka mi na to řekla, že si mimi vezme vápník ze mě, ale zas když mi bude chybět, tak aby mě nezlobily zuby nebo tak.. ![]()
Kači jasně beru jen říkám svou zkušenost víš..
babi ořechy v těhotenství nejsou doporučeny kvůli alergiím, kterou tím můžeš u prcka vyvolat, myslíš že je to rozumný? ![]()
Popravde, vobec ma nenapadlo ze by orechy mohli byt alergenom … u nas v rodine sa vyskytuje akurat tak alergia na pracu .. u mna aj na mladsiu sestru ![]()
Ale to by som potom mala mat zakazane aj jahody, pomarance, kiwi, ananas a co ja viem co vsetko, ked sa nad tym tak zamyslim.