Poradna duly
Jana Čurdová
@Tlapička Tak jsem se včera hnula kousek kupředu - udělala jsem aspoň tu čistku skříně a vytřídila malý věci. To je tam najednou místa
… ale ty vyřazený mi ještě leží na hromádkách v ložnici na komodě
Je potřeba je probrat a vytřídit malý věci 0-6 měsíců (aby se pak mohly vyprat a nachystat pro mimčo), tak jsem zvědavá, jak dlouho mi bude trvat, než se k tomu zas dokopu ![]()
@Žížala1 Tak to jsi dobrá. Já nejsem schopná si ty věcičky ani protřídit…A to mám sousty oblečka ještě u našich…No nevím proč, ale nějak se mě do toho nechce…i když se vlastně z jedne strany na to třídění těším
.Ale to žehlení…ach jo…
Můžu se zeptat? Jsem prvorodička. Mám cca 3Oks látkových plínek, nových..Mám je vyprat poprvé na vyvářku? ![]()
@Tlapička já bych asi vyprala na 60, možná klidně i jen na 40, když je to nové. Pak stejně pro mimino žehlíš z obou stran… ale jakej je standardní hygienickej požadavek pro mimčo to netuším
A místo aviváže jsem ze začátku dávala ocet.
Ahoj těhulky, přidávám se s TP 3.11.2012, ale jak to vše bude to je ve hvězdách.
Kdybych to měla brát podle genů, tak sestra rodila o měsíc dříve, mamka zase o dva týdny dříve, tak uvidíme, jak se našemu prvorozenému chlapečkovi bude chtít ven. Strašně se na prcka těšíme, ale zároveň začínám mít děsnou obavu z porodu. Holky uklidněte mě prosím a napiště, že se taky strašně bojíte, ať vím, že v tom nejsem sama.
Nejhorší na tom je, že člověk neví do čeho jde, takže ani vlastně neví, co čekat, čemu předejít atd.
@Eleniss hlavně se nestresuj dopředu - nějak to dopadne a mimčo se ven dostat musí
Hlavní je, že na konci všeho budeš mít prcka u sebe a to nepříjemné bude zapomenuto…
@Eleniss Já se taky bojím…a ještě sem se debil podívala na netu na video o porodech…takže ted ve snáchrodím každej večer. Tak se neboj, nejsi v tom sama. Navíc jsem taky prvorodička. Nejvíc se bojí toho že to bude bolet ![]()
@MartickaNela Nene,já pořád nemám ani vypráno, ani vyžehleno…A kočarek taky ještě nemám…co Ty? Kočárek už máš?
@Žížala1 píše:
@Eleniss hlavně se nestresuj dopředu - nějak to dopadne a mimčo se ven dostat musíHlavní je, že na konci všeho budeš mít prcka u sebe a to nepříjemné bude zapomenuto…
Jj, to máš pravdu, jedno je jistý, nějak se ven dostat musí
Napsala jsi to tak hezky a klidně, tipuji, že už máš jeden porod za sebou, takže víš, co tě čeká a nemine… narozdíl od nás vystrašených prvorodiček ![]()
@Tlapička píše:
@Eleniss Já se taky bojím…a ještě sem se debil podívala na netu na video o porodech…takže ted ve snáchrodím každej večer. Tak se neboj, nejsi v tom sama. Navíc jsem taky prvorodička. Nejvíc se bojí toho že to bude bolet
Jéé, tak na to bych se asi raději nedívala, protože, jak říkáš, určitě bych potom měla špatný sny ![]()
Tak k těm přípravám si myslím, že už mám vše zařízené cca od července, jak říkám, jsem stresař a všechno vždycky musím mít ťip, ťop.. Takže vypráno, vyžehleno, nakoupeno, vyvařeno atd. Ale zase mám nevýhodu v tom, že finišujeme s domečkem a teprve v září se budeme stěhovat, tzn. stěhování, zařizování, výbava domu atd. Takže to bude takové celkem náročnější, už teď lítám od našich na baráček sem tam, jak ťululunt. Trošku hektické období bych to nazvala, ale zase mi to aspoň nedává moc času myslet na ten již zmiňovaný porod a mám myšlenky aspoň trošku jinde
Ale stejně i tak se móóóc bojím.
@Tlapička
Nemáme vaničku a teploměr
jinak máme vše. Já musím mít vše dopředu, jinak jsem nesvá
![]()
@Eleniss jj, jeden mám sice za sebou, ale bohužel normální porod si neprožiju
Strašně jsem se na něj těšila, ale bohužel kvůli popraskané sítnici mi měsíc před porodem indikovali SC. A císař mě čeká i teď
Takže sice jsem byla při vědomí na spinálu, ale moc si to čerstvý miminko neužila… to si naopak při normálním porodu můžeš vychutnat
.
@MartickaNela dík za připomenutí - teploměr do vody se nám rozbil, tak bych si ho měla někam poznamenat
Jinak jsem minulý týden úspěšně vydrhla podvozek od kočáru a mezi věcma ve skříni našla adaptéry. Tak už jen ze sklepa vytáhnout krabici s korbou a vajíčko, ale to má ještě čas. Praní a žehlení i chystání tašky do porodnice nechávám tak na konec září…
Maminky, nevím, co se to se mnou děje, ale mně už z toho porodu začíná vážně hrabat, nevím, proč mě to chytlo právě teď, ale nějak na to poslední dobou musím myslet. Dneska se poohlídnu na netu na pořádané přednášky v porodnici a zkusím si něco domluvit a jít to omrknout, stejně bych se toho pocitu asi nezbavila… Máte nějaké zkušenosti? Chodíte na přednášky nebo jiné kurzy?
@Eleniss píše:
Maminky, nevím, co se to se mnou děje, ale mně už z toho porodu začíná vážně hrabat, nevím, proč mě to chytlo právě teď, ale nějak na to poslední dobou musím myslet. Dneska se poohlídnu na netu na pořádané přednášky v porodnici a zkusím si něco domluvit a jít to omrknout, stejně bych se toho pocitu asi nezbavila… Máte nějaké zkušenosti? Chodíte na přednášky nebo jiné kurzy?
já teda nechodím, neříkám, že je to zbytečnost, to určitě ne! Jen si myslím, že ti můžou říct co tě může potkat, ale na porod jako takovej tě stejně nepřipraví, to je hlavně o psychice
toťza mě ![]()