Listopad 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
258
29.8.12 08:47

Asi jj projíždím bazárky jestli tam něco slušnýho nenajdu pokud by jste veděli o nějakém dobrém bazárku napište budu jen ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4247
29.8.12 10:17

@Abi2 nebo nosit novose v satku/nositku a starsiho dal vozit v kocare, nez se rozchodi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
30.8.12 11:23

Tak se chystame do Bohunicke porodnice na informativni schuzku, maji uvedeno bez tel. objednani, sobota, utery, plati se to, je to rovnou i s registraci do teto porodnice, ma s tim nekdo zkusenost? Diky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090
30.8.12 13:39

@Dennis jo, myslím, že na něčem takovým jako prohlídka nebo informativní schůzka jsem před 3 rokama byla. O registraci ale nic nevím, registrovala jsem se až po předání od svýho gyndaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
2.9.12 08:52

Ahojky Holky!
TAky se ozývám po dlouhe době. Pořád nebyl čas. No a ted je tu najednou záři…letí to jako blázen. Já už sem se konečně dokopala k tomu, že sem vyprala a vyžehlila miminkovské oblečko. Od velikosti 56 do 68.PAk budu jen to menší odebírat a větší přidavat. V půli září si jedeme už konečně pro kočárek.
U nás prdolka taky kome jen zásadně večer. Přes den nevím že sem těhotná a padne večer 2éhod a prdolka tam snad trsá zumbu :D, čí co. A trvá nám to až do rána do 3.Kolikrát se u toho nedá ani spát… :( Minule se mě boulil na levé straně, a to jsem měla strach že mě z toho břicha vyskočí. Zítra jdeme do poradny, tak jsem zvědavá. Bude nás objednávat už na poslední ultrazvuk, tak sem zvědavá jakou budeme mít předběžnou váhu…
Jinak za celou dobu těhotenství jsem přibrala zatím jen 2kg…což sem ráda, ale začaly se mě dělat strie na břichu. Jsem z toho docela neštastná a to mažu, mažu a mažu…
Taky čím víc se mě blíží porod, tím víc se bojím… :,( Máte to taky některá taky tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
3.9.12 11:18

Tak mame vybrano, porod v Bohunicich, ta info schuzka byla k necemu dobra. Povykladala nam tam prijemna sestra jen zrychlene porod a ukazka pokoju a boxu, standart i nadstandart bezva..Chci se zeptat na jednu vec, uvazujete o klystyru, nikoho samozrejme nenuti ale nadhodila to tam ze si to nechava delat dost maminek a me to prijde jako dobra vec jestli se cloveku ulevi, mate nekdo zkusenost, jsem prvorodicka takze hledam rady zkusenejsich :D Diky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
3.9.12 12:58

Ahojik
při mém prvním porodu jsem si klystýr nechala dát, zaprvé jse my ulevilo to té těhotenské zácpě a prohřálo to bříško natolik že jse mi urychlily i kontrakce. takže doporučuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
5.9.12 07:21

Ahoj holky!
Tak se k vam pridavam-termin mam 13.11.12 a nejradeji bych to nejak ovlivnila, aby to bylo o 3dny driv a to 10.11.12, to by si mozna i tatka zapamatoval :) ale vim, ze to ovlivnit nejde. Zalezi na nasi Kristynce jake si zvoli datum :)
Jinak jsme o vikendu dodelali pokojicek, uz jen slozit skrine na obleceni a muzu zacit prat, vyvaret a zehlit..Na kolikatku perete oblecky a na kolikatku pleny? Pouzivate avivaz? Kocarek uz mame, postylku a prebalovak taky. Jediny co mi chybi je odsavacka nosnich hlenu a teplomer. I o novem monitoru dechu premyslim.
Porodu se bojim hodne, ale zaroven tesim na mimco, nase prvni. Kdy si balite tasku do porodnice a co vse do ni?
Budete nektera rodit v Horovicich?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
5.9.12 09:52

Ahojky @Trci!
To já bych taky chtěla rodit drív termín mám 17.11 2012 a chtěla bych 2.11.2012, ale to asi neklapne…uvidíme jak se tomu našemu drobkovi bude chtít ven :) Jinak plínky jsme prala na 90,nové oblečky na 30,a zdruhé roky na 40,Prala jsem v dreftu a v persilu sensitiv. Aviváž jsem nedávala, jednak aby se malé neosypalo, a jednak aby plínky pak sáli.
Kočárek ještě nemáme, snad už pro něj v půli září pojedeme…Taky nemám odsávačku a teploměr. Monitor dechu kupovat nebudeme. Mám chuvičky.
Porodu se taky šíleně bojim, no ale zvládly to jiný zvládnu to taky…ale už at to mám za sebou…
Do porodnice tašku taky nachystanou nemám, si pořád říkam času dost…ani nakoupeno do porodnice pro sebe nemám..ty už jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
6.9.12 06:43
@Tlapička píše:
Ahojky @Trci!
To já bych taky chtěla rodit drív termín mám 17.11 2012 a chtěla bych 2.11.2012, ale to asi neklapne…uvidíme jak se tomu našemu drobkovi bude chtít ven :) Jinak plínky jsme prala na 90,nové oblečky na 30,a zdruhé roky na 40,Prala jsem v dreftu a v persilu sensitiv. Aviváž jsem nedávala, jednak aby se malé neosypalo, a jednak aby plínky pak sáli.
Kočárek ještě nemáme, snad už pro něj v půli září pojedeme…Taky nemám odsávačku a teploměr. Monitor dechu kupovat nebudeme. Mám chuvičky.
Porodu se taky šíleně bojim, no ale zvládly to jiný zvládnu to taky…ale už at to mám za sebou…
Do porodnice tašku taky nachystanou nemám, si pořád říkam času dost…ani nakoupeno do porodnice pro sebe nemám..ty už jo?

Joo, tak misto 17.11. rodit 2.11., to nevim jestli klapne :)))
Myslis, ze neni potreba monitpr dechu, kdyz jsou chuvicky? Ty mam samozrejme taky, ale predpokladam, ze mi daji info pouze o breku male, jeji dech nehlidaji..
Do porodnice mam koupeny pouze jednorazove kalhotky, vlozky a vlozky do podprdy. Jinak ani uz nevim co vic?? Kojici podprdu si chci koupit az tesne pred, ptz mi prijde, ze mi prsa stale rostou, tak nevim jakou vzit velikost.
Vcera jsme slozili skrine, ale strasne „smrdej“ novotou, tak nevim jak se toho zbavit, aby mi nenacichlo pradlo. Jestli je nechat par dni otfvrene nebo je zkusit omyt vodou s trochou octa? Nevite nekdo co by pomohlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
6.9.12 09:48

@Trci Jsem neříkala, že jsou zbytečný…kupovat je nebudeme. Máme požnost si je na pul roku pulčit u nas na dětským…
Podprdu taky ještě koupenou nemám…a jako ty to nechávám až tesně před porodem. S tou skříní bych asi ocet a vodu nezkoušela, ale co nejakou nestenku…treba pronto..pak nechat vyvětrat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
6.9.12 18:04

Ahojky :mavam: Taky se přidávám termín mám o týden později 11.11.2012 :) Pro prcka už máme vyprané věci máme samé neutrální sice ještě neznáme pohlaví, ale doufám že se ukáže zítra mám jít na ultrazvuk tak uvidíme pokud to bude holčička nebo kluk. :) Jména máme vybrané jenom pro holčičku a pro kluka se ještě rozhodujeme. Pokojíček máme už hotový, kočárek už máme taky jenom nám chybí postýlka. Monitor dechu nebudu kupovat zdá se mi to zbytečné.

Budete některá rodit ve Valašském Meziříčí? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
6.9.12 19:18

Ahojik holky :mavam:
Jen bych se ráda vyjádřila k montoru dechu koupily jsme Nanny (český výrobce) při prvním prckovi ted je mu 17 mesíců a nemůžu jsi ho vynachválit zaprvé jako každá prvorodička jsem měla strach aby jse mi mimísek nezadusil třeba ublinknutým mlíčkem a nebo jen nezapoměl dýchat, manžel neštestí stát zamnou :srdce: a prckovi ho pořídil. Už v prvním měsíci nám začal zvonit alarm, že malí nedýchá hned jsem k němu utíkala a on opravdu nedýchal, tak jsem s ním třásla pak jse nadechnul ale stejnak jsme jely na pohotovost tam nám řekli že děti prostě někdy zapomenou dýchat takhle jse ještě ozval 2. Byla jsem vděčná žeho máme i když investice byla (kolem 3500) ale zachránila našeho prcka :kytka:. Ted mám termín 22.11.2012 a už ho mám pro maličkou nachystaný v postýlce. Ale je to na každé mamince jak jse rozhodne ale já vřele doporučuji. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
6.9.12 23:18
@Adel.ko píše:
Ahojky :mavam: Taky se přidávám termín mám o týden později 11.11.2012 :) Pro prcka už máme vyprané věci máme samé neutrální sice ještě neznáme pohlaví, ale doufám že se ukáže zítra mám jít na ultrazvuk tak uvidíme pokud to bude holčička nebo kluk. :) Jména máme vybrané jenom pro holčičku a pro kluka se ještě rozhodujeme. Pokojíček máme už hotový, kočárek už máme taky jenom nám chybí postýlka. Monitor dechu nebudu kupovat zdá se mi to zbytečné.Budete některá rodit ve Valašském Meziříčí? :)

Ahojky, jak je to mozne, ze dva mesice pred porodem nevite pohlavi, ikdyz ho vedet chcete? To se mimco na kazde navsteve ultrazvuku nechtelo ukazat? A ani na 3D ultrazvuku? Tam je videt snad uplne vsechno..
Jinak co se tyce monitoru dechu, neni to zas az tak zbytecne-jasne, nejake mimco ho „nevyuzije“ ani jednou, ale znam uz 3 pripady v mem blizkem okoli, kterym monitor dechu zachranil zivot jejich miminka! Radim jeste zvazit, ale samozrejme kazdy sveho stesti strujce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
7.9.12 14:12
@Trci píše:
Ahojky, jak je to mozne, ze dva mesice pred porodem nevite pohlavi, ikdyz ho vedet chcete? To se mimco na kazde navsteve ultrazvuku nechtelo ukazat? A ani na 3D ultrazvuku? Tam je videt snad uplne vsechno..
Jinak co se tyce monitoru dechu, neni to zas az tak zbytecne-jasne, nejake mimco ho „nevyuzije“ ani jednou, ale znam uz 3 pripady v mem blizkem okoli, kterym monitor dechu zachranil zivot jejich miminka! Radim jeste zvazit, ale samozrejme kazdy sveho stesti strujce ;)

Ahoj :mavam: právě se nám nechce ukázat :( Dneska jsem byla na ultrazvuku a doktor mi řekl, že to vypadá na chlapečka zavazeli tam nožky měl je u sebe.Na 3D ultrazvuku jsem byla na začátku těhotenství a tam mi řekli že to má být na 30% kluk pak ve 20tt jsem byla na ultrazvuku a řekli že to vypadá spíše na holčičku. J

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí