Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojík, najdou se tu nějaké nastávající maminky, které čekají své první v listopadu? Já mám termín 23.11. a vůbec nevím, co a jak začít zařizovat či nakupovat
Navíc nemám kolem sebe žádné těhotné na pokec ![]()
Ahoj, diskuze tu je, ale uz hodne zajeta jak sem koukala:-) ja mam termín 27.11. Divala sem se odkud jsi a skoooda - mame to daleko:-) ale virtuální pokec taky dobrej!!!
Ahojda holky
ja mam TP 21.11. a nakupovat se chystam az tak v srpnu
po velkem utz a taky budu mit casu vic
treba na kocar pojedem do jednoho velkoobchodu, kde maj lhuty dodani 7-8 tydnu
takze v tom srpnu to bude myslim akorat
do te doby si najdu co a jak… vysonduju tady nebo na jinych strankach. je pravda, ze budu mit i dost podedenych veci ![]()
@wena8621 píše:
Ahojík, najdou se tu nějaké nastávající maminky, které čekají své první v listopadu? Já mám termín 23.11. a vůbec nevím, co a jak začít zařizovat či nakupovatNavíc nemám kolem sebe žádné těhotné na pokec
já mám starší 26.11. a teď budou jen letní věci nech to na září nakoupeno máš za chvilku, zatím jen vybírej.
Ahoj, já mám teda porod už za sebou. Rodila jsem v listopadu 2012 a výbavičku a všechno jsem hrotila až tak srpen, září. Mezitim něco málo sehnala mamka od kámošek, ale mě to bylo v celku šumák. Času je dost. ![]()
Ja mam tedy termin zacatkem prosince, po velkem utz ve 20.tydnu koupim par veci spis pro radost. A od te doby pokoupim, co se mi bude libit a budu obhlizet a premyslet. A ty hlavni nakupy pockaji po 30.tydnu. Kocarek, autosedacka, lehatko atd. Ale uz vim, ze kocarek nebude mit nejak dlouhou objednaci lhutu.
Ahojky, já sice nerodím v listopadu, ale už v srpnu, ale co se týče nakupování, tak jsem začala okolo 18.tt, protože to jsem věděla, že teď ke konci těhu přijdou nákladnější nákupy jako kočárek, postýlka, autosedačka a podobně a to je prostě najednou šílená pálka. Takže oblečení jsem si koupila s přestihem, aby nás to takhle najednou finančně nezabilo a myslím si, že jsem udělala dobře. Navíc už se mi teď ani nějak nechce nic dělat, jsem ráda, že spíše odpočívám a to mám ještě 7 týdnů do porodu.
Teda, díky moc všem za rady
Já nic nedědím a i babičky jsou nějak na baterky
tak se zatím spíš jen rozhlížím a kochám
Přijde mi, že je toho ale moc:) Tak asi začnu pomalu nakupovat
nejhorší je, že mi přijde, že ani nevím co…:)
Jinak ja cekam treti, tak spoustu veci mame, ale samozřejmě chci neco koupit noveho- kočárek trojkombinace uz mame, pac byla za dobrou cenu, postýlky dostaneme svatebním darem…nakupovala bych postupne, at to pak neni takova pálka…
Ahoj, ja nela termin loni 25.11. a nakupovala jsem od zari. Je pravda ze v cervenciba srpnu jsem sjizdela eshopy a doporucene seznamy a vlastne v tom zari jsem uz objednavala na jistotu a presne jsem vedela co takze pak bylo vse behem cca 14ti dnu doma.
Tak nekupovat zbytečnosti pod to se podepusuju - na první sem mela hafo ptakovin!!! Ted vim, ze stačí vanicka, jedna postylka, par hadriku… Přebalovak uz nechci, stačí mi ta podložka gumová na zem nebo na postel položit, různý sepsal kybliky na koupání, podložky do vanicek, nakupování flasticek na co kdyby… Dneska vsechno koupíš z hodiny na hodinu kdyz je potreba…
@rigousek ony i ty seznamy na netu jsou dost nadsazený, já hromadu z toho nepotřebovala. Takový ty věci u kterých jsou otazníky, jsem dokupovala po porodu (mamka hlídala a já si to obsháněla). Protože jsem fakt zjistila, že každé mimi je jiné a potřebuje něco jiného. To co mi doporučovaly kamarádky, že prostě MUSÍM mít, jsem samozřejmě nepotřebovala a to co jsem si myslela, že nebudu potřebovat hned (třeba flaštičky) jsem potřebovala, protože jsem se nemohla rozkojit. Takže nakupovat tak nějak s rozumem. ![]()
Jestli můžu tak trochu poradím, co se osvědčilo mě. Taky jsem tápala v oblečení a pak jsem zjistila, že mám některé kousky fakt na nic. Na úplně malé mimi jsem nejraději oblékala dupačky i s plnou nožičkou a bavlněnou košilku na rozepínání. Já jako prvorodička jsem si opravdu netroufla rvát na malého body přes hlavu a navíc je to potom o jedno rozepínání mezi nožičkama na víc. Málé děti se moc nemelou a tak se nemusíš bát, že by se košilka vyhrnovala. Super jsou i overálky, ale ty jsem používala až později neb novorozenci dost ublinkávají a musíš pak měnit vše tak stačí jen košilka. Jo a ty dupačky určitě s rozepínáním v rozkroku. Ze začátku se dost často přebaluje a je to otrava pořád ty dupačky svlíkat. No a ktomu nějaký kabátek nebo svetřík a na doma to úplně stačí. Určitě bych nekupovala ponožky a tepláky bez nožiček. Malé mimi to může škrtit a větší pak pořád těma nožkama melou a 100× za den je nasazuješ
Tak alespoň takhle k tomu základnímu oblékání na začátku ![]()
@wena8621 já mám TP 27.11., jsem ve skupinách Naše březnové // a Listopadky
Někdo pomalu začíná nakupovat, někdo ne, já jsem si pro radost koupila 2dupačky a tak do 30tt na to prdím
je čas
Ahoj klidně nakupuj už ted nebo si odkládej nějaké finance, protože když se všechno sečte je to dost peněz…
sleduj co je kde v akci atd.