Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@berry4 píše:
vyhodím hajzlika a bude. Má čas 14 dní
to neříkej nám, řekni to jí - používám často a funguje to
stačí troška vyhrožování a předhánějí se, která má zelenější listy
![]()
Poznáte prosím někdo co je tohle za orchidej? Bylo mi tedy řečeno, že je to orchidej ![]()
Moje mamča orchideje miluje. Já mám doma botanickou, ale moc se o ní nestarám. Když si vzpomenu, zaleju (teď po měsíci)
. Kytky jsem naučila, aby byly rády i za to málo, co jim dám ![]()
Moje mamka má okna na S a J, já na V a Z. U mě kvetou jak šílený, zrovna ted mám nádherně vykvetlý 2 orchideje. Jí tam prostě nejdou. Někdy nechám u sebe doma vyrašit pupeny, květy a pak jí kytku dovezu, aby měla radost. Po odkvetení jde kytka na regeneraci zase k nám na západní okno. Takže u nás to bude světovou stranou a asi vlhkostí v bytě.
@MarkyM to vipadá na nějakou odrůdu miltonia
já mám ´úplně stejné listy ale kvete mi fialově. Je jich hodně druhů. Ale typla bych to na ni ![]()
@MarkyM píše:
Poznáte prosím někdo co je tohle za orchidej? Bylo mi tedy řečeno, že je to orchidej
podle mě dendrobium ![]()
Posílám schválně na posouzení. Dendrobium mám od holek z práce, kvete mi tmavě fialově a květy jsou na stonku a je jich tam plno, ne jen jeden a netvoří mi takový rozrostlý trsy listů, je spíše vysoká a má dva silné výhony. Miltonia mi příjde pravděpodobnější i kvůli tomu, že pouští jeden květ
Jsou různé druhy a zbarvení miltonií.
První foto je Dendrobium, druhá Miltonia ![]()
beru zpět, máš pravdu. Moje matka má snad stoleté dendrobium, co prchá z květináče a ta fotka mi to děsně připomněla. ![]()
@neumisa no mě taky po 4 letech začalo utíkat z květináče a pustilo i mladé, tak jsem ho uřízla - protože mi pořád vahou přepadávalo a mladou sazenici jsem dala do nového a chytila se
, co bude s tou původní je zatím záhada, jestli to rozdejchá ![]()
Holky, vy jste šikovný ![]()
A tohle asi bude ta Dendrobia asi že jo?