Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojda, ráda bych poprosila někoho o radu jsou li tu mezi váma nějaké zahrádkářky
Zasela jsem semínka paprik a už mi začala klíčit ale skoro na každém klíčku je na konci bílý chomáček asi plíseň
což asi můžu vyhodit že
může někdo poradit jak na ty semena? Jako jestli je před setím do květináčků máčíte, do čeho je pak sázíte kde je máte umístěné no prostě takové ty zahradnické rady
v loni jsem kupovala sazenice (jsem pěstitelka začátečnice) a tak jsem chtěla vyzkoušet ze semínka no ale to je asi něco nad mé síly ![]()
A nejsou to kořínky? Taky jsem dala dneska semínka do hlíny, ale já jsem teda ještě vrstvičkou zasypala, tak nemám tušení, jak vypadají klíčící ![]()
Tak tady je foto snad to tam vidíte, mě to právě přijde jak plíseň
a vy je házíte rovnou do hlíny (já mám ten substrát na klíčení) a nemáčíte před tím semínka?
To jsou podle mě kořínky… Mám „substrát pro výsev a množení“ a pak už přepichuju do obyč zeminy.
fakt tak to jste mě potěšily vážně já už to chtěla vyhodit
no jo ještě že se dneska může člověk poradit, moooc děkuju snad je to jak říkáte
jj taky substrát pro výsev a pak dám do obyč, díky a kdybych zas nevěděla tak si napíšu o radu ![]()
Jj, kořínky, nech to klidně růst dál. A ty nejsilnější si pak můžeš přesadit. Já to vždycky vyseju do koupený hlíny na zeleninu, jen z ní vyberu nějaký velký klacíky nebo „borčus“. Vyseju jich víc a ty silný krásný si nechám a ty chudinky vyhážu.
Super diskuze, zrovna jsem nakoupila substráty a semínka… a doma zjistila, že nevim, co s tim. Tak se přidám a budu šmírovat typy ![]()
@péťaskléňa paráda já se právě bála že je po všem, tak je nechám dál pěkně klíčit hlavně budu pro příště vědět ![]()
@Já_a_Kačí chi,chi to jsem ráda že nejsem sama kdo se v tom moc nevyzná
tak mám další dotaz jestli můžete hodit radu na dobrá rajčata (né cherry) a jestli jsou také lepší ze semínek, mě právě přijde že z toho pak má člověk větší radost ![]()
Všechny domácí rajčata jsou lepší. Ale odrůdu ti neporadím. Každej rok si koupíme jiný..
![]()
Jediný co neradím ani nepříteli jsou ty co rostou vzhůru kořenama z toho pytle. Měla je sousedka a kdyby nebyly tak drahý, švihla by to z balkonu ![]()
@péťaskléňa kořenama vzhůru
no to ani neznám
já chci normální co rostou v zemi tak prostě koupím dva druhy a vyzkouším
měla jsem v loni opět hotové sazenice z trhu a bohužel vůbec nevím co to bylo za druh ale byly dobrý, někde jsem vyčetla že když to má označení F1 tak by to mělo být v pohodě, tak prostě něco vyberu a uvidíme, je fakt že to bude stokrát lepší než ty příšery kupovaný to snad ani nejsou rajčata ![]()
@natyber My jsme v paneláku, tak jen to, co se vejde na balkon. A zadej si do vyhledávače rajčatový závěs. Pro představu o co teda jde. B*BINA! Pěstujeme v truhlíkách a jde to. A rajčátka jsou výborný ![]()