Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jo, korinky
gratuluji k uspechum, ja nikdy nevypestovala paptiku vetsi nez 5 cm, ani ze sadby - holt podnebi ![]()
@Pudloslava
to je škoda
jinak jsem se koukala na ten rajčatovej závěs to je teda něco ale to by na mě na zahrádce koukali kdyby mi to mam vyselo
no jsem zvědavá co mi z té mé sadby vyroste už aby to bylo mňááám ![]()
No ono to je prej pěkně na nic. Prej to chytá dost od toho plíseň, protože po stonku stéká voda. A když to máš na balkoně, tak ti ta hlína kape dolů. ![]()
No fuj viset je správně to jsem jelito
no jo to se musí blbě pěstovat a na balkóně tuplem když to pak z toho kape
holky a teď jsem si vzpomněla jak na jahody??? já bych chtěla aby byly už letos ale to asi nepůjde že a kdy je nejlepší je zasadit a chtěla bych nějaké aby plodily více let ![]()
Muzu se vtirnout? Ty papriky nemuzes posypat na povrch, je treba je zakryt hlinou (vrstva by mela byt vysoka
priblizne v prumeru seminka). Tak je posyp jemne, ted uz staci mensi vrstvou. Jinak z nich asi nic nebude.
Jahody si jeste rychle muzes vypestovat ze semen mesicni (lesni),ale jsou spis na uzobavani.
Jinak na sadbu je jeste cas, az tak v dubnu. Dnes maji bezne staleplodici a odrudu si vyberes podle predstav
na co je chces, zda na jidlo, marmelady…a plodit budou jiz letos, dvakrat.
Jahodám já vůbec nerozumím. Ať jsem koupila sebedražší, nerostla mi na balkoně ani jedna a když už náááhodou vykvetla, tak stejně neměla ani jednu jahodu.
Buď zaschly nebo schnily. Jahody prostě neumím ![]()
Potrebuji slunicko a to na balkone nikdy neni stejne, jako na zahrade.
Taky jsem to kdysi zkousela a bida.
@alik111 jj papričky jsem trochu posypala tak snad jim to neuškodí a teď jsem koukala že už tam jedna začíná zas vyčumovat
a s jahodama tak to je super
no já je chci hlavně na jííídlooo tak to hned prozkoumá nějaké odrůdy a to čumím že by měly plodit už letos
no mě se úplně sbíhaj sliny
slunce mám na záhonech habaděj tak snad se jim bude dařit, díky za rady
jo ty lesní jahůdky tam mám ale to je fakt jen tak na olíznutí ale možná ty by šli na tom balkóně když jsou lesní nepotřebují třeba tolik slunce ![]()
Jo holky a ty sazenice jahod asi nejlépe koupit někde v zahradnictví že ![]()
Já si většinou beru odnože od příbuzných. ![]()
Chci jen poradit, jelikož mám zahradu taky na plném slunci, nasadit jahody do černé textilní folie.Aby jste nemuseli intenzivně zalívat, folie drží vlhko a z toho se jahoda nalije a ze sluníčka zčervená. Jinak dozrají malé tvrdé vysušené. První úroda je slabší ( na jídlo), ale druhý rok už bývá jahod hodně i na marmelády apod.
@29
parádní rady, tak folii mám nakoupenou od loňska tak ještě sehnat sazenice, no jo to bych mohla zkusit poprosit sousedky ať mi něco odnožej ![]()
@natyber jahody se obvykle pestuji dva roky, max tri. mesicni az 5 - to jsou ty na zobani a neodnozuji, pestuji se ze semen nebo koupit sazenice.
Normalni jahody delas obvykle tak, ze mas dva zahony. Jeden je jednolety, druhy dvoulety. z toho starsiho koncem srpna nebo zacatkem zari odeberes zakorenene odnoze a udelas si zahon novy, ten stary zlikvidujes.
takplodi nejlepe.
sazenice se daji vysazovat i na jare, ale uroda je ten rok slabsi.
@Pudloslava
mě z těch jahod picne
jako že koupím dva druhy sazenic dám na dva záhony a z těch jednoletých pak vemu odnože které přesadím a ty staré jahody vyhodím
a s těma dvouletýma to udělám taky tak ale až po dvou letech? a já si myslela jak zasadím jahody a oni mi vesele porostou třeba 5 let
no já to teda vyzkouším a z toho usuzuji že asi stačí pár sazenic když se to pak těma odnožema rozmnoží ![]()
Já většinou zasadím 100 odnoží
nechávám je cca 3 - 4 roky, ale samozřejmě úroda s věkem slábne. Jak je mám druhým rokem tak na podzim zasadím další záhon. A až plodí starého se zbavuji. Jahody mám pořád i na marmelády. Ale mám velkou zahradu.