Semena paprik, jak na ně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43035
17.2.13 20:41

Jo, korinky
gratuluji k uspechum, ja nikdy nevypestovala paptiku vetsi nez 5 cm, ani ze sadby - holt podnebi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
17.2.13 20:58

@Pudloslava :( to je škoda :think: jinak jsem se koukala na ten rajčatovej závěs to je teda něco ale to by na mě na zahrádce koukali kdyby mi to mam vyselo :mrgreen: no jsem zvědavá co mi z té mé sadby vyroste už aby to bylo mňááám :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.2.13 21:14

No ono to je prej pěkně na nic. Prej to chytá dost od toho plíseň, protože po stonku stéká voda. A když to máš na balkoně, tak ti ta hlína kape dolů. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
17.2.13 21:20

No fuj viset je správně to jsem jelito :roll: no jo to se musí blbě pěstovat a na balkóně tuplem když to pak z toho kape :nevim: holky a teď jsem si vzpomněla jak na jahody??? já bych chtěla aby byly už letos ale to asi nepůjde že a kdy je nejlepší je zasadit a chtěla bych nějaké aby plodily více let :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
265
17.2.13 23:13

Muzu se vtirnout? Ty papriky nemuzes posypat na povrch, je treba je zakryt hlinou (vrstva by mela byt vysoka
priblizne v prumeru seminka). Tak je posyp jemne, ted uz staci mensi vrstvou. Jinak z nich asi nic nebude.
Jahody si jeste rychle muzes vypestovat ze semen mesicni (lesni),ale jsou spis na uzobavani.
Jinak na sadbu je jeste cas, az tak v dubnu. Dnes maji bezne staleplodici a odrudu si vyberes podle predstav
na co je chces, zda na jidlo, marmelady…a plodit budou jiz letos, dvakrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.2.13 23:25

Jahodám já vůbec nerozumím. Ať jsem koupila sebedražší, nerostla mi na balkoně ani jedna a když už náááhodou vykvetla, tak stejně neměla ani jednu jahodu. :,( Buď zaschly nebo schnily. Jahody prostě neumím :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
265
17.2.13 23:30

Potrebuji slunicko a to na balkone nikdy neni stejne, jako na zahrade.
Taky jsem to kdysi zkousela a bida.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.2.13 23:36

Však já už je letos ani nebudu zkoušet pěstovat. :idea:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
18.2.13 09:42

@alik111 jj papričky jsem trochu posypala tak snad jim to neuškodí a teď jsem koukala že už tam jedna začíná zas vyčumovat :palec: a s jahodama tak to je super :palec: :palec: :palec: no já je chci hlavně na jííídlooo tak to hned prozkoumá nějaké odrůdy a to čumím že by měly plodit už letos 8o no mě se úplně sbíhaj sliny :mrgreen: slunce mám na záhonech habaděj tak snad se jim bude dařit, díky za rady :potlesk: jo ty lesní jahůdky tam mám ale to je fakt jen tak na olíznutí ale možná ty by šli na tom balkóně když jsou lesní nepotřebují třeba tolik slunce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
18.2.13 09:44

Jo holky a ty sazenice jahod asi nejlépe koupit někde v zahradnictví že :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
18.2.13 09:57

Já si většinou beru odnože od příbuzných. :lol:
Chci jen poradit, jelikož mám zahradu taky na plném slunci, nasadit jahody do černé textilní folie.Aby jste nemuseli intenzivně zalívat, folie drží vlhko a z toho se jahoda nalije a ze sluníčka zčervená. Jinak dozrají malé tvrdé vysušené. První úroda je slabší ( na jídlo), ale druhý rok už bývá jahod hodně i na marmelády apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
18.2.13 10:03

@29 :palec: :palec: :palec: parádní rady, tak folii mám nakoupenou od loňska tak ještě sehnat sazenice, no jo to bych mohla zkusit poprosit sousedky ať mi něco odnožej :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
18.2.13 10:31

@natyber jahody se obvykle pestuji dva roky, max tri. mesicni az 5 - to jsou ty na zobani a neodnozuji, pestuji se ze semen nebo koupit sazenice.

Normalni jahody delas obvykle tak, ze mas dva zahony. Jeden je jednolety, druhy dvoulety. z toho starsiho koncem srpna nebo zacatkem zari odeberes zakorenene odnoze a udelas si zahon novy, ten stary zlikvidujes.
takplodi nejlepe.
sazenice se daji vysazovat i na jare, ale uroda je ten rok slabsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
18.2.13 10:56

@Pudloslava 8o 8o 8o mě z těch jahod picne :lol: jako že koupím dva druhy sazenic dám na dva záhony a z těch jednoletých pak vemu odnože které přesadím a ty staré jahody vyhodím :roll: a s těma dvouletýma to udělám taky tak ale až po dvou letech? a já si myslela jak zasadím jahody a oni mi vesele porostou třeba 5 let :zed: no já to teda vyzkouším a z toho usuzuji že asi stačí pár sazenic když se to pak těma odnožema rozmnoží :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
18.2.13 11:04

Já většinou zasadím 100 odnoží :mrgreen: nechávám je cca 3 - 4 roky, ale samozřejmě úroda s věkem slábne. Jak je mám druhým rokem tak na podzim zasadím další záhon. A až plodí starého se zbavuji. Jahody mám pořád i na marmelády. Ale mám velkou zahradu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí