Logopedická třída ve školce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
347
26.9.14 20:26

A vratit se muze do normalni skolky vzdy, u kluka ve tride ted preradili jednu holcicku uz do normalni tridy predskolaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
26.9.14 20:29
@markone píše:
Kluk ted zacal treti rok skolky logopedicke.je jich ve tride cca 12,tri ucitelky z toho dve maji logovzdelani. chodi tam od 3,5let. jednou za 2tydny mame navstevu u logopeda.za me je ta skolka uplne zazracna. kazdy den individualni vyuka plus skupinove. super!

Co znamená „logovzdělání“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
26.9.14 20:31

*

Ahoj. Já mám holčičku tři roky starou, chodí tedy do školky soukromé. Diagnóza je smíšená vývojová dysfázie (mluví pouze jednoslovně, příp. je jí špatně rozumět). Měli jsme možnost i školky speciální, nakonec vidím, že rozhodnutí dát ji do „normální“ školky bylo lepší. Asi záleží na typu postižení, nebo možná ještě více na osobnosti dítěte. Moje holčička si poradí zatím i bez mluvení a speciální školku bych řešila ve chvíli, kdy by se objevil nějaký problém, třeba s dětmi apod.. Nikdy nevíš, kdy se ti dítě opravdu rozmluví, jak jsem pochopila, nemáš ještě přesnou diagnózu, osobně bych v tomto věku počkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
26.9.14 20:35

*

Jinak případný odklad bych jako něco ponižujícího neviděla. Moje dítě dosahuje v různých neverbálních testech výsledků vysoce nad průměrem, ovšem je narozena na konci srpna a odklad mi např. v případě potvrzené dysfázie přijde u dítěte naprosto na místě. Tyhle děti pak mívají často ve škole různé dys-poruchy apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
26.9.14 20:43

@Žirafa22 Odklad neberu jako něco ponižujícího. Spíš jsem to myslela tak, že bych na té jeho řeči raději zapracovala co nejintenzivněji teď, než čekat a pak ten odklad mít kvůli zbytečnému vyčkávání, když ostatní schopnosti na školu by měl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
26.9.14 20:50

*

@AliTad

Já ti naprosto rozumím.
Mně se k tomu špatně vyjadřuje, protože u Tvého chlapečka může jít třeba „jen“ o opožděný vývoj řeči, tak se zdráhám tady házet nějaké nálepky typu „dysfatik“ apod.
Jen kdyby to tak bylo, tak prostě u takového postižení se řeč více rozvine třeba až kolem toho 4. roku věku a můžeš chtít jakkoliv zamakat, ale to zrání mozku prostě neovlivníš.
Proto i ta logopedická péče je intenzivnější myslím v tom věku malilinko pozdějším. Já za sebe si myslím, že spíš než vliv logopedické třídy je tam ten vliv toho, že dítě se vyvíjí, i když nějakým svým vlastním tempem. Je to ale jen můj názor, já osobně se budu držet školk „normální“ s normálně mluvícími dětmi, dokud to půjde. Což neznamená, že bychom zanedbávali tu péči logopedickou (psychologickou, neurologickou atd…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
26.9.14 21:13
@hanka.br. píše:
K logopedovi se jednou měsíčně chodí, aby logoped ukázal rodiči další postup práce. Vždycky musí s dítěte pracovat rodič denně podle pokynů logopeda. Jenže rodiče si často myslí, že chodí jednou měsíčně k logopedovi a tím to končí - pak se není co divit, že taková logopedie je o ničem.

No u nás to bylo i o tom, že logopedka nevěděla, co s ní má ve třech a půl letech vlastně dělat. Teprve když jsme začly chodit k té soukromé, tak jsem věděla, co přesně mám s Elou doma dělat. Půjčuje mi různý kartičky, knížky, hry. Elča se naučila spolupracovat a najednou to šlo i u tý druhý. Každá s ní dělá trošku něco jinýho, tak holka pestřejší. Na logo chodí k oběma ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
26.9.14 21:16

Zkratila jsem si logopedicke vzdelani. :D jako ze uci i logopedii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
26.9.14 21:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
26.9.14 21:25
@markone píše:

Ale že někdo „učí logopedii“ vůbec neznamená, že k tomu má potřebné vzdělání. Logopedický nácvik ve školách a školkách dělají zpravidla lidé, kteří mají zhruba dvacetihodinový kurz. Což se s pětiletým vysokoškolským studiem a povinnou atestací klinického logopeda srovnat nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
26.9.14 21:28

To fakt nevim az tak do detailu jak dlouho to studovaly, a celkem me to nezajima. skolka nam pomohla hhrozne moc a nemuze nikdo logopedickou tridu srovnavat s normalni skolkou.mam dite v logo a druhe v normalni takze muzu srovnavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
10.2.16 22:34

Mohu se zeptat, se kterými konkrétními logopedickými školkami v Brně máte dobré osobní zkušenosti? Případně, které byste rozhodně nedoporučili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin