Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@barabrambora ja jsem je jeste nezkousela, ale vsichnii si je chvali.
Mam FB skupinku Low Carb, ale nekomu se i nepovedli..chci je taky zkusit urcite, ja si prave pisu recepty, co me tam zaujme.
Zkusila jsem udělat z Cukrfree ty avokádovo-čokoládové lanýže. Je to teda mňamka. Akorát to asi mělo víc ztuhnout, což se nestalo, jsou z toho takové „bobky“ na tácku, nikoli kuličky.. ![]()
@Evulina taky jsem na ně dneska koukala. Asi je někdy zkusím.
@barabrambora píše:
@Evulina taky jsem na ně dneska koukala. Asi je někdy zkusím.
No, ale rodina mě s tím poslala „kamsi“. Na ně to není vůbec sladký, jenom hořký
. Musela jsem jim to pokapat medem ![]()
@Evulina u nás to samé. Už jim to ani nenabízím. Jak to nemá aspoň 40 g cukru, tak jim to nejede. ![]()
@barabrambora píše:
@Evulina u nás to samé. Už jim to ani nenabízím. Jak to nemá aspoň 40 g cukru, tak jim to nejede.
No jo no..příště toho udělám jenom malinko, tak 1/4 dávku, když to pak jím jenom já. Nebo udělám část víc oslazenou, ono zas avokádo a nepražené kakao jsou zdravé, tak by si smlsnout mohli. A když jim to osladím domácím medem od našich včel, což si myslím, že pro nelowcarb je dobré sladidlo, tak si myslím, že to bude ok..
Ale stejně toho nebudu dělat tolik. Mám pak tendenci si nevzít jen jeden „bonbónek“ po obědě, ale „aby se to nezkazilo“ se tím naládovat. Což teda je dost kontraproduktivní..
LC sekaná (suroviny od oka)
Mleté maso míchané hovězí a vepřové (já umlela kus předního a kus bůčku, co jsem měla v mrazáku), vejce (tak 3 ks na kilo masa), sůl, pepř, mletý koriandr, českek (já dávám dost, pečením ztrácí sílu), majoránka, psyllium, troška vody nebo mléka či syrovátky (domácí z výroby sýra nebo překapaného jogurtu, rozhodně ne sušená z krámu), slanina, sádlo, troška dijonské hořčice, kmín
Vše, kromě sádla, slaniny, hořčice a kmínu jsem smíchala. Pekáček jsem vymazala sádlem, na dno, kde bude ležet sekaná, dala plátky slaniny a na to pak položila šišku sekané. Navrch jsem to potřela troškou hořčice, posypala kmínem a upekla.
Do masové směsi se může přidat ještě další slanina na kostičky, nakrájená kapie, chilli kroužky apod., kdo co má rád. Anebo i pak do šišky dovnitř zabalit předem uvařená vejce. To je dobrý trik na to, že sekaná „nabude na objemu“ a je jí pak víc i pro víc strávníků (na tohle já musím myslet taky, páč je nás 5, ale dneska jsem tam vařená vejce nedala).
Je to jenom trochu pozměněná variace sekané, kterou jsem dělávala obvykle, kde místo psyllia jsem hmotu zahušťovala strouhankou a trochou arrowrootu. Byla jsem zvědavá, jestli psyllium udrží šišku pěkně pohromadě a osvědčilo se to, takže ![]()
@barabrambora píše:
@lucynka25 a nechutnají jako vaječná placka? Jako 5 vajec na 1 mascarpone mi příjde strašně moc.
Ja je delavam a mizi mi pod rukama, nikdy jich neni dost.
@Evulina píše: LC sekaná (suroviny od oka)Mleté maso míchané hovězí a vepřové (já umlela kus předního a kus bůčku, co jsem měla v mrazáku), vejce (tak 3 ks na kilo masa), sůl, pepř, mletý koriandr, českek (já dávám dost, pečením ztrácí sílu), majoránka, psyllium, troška vody nebo mléka či syrovátky (domácí z výroby sýra nebo překapaného jogurtu, rozhodně ne sušená z krámu), slanina, sádlo, troška dijonské hořčice, kmín
Vše, kromě sádla, slaniny, hořčice a kmínu jsem smíchala. Pekáček jsem vymazala sádlem, na dno, kde bude ležet sekaná, dala plátky slaniny a na to pak položila šišku sekané. Navrch jsem to potřela troškou hořčice, posypala kmínem a upekla.
Do masové směsi se může přidat ještě další slanina na kostičky, nakrájená kapie, chilli kroužky apod., kdo co má rád. Anebo i pak do šišky dovnitř zabalit předem uvařená vejce. To je dobrý trik na to, že sekaná „nabude na objemu“ a je jí pak víc i pro víc strávníků (na tohle já musím myslet taky, páč je nás 5, ale dneska jsem tam vařená vejce nedala).
Je to jenom trochu pozměněná variace sekané, kterou jsem dělávala obvykle, kde místo psyllia jsem hmotu zahušťovala strouhankou a trochou arrowrootu. Byla jsem zvědavá, jestli psyllium udrží šišku pěkně pohromadě a osvědčilo se to, takže
Hele, zkus nekdy prihodit na drobounko nakrajene zampiony, je to pak krasne stavnate. Ja teda zahustim na jemno nastrouhanym parmezanem.
@Lenka_Hal píše:
Hele, zkus nekdy prihodit na drobounko nakrajene zampiony, je to pak krasne stavnate. Ja teda zahustim na jemno nastrouhanym parmezanem.
Parmazán zní dobře, vyzkouším. Houby mi doma nejedí - ale možná si udělat šištičku jen pro sebe s houbama..
Dneska jsem kilo tvarohu rozmixovala pul s boruvkama, pul s malinama. Dala do vseho zelatinu a dala ztuhnout. Uz neni.
@jkra píše:
Dneska jsem kilo tvarohu rozmixovala pul s boruvkama, pul s malinama. Dala do vseho zelatinu a dala ztuhnout. Uz neni.
A kam to zmizelo, kdyz tam nemas potomstvo? ![]()
V hlavě se mi zrodil nápad vyzkoušet LC verzi zákusku - kokosek. Jestli víte - takový ten zákusek, kde spodek tvoří kolečko z lineckého těsta, na tom je kakaový krém, uprostřed troška marmelády, navrch je přilepená kokoska a celé se to pak smočí zespodu a po stranách v čokoládě. Na tomhle jsem vždycky hodně ujížděla, ale přitom jsem to neměla už léta..Napadla mě LC verze a tak koumám, z čeho ty části vytvořit. LC kokosky, domácí čokoládu - na to recepty mám. Jako čokoládový krém bych rozmixovala avokádo s kakaem, trochou kokosáku, malinko smetany, sladidlem a troškou rumového aroma (Oetker dělá bez alkoholu). Co zatím vymýšlím, je „linecké těsto“. A pak tu marmošku - mám takovou představu pikantnější verze, čili možná rybízová - rybíz, erythritol, chia semínka, případně dohustit psylliem? No, jsem zvědavá, co vymyslím..je to zatím jenom v mojí hlavě, je možný, že to vyzkouším až někdy v zimě, teď v létě není moc času na takové složité „kravinky“.
Taky pecu spis v zime, v lete se mi nechce ztracet cas a zapinat troubu ![]()
Marmeladu jsem delala pred par dny z cerneho rybizu, jen pectin a erytritol.
To testo je v klidu, uplne jak linecke to nebude, ale udelala bych testo na bazi mandlove a kokosove mouky.
@Evulina píše:
V hlavě se mi zrodil nápad vyzkoušet LC verzi zákusku - kokosek. Jestli víte - takový ten zákusek, kde spodek tvoří kolečko z lineckého těsta, na tom je kakaový krém, uprostřed troška marmelády, navrch je přilepená kokoska a celé se to pak smočí zespodu a po stranách v čokoládě. Na tomhle jsem vždycky hodně ujížděla, ale přitom jsem to neměla už léta..Napadla mě LC verze a tak koumám, z čeho ty části vytvořit. LC kokosky, domácí čokoládu - na to recepty mám. Jako čokoládový krém bych rozmixovala avokádo s kakaem, trochou kokosáku, malinko smetany, sladidlem a troškou rumového aroma (Oetker dělá bez alkoholu). Co zatím vymýšlím, je „linecké těsto“. A pak tu marmošku - mám takovou představu pikantnější verze, čili možná rybízová - rybíz, erythritol, chia semínka, případně dohustit psylliem? No, jsem zvědavá, co vymyslím..je to zatím jenom v mojí hlavě, je možný, že to vyzkouším až někdy v zimě, teď v létě není moc času na takové složité „kravinky“.
Ja delala pred par dny z cerneho rybizu, jen pektin a erytritol. To " linecke" bych dala z testa kde je mandlova i kokosova mouka, ale necekala bych zazrak.