Low carb recepty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56138
4.8.19 16:19
@Lenka_Hal píše:
A kam to zmizelo, kdyz tam nemas potomstvo? :mrgreen:

Snedl to chlap a byla tu kamoska a velkej prijel vecer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
5.8.19 17:03
@Lenka_Hal píše:
Ja delala pred par dny z cerneho rybizu, jen pektin a erytritol. To " linecke" bych dala z testa kde je mandlova i kokosova mouka, ale necekala bych zazrak.

Pektin se smí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26580
6.8.19 02:17

Cela krabicka ma 0 sacharidu :nevim: musim si nacist proc, ale znamena to, ze tech stravitelnych je minimum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
6.8.19 16:43
@Lenka_Hal píše:
Cela krabicka ma 0 sacharidu :nevim: musim si nacist proc, ale znamena to, ze tech stravitelnych je minimum.

Aha, no vidíš - já když slyším pektin, evokuje mi to jablka a tak jsem se ani nepídila, kolik má pektin sacharidů, myslela jsem si, že dost. Tak to by bylo super..na zahušťování právě zavařenin..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
12.8.19 20:21

LC fermentovaný kečup

Něco s přidanou hodnotou pro naše zažívání a imunitu díky fermentaci…

3 hrnky rajčatového protlaku
1/4 hrnku syrovátky (třeba z překapaného jogurtu)
1 polévková lžíce mořské soli
1/2 hrnku čekankového sirupu
1/4 lžičky chilli
3 stroužky prolisovaného česneku
rybí omáčka (volitelné, já nedala)

Všechno dobře promíchat. Dát do čisté (nejlépe i vyvařené nebo v troubě na 100 stupňů vydezinfikované) 0,9 l sklenice (cca) se širokým hrdlem. Vrch kečupu by měl být maximálně 2,5 cm pod vrchem sklenice. Nechat při pokojové teplotě alespoň 2 dny (já to tam měla asi 2,5 dne) a pak dát do ledničky. Kečupem se neládovat hlava nehlava, i když je LC, nějaké sacharidy má, ač málo, je to myšleno na dochucení jídel stejně, jako klasický kečup. Ze sklenice dolovat jenom čistou lžící, pak zas hned zavřít a dát zpět do lednice.

Jinak teda jsem to dělala z poloviční dávky, než je zde uvedená, poprvé jsem to dělala z plné dávky a bylo toho zbytečně moc. Originál recept je z knihy Vyživující tradice, jen tam mají uvedený javorový sirup a já ho vyměnila za čekankový (nízkosacharidový). Výsledek mě mile překvapil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22918
15.8.19 11:36

Holky, prosím, nějaký tip na dezert či buchtu? Kromě cheesecaku a termixu, to znám. Mám na něco chuť :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
15.8.19 18:22

@lucynka25 cuketový perník? Recept bude asi na paleosnadno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
15.8.19 18:28

@lucynka25 tak tam není, ale našla jsem na jidelniplan.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22918
15.8.19 20:12

@barabrambora jo, na ten mam uz zalusk dlouho, vyzkousim..cuket mam silene moc, zitra ho asi zkusim :think:
Dneska jsem zkusila cuketovou pizzu a byla skvělá :jazyk: taky bych ráda zkusila i tu kvetakovou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
17.8.19 21:25
@lucynka25 píše:
@barabrambora jo, na ten mam uz zalusk dlouho, vyzkousim..cuket mam silene moc, zitra ho asi zkusim :think:
Dneska jsem zkusila cuketovou pizzu a byla skvělá :jazyk: taky bych ráda zkusila i tu kvetakovou :think:

To vypadá skvěle :palec: :potlesk:
Já dneska dělala hovězí na houbách, sobě jsem to pak zahustila rozmixlou cuketou, ostatním normálně moukou rozmíchanou ve vodě. Oni rýže, já květáková rýže.
Odpoledne jsem udělala takové kuličky, suroviny od oka: strouhaný kokos, loupané konop. semínko, trošku sezam. semínka a slunečnicového semínka, kokosová smetana a trochu rozehřátého kokos. oleje, erythritol, troška mrazem sušených jahod. Uplácat hmotu, udělat kuličky, nechat je cca hodinu v lednici a pak, napíchnuté na párátkách, smočit v čokoládě (ve vodní lázni rozpustit kakaové máslo, přidat kakao, erythritol a vanilku a rozmixovat). Dát do lednice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26580
18.8.19 00:38

Ja musim jist cukiny…davam to ted do vseho :lol: takze zitra rano se chystam na
https://alldayidreamaboutfood.com/…on-frosting/
Vyzkouseno hodnekrat…je fakt dobry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
18.8.19 00:45
@Lenka_Hal píše:
Ja musim jist cukiny…davam to ted do vseho :lol: takze zitra rano se chystam na
https://alldayidreamaboutfood.com/…on-frosting/
Vyzkouseno hodnekrat…je fakt dobry.
Ó to je teda luxus :jazyk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22918
19.8.19 09:00

@Lenka_Hal To vypadá báječně.
@Evulina to je dobrý nápad zahušťovat cuketou.
Já tedy nejedu úplně 100% LC, ale snažím se :mrgreen: Ovoce bych se vzát nemohla :nevim: JInak holky, jaký máte ten cukr? Chci si zkusit koupit ten erythritol :think: ale děti to asi nesmí, že? Když bych něco upekla a osladila to tímhle :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26580
19.8.19 11:16

Deti muzou erytritol, nic zavadneho to neni. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22918
19.8.19 11:54

@Lenka_Hal jo? Tak super.