Low carb recepty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22918
18.11.19 20:14

@Evulina ja jsem si koupila 1sklenicku od jedne pani. Musela bych se podívat na kontakt.
Je tam vlastne jen ovoce, pektin, kys. citronova a erythritol. V sezone ji vyzkousim urcite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16229
18.11.19 20:30

@Evulina Já jsem nedávno nepochopila, že zakoupená směs ořechů v Albertu (natural nepražená nesolená směs, ve které byly: makadamové ořechy, pekany, mandle natural, mandle blanšírované, para ořechy, kešu a tuším i lískové ořechy) měla uvedenu kalorickou hodnotu cca 1900kJ/100g, přičemž tuším bez výjimky všechny jednotlivé složky mají kalorickou hodnotu vyšší (a to i o víc než čtvrtinu). Jako já se z toho nehroutím, nic extra nepočítám, ale zarazilo mě to, protože mi ta odchylka u natural produktů přišla fakt nereálná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
6.12.19 20:18

Nepečené čokoládové kuličky
No, základní buchta na následné rozdrobení do kuliček se tedy upéct musí, to je fakt..
Buchta:
2 vejce, 100 ml mandlového mléka (dělám jednoduše - dám do mixeru blanšírované mandle a vodu a rozmixuju a pak přes jemné sítko nebo i gázu přecedím), 2,5 lžíce čekankového slazení pro děti, 1 lžíce kakaa, 100 g kokosové mouky, 100 g mandlové mouky, 1/2 lžičky kypříku bez fosfátů
Trouba se předehřeje na 180 st. Vejce se rozmixují s mandlovým mlékem a sirupem. V misce se smíchají sypké suroviny a pak se do toho vlije směs z mixeru a rozmíchá v hladké, tužší těsto. Z těsta se tvoří kuličky, které se v ruce vyt varují v kostky, ty se dají na plech vyložení pečícím papírem a upečou cca 45 minut. Protože se kostky stejně budou potom používat rozdrobené (rozmixované) do následných nepečených kuliček, je asi možno směs normálně naplácat do tvaru velké placky na plech a člověk se nemusí tvořit s kostkami, ale to jsem nezkoušela.
Kostky (placka) se nechá vychladnout a pak se v sekáčku rozmixuje. Dá se do mísy, přidá se dle chuti kakao (nejlépe raw kvality), mletá vanilka, moučkový erythritol (obyč. krystalický se rozmixuje v mixeru na moučku), možno ještě i trochu práškové stevie a rozpuštěných asi 100 g kokosového oleje a 100 g rozpuštěného kakaového másla. Pak se přidá rumová tresť (nejlépe od Oetkera, je na olejové bázi a ne na alkoholové) a promíchá se to v tvárné tužší těsto.
Z těsta se tvoří kuličky a obalují v kakau. Dají se do lednice ztuhnout. Pak se to skladuje buď v lednici anebo já radši LC cukroví dám do mrazáku a pak budu vytahovat jen potřebné množství, přeci jen mám tak jistotu, že i když cukroví udělám na začátku prosince, vydrží takto až do Vánoc a i mnohonásobně déle, kdyby se nesnědlo.

Chystám se na linecké, dám pak také vědět a jestli bude dobré, tak recept a fofo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22918
7.12.19 06:48

@Evulina skvele :potlesk:
Mohla by jsi, prosim, recept i zkopírovat do receptů? , tam se to lepe dohleda ;)
Ja budu zkoušet par lc vosich ulu, ale az par dni pred radsi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
8.12.19 15:32
@lucynka25 píše:
@Evulina skvele :potlesk:
Mohla by jsi, prosim, recept i zkopírovat do receptů? , tam se to lepe dohleda ;)
Ja budu zkoušet par lc vosich ulu, ale az par dni pred radsi..

Můžu pak také poprosit o recept? Mám jenom recept na těsto z kešu ořechů, ale ty mají moc sacharidů, tak je používat nechci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22918
20.2.20 12:36

Ahoj, tak jsem dneska přidala recept na pečivo :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22918
20.2.20 12:37

@Evulina Já jsem ty úly nakonec nedělala, přepadla nás střevní viroza, takže jsem na cukroví neměla ani pomyšleníhodně dlouho. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
13.6.20 08:57

Ahoj holčiny!
Už tak dlouho jsem tu nebyla..
Moc Vás všechny zdravím a dávám odkaz na stránky, které jsem našla, je tam spousta receptů: http://ketorecepty.cz/
Jinak jsem si včera dělala vajíčkovo-květákový salát a je výborný: v páře uvařený květák, natvrdo uvařená vejce, trocha jarní cibulky, sůl, pepř a domácí majonéza (žloutek, oliv. olej, troška kremžské hořčice z DM-nemá přidaný cukr, citronová šťáva, sůl, pepř) a trocha zakys. smetany. Vše smíchat a vychladit. Mňam :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22918
13.6.20 09:14

@Evulina juu super, zrovna tu mam ohromný kvetak, tak vyzkouším ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22918
8.10.20 20:51

Ahoj holky, pořád se tak stravujete? Nebo začíná někdo?

Já po dlouhé pauze zase v pondělí začala, musím zhubnout :mrgreen:
Předtím jsem stejnak nejela naplno..
Vypočítala jsem si bazál a zatím to dávám dobře, sacharidy mám po 40 a je mi fajn :palec:

Jaký máte oblíbený recept a odkud čerpáte? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
8.10.20 21:08

Já jsem zrovna dneska měla cuketovou pizzu. Mňam. A nakoupila jsem dneska dýně, zítra bude dýňové pyré. I když tam je těch cukrů požehnaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
8.10.20 21:36

@lucynka25 priznavam že pod 50g s mi nedělá dobře, motá se mi hlava, třes, migrény, ale jinak ok. Ted se do toho potřebuji zase dostat. Zítra bude sekaná a dynova polévka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26580
8.10.20 23:01

Ja porad stejne. :) Jen jsem ted nastoupila na nove misto a nez si to sedne, tak nemam moc cas varit. Ale mam stesti, ze zrovna tady je tech moznosti vic. Dokonce je tu i LC chleba, vyborny toastak co ma 1g za platek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22918
9.10.20 08:12

@lachtanice86 Já z toho měla strach, ale nic mi není. Jsem 5.den, tak snad už nic nepříjde. Já jsem šla na brigádu, kde jsem docela lítala po-st, takže nebyl čas se pozorovat :mrgreen:
Jak máš nastavené nutrienty? Já mám 40g sacharidy, 90g bílkoviny a 125g tuk a funguje to skvěle. Původně jsem se chtěla jít změřit k odborníkům, ale zatím t jde, tak neřeším. Hlad nemám.
Sekanou spojíš čím? Nebo klasika pečivem? Já moc možností nemám, díky nízkým sacharidům.

@Lenka_Hal Já si kupuji ten večerní chlebík, miluju ho a denně si dám 1 plátek, vyjímečně 2..mám problém do sebe dostat vlákninu, aby vyšlo ostatní. Nemáš tip? Zatím jsem s vlákninou tak na max.15g denně.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
9.10.20 13:24

@lucynka25 davam tam lžíci lahudkoveho droždí a dost sýra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí