Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Vlasske orechy nikdy neumeles tak najemno, vzdycky ta textura toho peceneho bude trochu jinaci. Navic ma vyraznou chut, do nekterych receptu bych to zvazila. Pri nhrazovani mandlove (co treba to michat) bych dala asi stejne mnozstvi. Kokosova je jina, te se vzdycky dava mnohem min, vaze hodne tekutin.
Ja jdu zrovna delat LC croissanty.
3 hrnky strouhane mozzarely, 50 g kremoveho syru (typ Philadelphia), rozpustit v mikrovlnce, romichat, vmichat dobre 3 bilky, pul hrnku kokosove mouky a lzici pssylia, plus spetku soli. Chvili nechat stat, potom vytvarovat croissanty a upect.
Udelam asi 2× vetsi davku a ze zloutku pak pudding. ![]()
@Lenka_Hal píše:
Ja jdu zrovna delat LC croissanty.
3 hrnky strouhane mozzarely, 50 g kremoveho syru (typ Philadelphia), rozpustit v mikrovlnce, romichat, vmichat dobre 3 bilky, pul hrnku kokosove mouky a lzici pssylia, plus spetku soli. Chvili nechat stat, potom vytvarovat croissanty a upect.
Udelam asi 2× vetsi davku a ze zloutku pak pudding.
Jé a jak děláš ten pudink? A na kolik stupňů a jak dlouho pečeš? Ty vlašàky teda zkusim míchat s mletyma mandlema, i když asi i u té mandlové mouky možná je lepsí a jemnější koupena mouka, než doma namleté mandle, že ano? Ja ale nakupuju hodně bezobalově a tyhle mouky (kokosovou, mandlovou)v bezobalové formě neseženu, leda právě jen kokos a mandle, proto melu sama doma..
Jinak se teda omlouvám za psaný projev hodný houpacího koně, ale ucim se na manželově dotykáči, sama mám tlačítkový levný bezinternetový mobil ![]()
@Evulina A jo, ty meles uz ted doma. Tak to ja myslela, ze budes mlit doma jen ty vlassky. No ale predpokladam ze meles ty mandle se slupkou, ne? To by pak mohlo byt srovnatelne z hlediska konzistence. '
Pudding delam tak, ze cast mandloveho mlika ohreju s kremovym syrem, rozmixuju, cast mandloveho rozmixuju se zloutky, sladidlem, popripade necim dalsim jako kakao, nebo par jahod atd, kdyz je ta cast se syrem horka az vrela, prileju tu se zloutky a micham ty 3-4min, nez to tak nejak ziska ten lesk a trochu zhoustne. Naleju do sklenic a dam do lednicky.
@Lenka_Hal píše:
@Evulina A jo, ty meles uz ted doma. Tak to ja myslela, ze budes mlit doma jen ty vlassky. No ale predpokladam ze meles ty mandle se slupkou, ne? To by pak mohlo byt srovnatelne z hlediska konzistence. '
Pudding delam tak, ze cast mandloveho mlika ohreju s kremovym syrem, rozmixuju, cast mandloveho rozmixuju se zloutky, sladidlem, popripade necim dalsim jako kakao, nebo par jahod atd, kdyz je ta cast se syrem horka az vrela, prileju tu se zloutky a micham ty 3-4min, nez to tak nejak ziska ten lesk a trochu zhoustne. Naleju do sklenic a dam do lednicky.
No já melu mandle občas se slupkou, ale občas bez, kupuju v bezobal. prodejně, mají blanšírované. Já teda všechny ořechy ještě předem namáčím do slané vody a pak usuším v sušičce, kvůli odbourání inhibitorů enzymů. Jsou pak líp stravitelné. Ale teda to už je takový level navíc no..Melu na elektrickém mlýnku na kafe. Mandle i kokos se udělají fakt najemno, nebo aspoň se mi to zdá, ale je fakt, že mandlovou nebo kokosovou mouku jsem vlastně nikdy neviděla, jakou má konzistenci
.
Vlašáky je pravda, že jsou někdy tak tučné, že než se stačí najemno umlít, je z nich lepkavá kaše..
Ten pudink vypadá luxusně. Prosím tě, mohla by jsi sem hodit přibližné množství těch surovin na něj? A jde tedy dát i do croissantů a pak upéct bez toho, aniž by se roztekl? Ještě se zeptám, jaký kupuješ krémový sýr..Jde příp. nahradit plnotučným tvarohem?
Mohla bych se zeptat, jestli máte nějakou oblíbenou variantu „trojobalu“ na smažení v low carb variantě?
Byli jsme dnes na houbách a já mám děsnou chuť na houbové řízky, neměla jsem je snad tři roky a marně přemýšlím, čím se té chuti přiblížit.
@Lenka_Hal, nevěděla bys?
@zrcadlo ja obaluji buď v mandlove mouce nebo lahudkovem drozdi, ale zkousela jsem jen rizky z masa.
Jinak. holky diky za recepty, ukladam ![]()
@zrcadlo já dělám buď ve směsi pomletého zlatého lněného semínka a parmazánu. Nebo lněné semínko a sušené lahůdkové droždí. Rodina se dělí na frakce a jedna preferuje s droždím druhá bez droždí. Pak děláme, zejména bedly, úplně bez obalu pečené na sádle a kmíně a to jedí všichni. Podobně dělám i houbové chipsy, ale je to trochu prasečinka.
@Evulina píše:
No já melu mandle občas se slupkou, ale občas bez, kupuju v bezobal. prodejně, mají blanšírované. Já teda všechny ořechy ještě předem namáčím do slané vody a pak usuším v sušičce, kvůli odbourání inhibitorů enzymů. Jsou pak líp stravitelné. Ale teda to už je takový level navíc no..Melu na elektrickém mlýnku na kafe. Mandle i kokos se udělají fakt najemno, nebo aspoň se mi to zdá, ale je fakt, že mandlovou nebo kokosovou mouku jsem vlastně nikdy neviděla, jakou má konzistenci.
Vlašáky je pravda, že jsou někdy tak tučné, že než se stačí najemno umlít, je z nich lepkavá kaše..Ten pudink vypadá luxusně. Prosím tě, mohla by jsi sem hodit přibližné množství těch surovin na něj? A jde tedy dát i do croissantů a pak upéct bez toho, aniž by se roztekl? Ještě se zeptám, jaký kupuješ krémový sýr..Jde příp. nahradit plnotučným tvarohem?
Prave pecu na vysokou teplotu, at je to rychle…a neroztece se.
Ten pudding delam od oka. Nasla jsem zdroj, recept, kterym to kdysi zacalo. Ale samozrejme, je to bez te kvetakove ryze.
https://mariamindbodyhealth.com/…ice-pudding/
@zrcadlo Ja ted uz pouzivam mix jedne LC mouky a proteinoveho prasku, samozrejme nesmi byt nijak ochuceny. Fungoval i samotny, jen se veci trochu lepily ve fritaku. Jde i ruzne kombinavat mandlovou mouku a parmezan. V CR bych asi volila mix toho proteinoveho prasku a mandlove mouky.
To mi pripomnelo, ze bych sem mohla dat recept na kureci nugetky.
Keto McNuggets: 0.5 kg mlete kureci, 1 vajicko, 1/4 hrnku mleteho parmezanu, sul, pepr, cesnek, cibulka vse promichat zatimco se olej/kokosovy tuk rozhriva v panvi (dat tam hodne, at se prosmazi pekne nuggety ze vsech stran nebo fritak). Lzici nabrat masovou smes, vytvarovat tvar neugetu a obalit v proteinovem prasku bez prichute. Smazit do zlatova.
@lucynka25 @lamicina @Lenka_Hal Díky moc, nakonec jsem k obědu přidala část hub do sekané/karbanátků, a večer udělám pokus s těmi řízky. Proteinový prášek mě nenapadl.
Teda holky, koukněte na tuhle paní, to je fakt kádr ![]()
https://lenyinspirace.cz/recept/
Dole vpravo krásy, co má na Instagramu..
@Evulina ja mam na FB dve skupinky a je toto pastva pro oci.
Sehnala jsem asi 5 receptu na cukroví, tak urcite vyzkousim, pak přidám recepty do receptů ![]()
Jinak si teda ten styl pochvaluju - žádná únava po obědě (mívala jsem „spací krize“ trvající od cca 13 do 16 hodin) a taky žádný hlad. Jo a taky mi tuhle kamarádka říkala, že „mám nějakou lepší pleť“ ![]()
Největší překvápko mě ale čeká na konci listopadu, kdy jdu na preventivku k zubaři. Radši od toho moc neočekávám vzhledem ke stavu svých zubů (dekalcifikace skloviny), ale kdyby to pomohlo aspoň zmírnit kazivost, byla bych nadšená. A i kdyby ne, asi v tom stejně budu pokračovat, začlo mě to bavit. Ještě teda jedinou „mouchu“ to má v mé chuti na mrkev, pórek a luštěniny. Ale myslím, že to časem zmizí stejně, jako zmizela chuť na jablka, broskve a med. Cukr jako takový mi nechybí už od začátku, v tom jsem naprosto v pohodě.