Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Evulina já bych chtěla jet aspoň na 90% od ledna, manžel do toho půjde se mnou, ono je to teď na prd vařit zvlášť, teď to nedávám, někdy se povede, ale ne vždy.
Já taky už od ledna zjišťuji, co jsem vysadila skoro pečivo a přílohy a nacpala spoustu zeleniny, že jsem celkově plná energie.
A bylo by fajn, kdyby jste holky fotily co baštíte, jako inspiraci, co? Nechce se vám někdy hodit fotečku? ![]()
@lucynka25 píše:
@Evulina já bych chtěla jet aspoň na 90% od ledna, manžel do toho půjde se mnou, ono je to teď na prd vařit zvlášť, teď to nedávám, někdy se povede, ale ne vždy.
Já taky už od ledna zjišťuji, co jsem vysadila skoro pečivo a přílohy a nacpala spoustu zeleniny, že jsem celkově plná energie.A bylo by fajn, kdyby jste holky fotily co baštíte, jako inspiraci, co? Nechce se vám někdy hodit fotečku?
Tak to je moc fajn, že se cítíš fajn
![]()
Mě to teda taky otravuje, vařit si zvlášť, ale jde spíš o ekvivalenty pečiva, to LC našim nejede, tak to peču extra pro sebe. Plus nějaké ty moučníky..Ale jak pečivo, tak moučníky, lze napéct, když je čas, naporcovat a pak si zamrazit na dny, kdy není čas, hodně toho využívám, vyhradila jsem si jedno menší šuple v mrazáku na to. No a vaření jako takové - tam vařím většinou pro všechny. Když je nějaká omáčka, před zahuštěním moukou si odeberu a dozahustím nastrouhanou cuketou nebo mandlovou nebo kokosovou moukou. Když je třeba rizoto, akorát si někde vedle v kastrůlku podusím květákovou rýži a do základu ze zeleniny a masa dám místo rýže tohle. Když jsou např. boloňské špagety, tak si dám do toho místo klasických nějakou LC verzi špaget (cuketové aj.). Je fakt, že některá jídla takhle nejde dělat, ale hodně z nich jo..
Zatím mi můj zdravotní stav říká, že asi dělám dobře, tak mi to za to stojí..(ale stejně jsem zvědavá nejvíc na ty zuby
)
Fotku někdy dát nějakou můžu, ale přiznám se, že občas to moje jídlo líp chutná, než vypadá, neumím to tak spešl nazdobit, jako třeba ta paní Lenka, co jsem na ní dávala odkaz výše ![]()
@Evulina to máš jedno, hlavně, když to inspiruje
Já si zatím pečivo nedělám, jím denně jeden/dva plátky večerního chleba, ten má taky maličko sacharidů, tak to jde. ALe takové to, abych se dostala do ketózy pod nějakých 50g sacharidů, nebo kolik to je, to snad ani nejde
A ty nejíš ovoce? Jen ty bobuloviny? to bych nedala, miluju jablka, mandarinky, pomeranče, pomelo..no prostě všechno, co se nesmí
zvládnu vyměnit cukr, nejíst sladké, přílohy (max. si daám vždycky 1 malou bramboru),ale to ovoce
a a ni se mi nechce
@lucynka25 píše:
@Evulina to máš jedno, hlavně, když to inspirujeJá si zatím pečivo nedělám, jím denně jeden/dva plátky večerního chleba, ten má taky maličko sacharidů, tak to jde. ALe takové to, abych se dostala do ketózy pod nějakých 50g sacharidů, nebo kolik to je, to snad ani nejde
A ty nejíš ovoce? Jen ty bobuloviny? to bych nedala, miluju jablka, mandarinky, pomeranče, pomelo..no prostě všechno, co se nesmí
zvládnu vyměnit cukr, nejíst sladké, přílohy (max. si daám vždycky 1 malou bramboru),ale to ovoce
a a ni se mi nechce
Hele dlouho jsem trpěla kvůli jablkům, broskvím, švestkám, hruškám, bramborám a medu (hlavně proto, že to vše máme domácí), to už pominulo, teď zatím trpím kvůli mrkvi, červené řepě, pórku a luštěninám. Snad to taky pomine.
Ze „zakázaného“ ovoce si občas dám 1/4 jablíčka nebo 1/2 švestky, pár kostek melounu. Banán a hrozny ale radši vůbec, ty mají sacharidů fakt hafo.
Brambory, obiloviny a luštěniny (krom nízkosacharidového tofu) nejím vůbec.
Co se týká večerního chlebíka, je výborný, ale nejím ho tak často, odrazuje mě tam ta sója, ta prý by se neměla jíst moc často, pokud tedy není fermentovaná.
Sacharidy jsem nejdřív nepočítala, pak chvíli počítala a teď je zase nepočítám. Ketózu mám velice slabou, fakt je to jen malinko zarůžovělé..ale mě to stačí.
Taky jsem zjistila, že kombinace nízkosacharidovky a sportu působí fakt skvěle, na postavě je to znát mnohem dřív, než když se sportuje u „normální“ stravy. O spojení low carb a pohybu by tu určitě mohla fundovaně mluvit Lenka Hal..
A taky bych za podstatné vypíchla to, že můj mozek si musel navyknout jíst menší porce, protože prostě toho tučného jídla bez cukrů, které zapřičiňují rozhoupaný krevní cukr, toho fakt stačí mnohem míň a člověk je za chvilku nasycený. Ale můj mozek byl zvyklý na určité porce (větší), takže mi zpočátku bylo docela blbě od žaludku, protože jsem se prostě přecpávala (na jedné diskusi o low carb jsem tehdy řešila, proč je mi tak blbě, na zvracení apod.) a ono to mělo jednoduchou příčinu - přežírání. Resp. aby bylo jasno - porce velikostí, které jsou běžné u stravy s vyšším podílem sacharidů, jsou u low carb příliš objemné a pro tělo tolik tuků najednou zatěžující. A samozřejmě nemusím ani zdůrazňovat, že kdo to drží kvůli váze, pak ani nehubne (na druhou stranu ale ani extrémně nepřibere, jako by se to dělo při přejídání se vysokosacharid. stravou). Já to teda ale držím kvůli zubům..ale jisté je to, že co jsem zmenšila porce, poslouchám své tělo a žaludek, kdy má dost, už mi rozhodně blbě není..jen dobře ![]()
@Evulina to je skvělý
No, snad ajdu taky tolik síly a snad se přemluvim, teď na zimu by se to mohlo povést, když není tolik ovoce ![]()
Vážení a milí,
jdu slavit!!!
Předčilo to moje očekávání. K věci - dnes avizovaná návštěva zubaře a moje napětí, jak to dopadne po půlročním LC stravování (pro nezasvěcené - mám blbé zuby - dekalcifikaci skloviny a stačí malinko a mám kaz, moje skóre bylo už léta vždy 5-6 kazů za půl roku, ač zubní i mezizubní hygienu provádím fakt poctivě a do LC jsem šla jako do poslední možnosti, kterou jsem ještě vzhledem ke svým zubům nezkoušela).
DNES MI NAŠLA POUZE 1, SLOVY JEDEN (!) KAZ!!! A to ještě ten, který jsem si našla asi 14 dní po předešlé kontrole, čili spíš to byl ještě zapomenutý z minule.
Jsem naprosto nadšená a mám sakra motivaci pokračovat v tom už dál trvale.
Je pravda, že občas jsem zhřešila jablkama, slívama, švestkama, mrkví, řepou a luštěninama. Sladkosti mě vůbec neberou, ale tyhle věci miluju a mám je ještě k tomu na zahradě. Ale co se zubů týče, tak to naštěstí nemělo negativní vliv a celkově se z 90% stravuju fakt LC a rafinovaného cukru, medu, mouky a brambor jsem neměla za ten půlrok, co v tom jedu, ani co by se za nehet vešlo.
Holky já mám fakt děsnou radost!!!
![]()
@Evulina tak to je báječné ![]()
Ja ted zkusila par kousku LC cukrovi..pridam odkazy Kosicky s domaci nutelou
Linecke cukrovi
Avokadove lanyze
A je to hodne jedle ![]()
@lucynka25 píše:
@Evulina tak to je báječné
Linecke cukrovi
Avokadove lanyze
A je to hodne jedle
Děkuji!
Já jsem zkoušela teď nedávno pistáciovo-avokádovou „nutellu“. Pistáciím jsem se vyhýbala, četla jsem, že mají vyšší obsah sacharidů, ale natrefila jsem na pistáciovou pastu ve zdravé výživě, která má jenom 3,8 g / 100 g, což se mi zdá sice divné, ale asi to tak je, spoléhám se, že nekecají nebo se nepřepsali v etiketě
.
Rozmixovala jsem avokádo, malou skleničku té pistáciové pasty (určitě by se dala použít i lískooříšková nebo jiná), trochu čekankového dětského sirupu, malinko stevie, nepražené kakao, vanilku a trochu kolagenu (mám od Planet paleo). V mixeru se z toho udělala krásně krémová jemná pasta, mňam.
@lucynka25 píše:
@Evulina tak to je báječné
Linecke cukrovi
Avokadove lanyze
A je to hodne jedle
Holky a máte typ na low carb marmeládu, nějakou kupovanou, příp. jak děláte domácí, aby vydržela?
Já viděla, že snad Hamé nebo co, dělá 100% ovocnou, má kolem 35 g sach. /100 g, když se jí dá málo na nějaké tučné těsto, tak je to asi ok, ale dát si jí samotnou, tak myslím, že by stejně s cukrem a inzulinem zamávala, protože je to sice 100% ovoce, třeba jahody, ale je to slazené koncentrovanou jablečnou šťávou a ta už je problematická.
Ja jsem tu uz psala, ze jsem delala z cerneho rybizu. Po otevreni v lednici se ale cast erytritolu zkrystalizovala, coz erytritol obcas dela, kdyz meni teplotu
takze dal jen do peceni. Primichnu do cheesecake, udelam takove mramorovani a je, na to je to perfektni. Ja jinak kupuju zdejsi (Smuckers), ale muzu jen trosicku, porad to ma hodne. 2g na vrchovatou cajovou lzicku, koneckoncu je to ovoce. Ale je fakt dobra (zkousela jsem nejake v CR a tak dobre nebyly). Ja ty marmelady mam obecne bud jen na dochuceni, doladeni v receptu nebo pro deti, ktere nejedou striktni keto. Je tu k sehnai 0g, ale ma to seznam ingredienci delsi nez muj zivotopis. Zkusila jsem ze zvedavosti a chut je takova prumerna. Samotne ne, ale v necem, na LC chleba atd je to ok. Walden Farms?
@Evulina píše:
Děkuji!
Já jsem zkoušela teď nedávno pistáciovo-avokádovou „nutellu“. Pistáciím jsem se vyhýbala, četla jsem, že mají vyšší obsah sacharidů, ale natrefila jsem na pistáciovou pastu ve zdravé výživě, která má jenom 3,8 g / 100 g, což se mi zdá sice divné, ale asi to tak je, spoléhám se, že nekecají nebo se nepřepsali v etiketě.
Rozmixovala jsem avokádo, malou skleničku té pistáciové pasty (určitě by se dala použít i lískooříšková nebo jiná), trochu čekankového dětského sirupu, malinko stevie, nepražené kakao, vanilku a trochu kolagenu (mám od Planet paleo). V mixeru se z toho udělala krásně krémová jemná pasta, mňam.
A co vsechno v te paste je??? Pistacie mi chutnaji, ale maji moc
Radeji to nekupuju vubec, zbytecne se clovek trapi, ze si pak muze jen parkrat uzdibnout…ja v oriscich nemam hranice
Nastesti jedine co u nas doma radi, tak kesu, to ji dve deti ze tri a snedi to driv, nez se to ke mne dostane. A vlasske ji trochu nejstarsi, ty neva. Ja miluju nejvic pekany a makadamie a ty jsou nastesti ok.
@Lenka_Hal píše:
A co vsechno v te paste je??? Pistacie mi chutnaji, ale maji mocRadeji to nekupuju vubec, zbytecne se clovek trapi, ze si pak muze jen parkrat uzdibnout…ja v oriscich nemam hranice
Nastesti jedine co u nas doma radi, tak kesu, to ji dve deti ze tri a snedi to driv, nez se to ke mne dostane. A vlasske ji trochu nejstarsi, ty neva. Ja miluju nejvic pekany a makadamie a ty jsou nastesti ok.
No, kešu je další věc, v které se hlídám, mám je moc ráda, ale mají fakt hodně, ještě víc, než pistácie.
Právěže ta pistáciová pasta je složením jen rozmělněné, předem pražené pistácie, nic jiného tam není, takže je mi divné to nizké množství sach. na etiketě
Bylo to od Šufánka.