Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravím, chtěla bych si pořídit nový mobil.. přemýšlím nad Windows Lumia, má někdo zkušenosti a měnil by někdo za android??? Děkuji
@lussinka1984 mám ji teď a už bych zpátky na android asi neměnila.
@Moise píše:
@lussinka1984 mám ji teď a už bych zpátky na android asi neměnila.
Taky myslim, ze Windows je lepsi nez android, vse hezky prehledne.. Akorat teda nema tolik aplikaci.
@hani28 mě byly u androidu aplikace k prdu, protože jsem tam neměla skoro žádné a už po roce a půl hlásil telefon nedostatek paměti a když jsem se ho zbavovala, neuložil mi ani nové telefonní číslo
Total kaput a to jsem tam z aplikací měla jen tu nejmenší možnou navigaci přesunutou na kartě.
Nevím, já tomu moc nerozumím, it mi vysvětlil, že windows šlape líp na telefonech levnějších, já nejsem moc ochotná do telefonu vrazit moc, pro mě to moc neznamená, je to prostě jen věc, kterou používám.
Hodně na tom ocením, že se dá propojit s googlem a outlookem, funguje tam synchro kalendářů a mailů na jedničku, takže to se mi fakt hodí. Aplikace nepotřebuju, mám tam jen banku a ta si s windows rozumí v pohodě ![]()
Tak já se ve sindows phone naprosto, ale naprosto ztrácím… Asi už jsem zhýčkaná iOSem ![]()
@Imadu jo to je jiná věc, ze začátku jsem měla problém, ale dá se na to zvyknout, jediný, co mě dere, jsou hrozně malý tlačítka při zamačkávání budíku. Vždycky do toho hodinu rozespalá brejlím, kde to mám zmáčknout, telefon řve. Na androidu bylo velký červený tlačítko ![]()
Já mám Lumia 640LTE a jsem maximálně spokojená, muž má Lumia 930 a je to katastrofa. Ale u manžela je to možná tím, že má telefon určený původně pro maďarský trh (dostal ho v práci a tam berou nejlevnější nabídku z netu) po rozbalení z krabice jsem ho musela přepínat do češtiny.
Můj telefon běhá v pohodě, sem tam mi spadne jedna aplikace (age of empires), GPS funguje bezvadně a rychle se chytne i uprostřed lesa. Na ovládání jsem si musela trochu zvykat, ale tak po týdnu to šlo. Občas s telefonem zamávají aktualizace (v dobrém i špatném) a některé funkce co byly na starých nokiích se symbianem mi taky chybí (jako třeba samostatné nastavení hlasitosti pro budík a vyzvánění, možnost si u kontaktu nastavit jestli telefon bude zvonit nebo jen vibrovat, hlasové vytáčení v češtině,…) ještě mě štve, že není česká lokalizace Cortany.
Když to srovnám s mým jediným flirtem s Androidem (Samsung S5) který jsem po dvou dnech mého běžného užívání zavařila natolik, že potřebovat tovární nastavení… k androidu se vracet nechci.
Zato manželův mobil, to je jiné kafe, citlivost displeje je mizerná, kliknu na jednu ikonu a otevře se aplikace co je o dva řádky jinde. Prohlíží si zprávy, a třikrát mu spadne prohlížeč. Špatně mu funguje senzor na zhasínání displeje při volání, takže si uchem během hovoru třeba vypne mikrofon, nebo v nečekaně zavěsí. Zadní kryt telefonu nedrží (je tam dotykové nabíjení) takže ho musel dát do s silikónového pouzdra. Jo a aplikaci foťáku má už tři týdny zamrzlou a to nepomohl ani nékolikanásobný restart.
@Heivka já třeba měla jako první lumii 920 a paráda, byla sice těžší, ale perfektně šlapala. Jenže jsem rozbila displej a jako nový jsem koupila 640×l.
A někdy mám chuť, hodit mobil proti zdi. Docela často padá internet i aplikace. Jediné co je super, je baterka. Je velká a vydrží dlouho.
Teď čekám, až zlevní 950.
@lussinka1984 jsem s Windows max spokojená. Je přehlednější, rychlý, nemusí Tě trápit viry a spoustu dalších výhod. Chlap má androida a nechtěla bych ho.
Jediné co mi fakt vadí, že lumie mají sklo zapečené k displeji, takže když se rozbije, musíš měnit komplet cca za 4000,–
Já na to trpím, mně prostě mobil padá ![]()
@Moise píše:
@Imadu jo to je jiná věc, ze začátku jsem měla problém, ale dá se na to zvyknout, jediný, co mě dere, jsou hrozně malý tlačítka při zamačkávání budíku. Vždycky do toho hodinu rozespalá brejlím, kde to mám zmáčknout, telefon řve. Na androidu bylo velký červený tlačítko
Ale pak určitě nezaspíš ![]()
Já Wimdows phone na mobilu mám už několik let, Android bych zpátky nechtěla. Ale mám pocit, že Microsoft už tenhle systém pro mobilní telefony vyvíjet dál nechce, takže to bude taková slepá ulička…
Mám Lumii a je to miláček. Jsem věrná Nokiím už od střední
. Android mám na tabletu a HRŮZA. Sice spousta a spousta aplikací a hodně verzí aplikací jednoho druhu, ale ty nedostatky převažují.
Plusy Windows/Lumie
Paměť - si čistí sama, takže se nestane jak u Androidu, že po půl roce se začne mobil sekat a zpomalí se o 50 %, není potřeba žádná apka na čištění paměti atd., při mazání/odinstalace apky se automaticky smažou i různé soubory k ní přiřazené (u Androidu s každou odinstalací zůstane „bordel“, s kterým prostě nehnete.
Stabilita - zapnutý mobil = zapnutý mobil, žádné náhodné restartování a podobně
Výdrž - nabiju, a i když jsem na datech, tak mi vydrží i dva/tři dny. Android ne.
Bytelnost - je to přece jenom Nokia, vydrží víc (nárazy atd.)
Vzhled - mnohem hezčí prostředí, žádné rozházené ikonky, ale klasický start, jak to známe z počítačů
Oficiální aplikace - ano, na windows je méně aplikací, ale ty které jsou, tak jsou převážně oficiální, takže vzhledově i tématicky se „hodí“ k jiným aplikacím + mají podobný způsob nastavení atd. Integrovaný kalendář, který lze jedním kliknutím propojit s google kalendářem i facebook kalendářem - a pokud máte microsoft účet i na notebooku/pc, tak se vám propojí i kalendář pc a mobilu, takže stačí si něco zapsat do jednoho z nich a objeví se to v obou. Pokud jste připojeni na data/wifi, tak se v kalendáři zobrazuje i počasí na nejbližší dny. OneDrive (lepší Google Drive), teď updatovaný budík <3, skvělé mapy (mapy.cz), idos atd. - vše „sjednocené“ (vzhled a tak) tím, že je to ofiko aplikace.
Vzhled - jsou prostě krásné
Windows - kdo má rád Windows na PC, tak bude mít rád i Windows na mobilu
Mínusy Windows/Lumie
Aplikace - je jich méně, spousta výrobců/firem ani nedělá apky na Windows, protože se jim to nevyplatí (windows zákazníků je méně a kód funguje na úplně jiném principu než u androidů/ios - tady je zase výhoda, že prakticky neexistují žádné viry na windows telefony, protože hackerům se nevyplatí dělat viry na Windows stejně jako těm regulérním firmám + tím, že má Windows tak jiný způsob kódování, tak si Microsoft hlídá všechny aplikace, které na ty telefony jsou dělané, takže ani nehrozí, že vám nějaká apka, která je blbě napsaná, rozese*e celý telefon, jako se to stává u androidů, kde nikdo ty apky nehlídá. Trošku je problém, že když už některá firma aplikaci na Windows udělá, tak je to osekaná verze (oproti Androidí). Třeba Spotify na Windows je skoro k pláči (ale je tam, tak aspoň to). FB byla docela bída, ale teď už ho opravili (chyba byla na straně Facebooku). Dost aplikací ani není potřeba instalovat, protože jsou v telefonu od začátku.
Dřívější (už neplatné) problémy - ze začátku se Lumie náhodně restartovaly, byl to nějaký problém Windows Phone, po updatu na Windows 10 mobile už je toto ok. Dříve nešla nastavit vlastní melodie (písnička) jako vyzvánění, teď (s aktualizací budíku) už to jde.
Stále (platné) problémy - lidi se na vás budou dívat skrz prsty ![]()
Shrnutí - za mě Lumie určitě ano. Je to skvělý telefon a nemusím se bát (tak jako s Androidem), že za rok bude nepoužitelný, a zároveň za stejnou službu dám poloviční cenu, jak kdybych si koupila iOS.
@lussinka1984 No, pokud se nemýlím, tak jsem asi týden, dva zpět četl, že výroba těchto telefonů definitivně končí. Sice tak budeš moct dlouhá léta tvrdit, že máš,,poslední model" (a bude to stále pravda
), ale otáuka je, jak to bude s technickou podporou, následně až budeš měnit telefon tak s převodem dat na nový atd.
@ElisC Na ochranu displeje doporučuji ochranné plexisklo, mě displej zachránilo, pořídila jsem si ho bohužel až po prvním naprasknutí displeje (naštěstí jen malý růžek dole) a od té doby mi telefon spadl několikrát a pavouci se dělají jen na ochranném skle, které pak za cca 200 vyměním.
@alenka84 Slepá ulička to není, s Win10 je to stejné jádro systému jako je u tabletových a pc verzí, jen vzhled a funkce jsou upravené. Já čekám, jestli v roce 2018 přijde na český trh Surface mobile, jestli ano, tak už na něj pomalu šetří měl by se pohybovat přes 15k.
@KimL Z těch aplikací co chybí se jedná z 90% o hry, takže nic užitečného. Jenom pozor, s těmi viry to platilo jen do verze Win mobile 8,5, teď můžou mobil ohrozit stejné viry jako PC.
Mam lumia 925 a android uz nechci, jedina nevýhoda ze nema store tolik aplikaci