Lupenka...další dítě ano či ne?

1373
3.11.22 17:15

Lupenka...další dítě ano či ne?

Zdravím vás. Jsem teď maličko zoufalá a potřebuji se vypsat. Mám lupenku, která po prvním porodu,3 a půl roku zpět, vykoukla v podobě několika ložisek na nohou a rukou. Daly se zvládnout fototerapii, sluníčkem. Teď jsem prodělala streptokoka a stala se šílenost. Výsev po celém těle, se kterým jsem hospitalizovana v nemocnici. Je mi 31 let a chtěla jsem ještě jedno dítě. Jenže mám strašný strach. Co když hormony způsobí bouři a budu vypadat zase stejně? A co potom? Hospitalizace se dvěma dětmi už nepřichází v úvahu…biologická léčba Teď taky ne, to je na delší dobu a nesmím být těhotná v průběhu léčby…jsem v jedné velké depresi.. prosím, je tady někdo, kdo má s lupenkou více dětí? A kdo to zvládl? Nebo mám na další dítě proste zapomenout? Děkuji za rady. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
825
3.11.22 17:25

Mne osobně se projevy vždy během těhotenství utlumi. Ale lupenka je nevyzpytatelna, vysev je způsoben spoustou faktoru, některé lze částečně ovlivnit (stres atd.), některé ne (hormony během těhotenství), takže bych se asi vyvarovala řídit se zkušenosti někoho jiného. Ja ale teda nikdy neměla tak hrozny průběh ze bych byla v nemocnici… každopádně držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.22 21:41

Ahoj, mam 3 deti. Za me ano jdi do tehotenstvi. Moc ti rozumim a chapu tve pocity :hug:,ale nenech si tvou kuzi ridit zivot. Je mi 34 a ma kuze mi ho bohuzel hodne ridi, ale chtela jsem 3 deti i za cenu zhorseni, a jsem za ne moc stastna.

Ja osobne mam rosaceu v obliceji. Kdo nezazil, nepochopi, jaka je to silenost a jak mam chut nekam zalezt a nikomu nejit na oci. Kazde tehotenstvi mi ji jeste zhorsilo, tak si dokazes predstavit, jak jsem se citila, citim. Ale ty deti mi za to staly. Ted teprv se necitim jako zruda, ale jen jako hnusna. Proste na prvni pohled to jde videt. Po 3 porodu hlavne kvuli velkemu stresu se mi pridala lupenka. Pres cele bricho. Mela jsem male loziska velikosti mince ruzne po tele cwlou dobu nekolik let, ale vzdy sami treba po mesici zmizly. To na brise zmuzlo, az kdyz jsemvyresila psychiku, duvod proc se udelala, nicim jsem nemazala. Brali mi v nemocnici vzorek na potvrzeni a ano, byla to lupenka.

Ja te fakt moc chapu, ani nevis jak. Jen aby ses jednou neohledla zpet a nerekla si, ze kvuli kuzi jsi prisla o moznost ditete. Me uniklo v zivote tolik veci, protoze jsem nemela silu jit mezi lidi se svou hnusnou kuzi… drzim palce, at se nemoc zlepsi

Prosim anonym, diky infu o nemoci a poctu deti by me mohla rodina spojit s nickem tady

• Citovat
  • Upravit
1373
4.11.22 06:47
@Anonymní píše:
Ahoj, mam 3 deti. Za me ano jdi do tehotenstvi. Moc ti rozumim a chapu tve pocity :hug:,ale nenech si tvou kuzi ridit zivot. Je mi 34 a ma kuze mi ho bohuzel hodne ridi, ale chtela jsem 3 deti i za cenu zhorseni, a jsem za ne moc stastna.

Ja osobne mam rosaceu v obliceji. Kdo nezazil, nepochopi, jaka je to silenost a jak mam chut nekam zalezt a nikomu nejit na oci. Kazde tehotenstvi mi ji jeste zhorsilo, tak si dokazes predstavit, jak jsem se citila, citim. Ale ty deti mi za to staly. Ted teprv se necitim jako zruda, ale jen jako hnusna. Proste na prvni pohled to jde videt. Po 3 porodu hlavne kvuli velkemu stresu se mi pridala lupenka. Pres cele bricho. Mela jsem male loziska velikosti mince ruzne po tele cwlou dobu nekolik let, ale vzdy sami treba po mesici zmizly. To na brise zmuzlo, az kdyz jsemvyresila psychiku, duvod proc se udelala, nicim jsem nemazala. Brali mi v nemocnici vzorek na potvrzeni a ano, byla to lupenka.

Ja te fakt moc chapu, ani nevis jak. Jen aby ses jednou neohledla zpet a nerekla si, ze kvuli kuzi jsi prisla o moznost ditete. Me uniklo v zivote tolik veci, protoze jsem nemela silu jit mezi lidi se svou hnusnou kuzi… drzim palce, at se nemoc zlepsi

Prosim anonym, diky infu o nemoci a poctu deti by me mohla rodina spojit s nickem tady

Ahoj, děkuji za podporu :hug: Momentálně se cítím fakt úplně pod psa…doma dítě, manžel, zvířata a ja tady tvrdnu v nemocnici s cizíma otravnyma zenskyma a ještě posetá fleky a s úžasnými vyhlidkami :roll: U mě je spouštěč streptokok a tomu se bohužel nemám jak vyhnout :nevim: A představa, že budu vypadat ještě hůř třeba díky tehotenstvi, porodu je pro mě šílená…ještě uvidím, jak se pobavím s doktorkou o nějakých možnostech léčby do budoucna, ale je to opravdu hrozné…všude vidím normální lidi s normální kůží a pak jsem tady já :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
4.11.22 07:06

Nezkousela jsi úpravu stravy?
Kamaradka mela na lupenku náběh, hodně upravila stravu, ale pak tjistili. privinolu, mela nezhoubny nador na jatrech, co jí ho vyoperovali, tak má klid.
Já diky stravě drzim na uzdě atopicky ekzem.

• Citovat
  • Upravit
1373
4.11.22 08:07

@Anais Brno a jaka konkrétní úprava jí pomohla? Omezit cukr, bílou mouku, dráždivé věci? Taky jsem uvažovala ještě o alternativní medicíně, že by to mohlo pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
4.11.22 08:24

@mipiro myslim, že omezila hodně jídelníček, zije teď mimo CR. Zkusila bych tu alternativní medicínu. Musi to být hodně nepříjemná nemoc. U mě se treba prislo.na alergii na lepek. a bilkovinu / kasein. Když drzim diteru na 100 procent, tak je kůže naprosto v klidu.
Ono tu dietu bude dobre zkonzultovat a je to cadto i zkoušení, co sedi nebo nesedi.
Drzim. pakevky, ať najdeš příčinu a dockas se jeste jednoho mimca :srdce:

• Citovat
  • Upravit
10260
4.11.22 10:05

@mipiro Ahoj,
jestli sníš o dalším dítěti, tak bych do toho i přes popsaná rizika šel. Těhotenství je vždycky velké dobrodružství, vůbec se nedají předvídat rizika. Jasně, u Tebe mají třeba větší pravděpodobnost, mají třeba konkrétní obrysy, ale pokud je to druhé dítě přáním… všechno zvládnete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1373
4.11.22 12:07

@Anais Brno Děkuji moc. U mě testy lepek ani mléko nepotvrdily, ale vysel mi snížený enzym DAO, což svědčí o histaminove intoleranci. Takže zkusím omezit potraviny s vysokým histaminem a uvidím. Obvodní se dost zabývá celostní medicínou a říkala, že lupenka je nahromadene horko v těle a streptokoky to samé. Že mám zkusit paní přes alternativní medicínu, abychom našly nějakou cestu, jak to horko z těla dostat pryč. Věřím, že to funguje. Tady se toho nedočkám. V nemocnici koukají jak na blázna, jenom zminite dietu nebo cokoliv takového. Prostě patlat mastí a hotovo. No, až se odsud dostanu, půjdu ihned za paní lecitelkou, objednám se už rovnou z nemocnice a půjdu touto cestou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
4.11.22 12:13

@mipiro tak ten HIT by mohl být ten zpoustec. Pokud mas. obvodni, která je tomu nakloněna, tak to.uz je poloviční vyhra. Myslim, že za rok. muzes mit kůži jako miminko, jsi porad mladá, takže bych polecila lupenku a pak uvidíš, kdy bude ten správný čas na mimco

• Citovat
  • Upravit
1373
4.11.22 13:33

@Anais Brno Ano, jsem za ni hrozně ráda. Nabrala mi 5 ampulí na mega drahá vyšetření na alergie, i když by nemusela, doporučila paní přes Alternativní medicínu, že tam chodí hodně jejich pacientů. Ještě mám pár let čas, takže to zkusím takto poresit a uvidím. Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
825
4.11.22 19:45

@mipiro dej pak časem vědět jak to dopadlo, to me zajímá… držím palce, vím ze je to běh na dlouhou trať

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí