Poradna duly
Jana Čurdová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@SonaBN
Ve skleničce nebo doma vařený? Já nemám čich, takže to by mi nevadilo, důležitá je chuť…ale kdyby to byl hnus, nutit ho nebudu.
@vervik píše:
Já mám jedlíka, co před ní neuteče to s ní..:)
Přesně ![]()
Jako jednou jsem jí dala dýni ze sklenky, no to byl hnus! Ale jak jsem psala baští vše.. Holky a vanilkova kaše ze sklenky od hippu tak to je snad nejlepší kaše co jsem jedla, manžel malé chodí uzobávat ![]()
Ahoj holky, clovek jde jednou brzo spat a pak nestaci vsechny ty stranky precis jak jste se rozkecali
Jinac Saruš už roste jeden zoubek dole ![]()
Papape ze sklinek ale od prvniho prkrmu mame problem s mrkvi.. ze zacatku jsem do ni mrkev nemohla nacpat a ted uz ji sni ale blinka ji, doktorce jsem to rikala a rikala at akorad omezim prikrmy kde je mrkev ale ta je skoro ve vsem..Sarus ma ale stejne nejradeji spenat nebo brokolici..
Ahoj holky, taky mam doma malou lvici - Elisku, narozenou 31.7.2012.
Co mala umi - pretocit se na bricho, dela letadlo, spuli zadek, toci se kolem sve osy…a nekdy je ukecana az beda! ![]()
Prikrmy davam druhej tyden - jedla mrkev, bramboru, dyni, batat, brokolici a cervenou repu.
Jo a v patek nas ceka prvni plavani, tak uz se moc tesim. ![]()
@vervik mala mela porad jen spicky a nejaky cas jsem ji ty zoubky nekotrolovala a minuly tyden ve ctvrtek jsem porad u papani lzickou o neco drhla tak si rikam sakra co to je.. no a ty blaho von je to zub..takze nebyt lzicky tak o tom ani nevim
a uz je docela velky, ani nic nerekla ze uz ma zub potvurka
U nás taky vede brokolice
ale ty recepty co mám z té knížky jsou fakt dobré, třeba včera jsem vařila: mrkev, brambor, trošku vloček, žloutek, 2 lžičky pomerančové šťávy a trošku másla. Málá Slapská celou misku ![]()
No tak jsem zvědavá jak to bude u nás.. Teď je moc hodná a mám strach ať to ty zuby nepokazí..
Naša malá papá na obed zeleninu, už aj s mäsom, zje na jednu porciu tak 150-200g, podľa chuti. Domáce navarené jedlo mi nechce, takže prevažne skleničky. Nechutil jej králik s bramborami a fenyklom, to mi potom 2 dni nad všetkým ohŕňala nos
. Vobec mi nechcela brambory, tak sme kúpili tie batáty (nasladlé brambory) a to jej teda chutí pekne, urobila som jej to s mrkvou a zo skleničky som pridala kuracie pyré. Večer dávame kašu zatiaľ bez príchute, a za tým sa ide zblázniť, otvára ústa ako vráta a kričí u toho, jak jej to dávam do pusy pomenej akoby si ona predstavovala
. Tatko vždy iba krúti hlavou, aká je nenažraná
. Přesnídavky nechce, iba čerstvé nastrúhané jablko alebo rozmixovaný banán s trochou jogurtu.
Zuby má dva - dole jedničky, a idú ďalšie, je už pár dní nevrlá, má teplotky okolo 37 a nekľudne spinká, stále si masíruje pusu, používame Calgel, a celkom to pomáha.
A zvuky - to vykrikuje ako siréna, híka, kričí, brouká, vrní, prská sliny, vyplazuje jazyk, ale že by nejaké slabiky, to leda náhodou ![]()
Je to zlatíčko, dudlík si dáva do pusinky zásadne opačnou stranou alebo bokom a tak jej to chutí najviac. I keď teraz skor do dudlíka hryzie, než by ho dudala, chjo, zúbky.
Inak ste sa rozklebetili, kým to tu človek dočíta… ![]()
@lucka.be píše:
Naša malá papá na obed zeleninu, už aj s mäsom, zje na jednu porciu tak 150-200g, podľa chuti. Domáce navarené jedlo mi nechce, takže prevažne skleničky. Nechutil jej králik s bramborami a fenyklom, to mi potom 2 dni nad všetkým ohŕňala nos. Vobec mi nechcela brambory, tak sme kúpili tie batáty (nasladlé brambory) a to jej teda chutí pekne, urobila som jej to s mrkvou a zo skleničky som pridala kuracie pyré. Večer dávame kašu zatiaľ bez príchute, a za tým sa ide zblázniť, otvára ústa ako vráta a kričí u toho, jak jej to dávam do pusy pomenej akoby si ona predstavovala
. Tatko vždy iba krúti hlavou, aká je nenažraná
. Přesnídavky nechce, iba čerstvé nastrúhané jablko alebo rozmixovaný banán s trochou jogurtu.
Zuby má dva - dole jedničky, a idú ďalšie, je už pár dní nevrlá, má teplotky okolo 37 a nekľudne spinká, stále si masíruje pusu, používame Calgel, a celkom to pomáha.
A zvuky - to vykrikuje ako siréna, híka, kričí, brouká, vrní, prská sliny, vyplazuje jazyk, ale že by nejaké slabiky, to leda náhodou
Je to zlatíčko, dudlík si dáva do pusinky zásadne opačnou stranou alebo bokom a tak jej to chutí najviac. I keď teraz skor do dudlíka hryzie, než by ho dudala, chjo, zúbky.Inak ste sa rozklebetili, kým to tu človek dočíta…
@Jáňour Vařený, jako malá to jedla, ale jelo jí to ze zeleniny co jsme zkoušely asi nejmíň a nesnědla celou obvyklou dávku.. a mě to teda smrdělo neskutečně ![]()
Ako sa volá tá kniha? A aké vločky používate? Obyč. ovsené, či nejaké špeciálne pre deti? Ja som raz pridala jáhly na zahustenie polievky, ale nejak to tam nebolo poznať, asi treba dať viac. A čo ryža? Dávate varenú?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat