Poradna duly
Jana Čurdová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@BealyAM No to byly přece ty parna! Na odd to potom byl taky pařák. Klimatizace tam fučet nemůže kvůli mimi, takže to bylo super na hojení episiotomie. ![]()
Naštěstí malinká byla a je zlatíčko, takže jsem byla pořád ve sprše.
Jinak naše lvice se jmenuje Adélka, na kolínkách taky nepéruje, i když už občas vidím snahu, že by si je pod sebe i šoupla, ale ještě jí to moc nejde
na bříšku je skoro pořád, ale přetočí se na něj jen přes pravou ruku, přes levou, jen s lehkou pomocí
na boky umí na oba, jen se jí na to bříško asi lépe točí na tu jednu stranu ![]()
Od narození se budila jen tak jednou za noc - to tak do třetího nebo čtvrtého měsíce a od té doby celou noc
jen občas se probudí a lokne si čajíku, plakala jen první tři měsíce když měla prdíky a nebo hlad
a pořád se směje nebo si pro sebe vykládá
je to sluníčko ![]()
Co se příkrmů týče, tak sní s chutí úplně vše, co jí dám. Všechnu zeleninku, už jsme zkusili i kuřecí, telecí maso. Ale od tý doby, co baští příkrmy k obědu, tak špatně pije mléko. Dá max. 90! Za chvíli jedeme do poradny, tak uvidíme, co nám na to řekne Dr.
To zase bude den po očkování.
Ale starší děti mají prázdniny, tak se o chování podělí.
@Rozárková Jé to já mám doma jedlíka
včera měla nějaký extra hlad a snědla celou svoji obvyklou dávku zeleniny (brokolice s bramborem) a tak rychle jsem ji snad ještě polykat neviděla
no a když jsem jí zkusila dát trošku skleničkového špenátu s bramborem, tak snědla ještě půlku.. a mlíčko pije si myslím pořád se stejnou chutí ![]()
Ale vyhrává asi ovocná přesnídávka
Jakákoli ![]()
@MaDoRaBe Tak to jsem zvědavá
. Držím pěsti, ať vše dopadne na výbornou…ale ono nakonec není důvod, aby nedopadlo, jestli je miminko v pohodě.
@Rozárková píše:
@lucka.be To je pravda. No jo, jenomže ta netrpělivost je hrozná. Ale jak tu čtu o bojích při přebalování… Tak možná díky Bohu, že se úplně nepřetočí. Stačí otáčení ze strany na stranu. Říkala jsem si, jestli to „nelezení“ není taky proto, že jí moc nedávám na zem na bříško. Když, tak na posteli, přebalováku… Takže vlastně moc nemá prostor. Ale asi kdyby chtěla, tak si poradí.
To si říkám taky, že když to prcka na břiše nebavilo, skoro jsem ho tam nedávala, vlastně ani neměl důvod chtít se točit někam, kde není rád. Ale bříško už teď dobré, tak třeba se mu tam brzy zalíbí natolik, že se tam bude chtít dostat sám. Zkoušela jsem ho i oblafnout hračkou, že jsem ji dala tak, aby se na ni musel natočit, ale on se podíval, vyhodnotil situaci a radši si začal hrát s nožičkami ![]()
Ahoj @Domismile, co tvoje ráče, taky to měl být lvíček, co akorát spěchal na svět? Určitě se přidej, i kdyby to byl „čistokrevný“ rak
.
Hodně tady čtu, co už vaše dítka navykládají, ten můj vříská radostí tak, že na nás soused jednou zavolá sociálku, že mu trháme nožičky nebo co, ale on je tak hrozně spokojený
. A hrozně ráda „heká“, to je třeba dvacetkrát za sebou hu hu hu hu…sranda. Ale teda jinak žádné zvuky, které by se daly nějakou slabikou popsat ![]()
@Jáňour Neboj, to v pohodě zvládne
Já jsem malou taky nedávala moc na bříško, až tak před měsícem jsem ji dala na deku, obložila hračkama a trvalo tak asi týden než se za nima otočila a teď už jenom chodím a otáčím na záda ![]()
@jája428 píše:
Nepřipadá mi, hlavně když se chce chovat. narodili jsme se 3,85 a 52 centimetrů a od té doby přibíráme tak pul kila za měsíc, takže bych řekla, že je docela v normě, ale je fakt, že je malinko lehčí než ostatní v jeho věku, co tak slyšim
Prcek se narodil tříkilový, zezačátku přibíral normálně, ale pak se rozjel - za 14 dní kilo! Ve čtvrtém až šestém týdnu, pak zase naštěstí zpomalil ![]()
Jak tu píšete o příkrmech, tak chvilku před šesti měsíci dostal kaši na noc s naivní představou, že po ní bude spát…no nepovedlo se, to přišlo až se zeleninkou na oběd, už zvládá takovou tu klasiku - mrkev, brambor, brokolice, špenát, cuketa… Dneska dostane králíka. On hlavně po třech dnes zbaštil 200g a už nedokojuju (po obědě), u nás nemám problém, že by jedl málo, ale spíš abych ho nepřekrmila ![]()
@SonaBN Tak teď zrovna slyším huhu z postýlky, že už chce vstávat, no aspoň že jsem to tu stihla celé dočíst a dopsat ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat