Lymfatické masáže - účinné?

3011
4.3.07 17:45

Lymfatické masáže-účinné?

Ahoj,
protože mě trápí celulitida, která se ještě po porodu více zviditelnila, a protože se blíží léto,přemýšlím o objednání se na lymfatické masáže a zábaly, samozřejmě spojené s cvičením.
Máte některá s těmito masážemi zkušenost :?:
Je výsledek po absolvování více kúr viditelný alespoň trochu :?:

Děkuji za názory.
Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
860
4.3.07 17:54

ahoj Katrinko,
ja se chystam taky delat neco pro sebe a na lymfodrenaze taky budu chodit. Muj byvaly ma salon „krasy“ a tam provozuje i toto (zabery byly i v poradu Jsme to, co jime) Lymfomasaz na celulitidu urcite funguje, nehlede na to, ze pry je to strasne prijemne. Samozrejme vysledky jsou videt az po vice navstevach.

Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17718
4.3.07 18:14

ahoj,

já si dala tuhle kuru už 2× a doporučuji.

měla jsem největší problém na vnitřní straně stehen nad koleny a po kuře ( cca 10 ošetření) se kůže fakt vyhladila. ale, bohužel, po čase se „pomeranče“ zase vrátily :cry: . takže to chce asi opakovat,ale na léto by to mělo vydržet :wink:

malá rada, zjisti si nabídky, rozdíly v cenách jsou velké. já měla např. masáž břicha zdarma a ještě nějakou slevu za placení keš :)

Irias

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
4.3.07 19:27

Já teda taky jezdím jednak na lymfomasáže i na lymfodrenáže.
Ne, kvůli celulitidě, ikdyž ji na stehnech mám taky, ale bylo to doporučeno ze zdravotních důvodů, protože mi špatně funguje lymfatický žilní systém v těle.
Musím říct, že to opravdu pomáhá. Sice je to dražší špás, ale když je to pro dobrou věc. Když by někdo chtěl, mohu doporučit velice šikovnou paní, která toto provozuje a to v Pardubicích.
A lymfodrenáž až tak úplně bezbolestná teda není, alespoň mě to pálilo jako čert a počítala jsem vždycky minuty, kdy už to ze sebe shodím.
Paní mi vždycky nohy a bříško natřela krémem, zabandážovala potr.folií, oblékla elasťáky a pak teprve sem si vlezla do toho skafandru.
Takže u mě výsledek, jak po zdravotní stránce, tak i určitě vzhledově mám nohy štíhlejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
4.3.07 21:34

lymfodrenáže

Ahojky!

Určitě to pomůže, ale efekt je jen dočasný. Nejlépe je kombinovat masáže manuální a přístrojové, ev. podpora kompresivní punčochou.
Hodně ale záleží na provedení - to znamená na znalostech a zkušenost to masírujícího.

Lucy - mám těžce postižený lymfatický systém a 2 děti. Těhotenství je šílený záběr, při tomto postižení, hl. 3. trimestr. Ale !!! veškerá péče je hrazená pojišťovnou - mám s tím opravdu bohaté zkušenosti. Tak zbytečně neutrácej a zkus se domlivt s lékaři. Jestli budeš mít zájem, ozvi (SZ) a mohu Ti poradit víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6149
5.3.07 12:57

Ahoj holky nemáte někdo typ na dobrý i cenově salón v Praze, kde se tímto zabývají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
5.3.07 19:43

LUCI - prosím, možeš mi poslať ten kontakt? (som z Pce) Aký je rozdiel medzi lymfodrenážou a lymfomasážou?

Ďakujem,

Gabika

• Citovat
  • Upravit
Paz
50
15.6.08 15:59

Vtírám se asi s křížkem po funuse. Jsem masérka a dělám anticelulitidovou masáž spojenou s ozonovým zábalem. Manuální masáž je hodně účinná. Když se navíc kombinuje s lymfodrenáží (tu bohužel letos nemám v nabídce :cry: ), je výsledek úžasný. Samozřejmě platí, že čím víc se klientka snaží (úprava jídelníčku, pravidelný pohyb, denní masírování ve sprše, střídání teplé a studené vody.....), tím je výsledek lepší. Celulitida je pěkná potvora a boj s ní není jednoduchý a stojí i nějaký ten pot a slzičku. Bohužel se tu hodně odráží dědičnost. Jak dlouho si štíhlé nohy bez celulitidy udržíte záleží hodně na vás, chce to úpravu životosprávy a občas si zajít na masáž, nebo lymfodrenáž, nebo na obojí :wink:

Jinak největší radost mi udělala padesátnice, která na svém životním stylu nezměnila nic a přesto po kúře 12ti opakování konstatovala, že takhle štíhlé nohy už roky neměla. Je pravda, že u ní není problém ve stravě, ale v sedavém zaměstnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
2.7.11 15:41

Uvažuji nad přístrojovou lymfodrenáží.U nás nabízejí kůru 10-ti ošetření za 1000,– POkud budu vědět,že efekt to bude mít,tak do toho ráda půjdu.Tady ta diskuze už je staršího data,obnovuju jí,protože budete mít zase další zkušenosti.A je nutné jí kombinovat s ruční masáží?A jak dlouho efekt vydrží?Alespoň půl roku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bez registrace
2.7.11 18:38

Ahoj, já chodím na lymfodrenáže, dělají se takovým gumovým zvonečkem s podtlakem a můžu doporučit. Absolvovala jsem teď několikrát IVF (neúspěšně) a ty hormony dávají mému tělu zabrat :o) Na lymfodrenáže chodím 2× týdně (po 380,–Kč/hod., nohy, břicho, záda, ruce, zadek) a výsledky jsou úžasný. Trošku to ze začátku bolí a dělají se modřinky (jako cucfleky), ale jen ze začátku, pak už bez modřin a je to příjemný :o) Celulitida i kila mizí :o)
Chodila jsem i na ruční, jen na nohy, na předpis doktora (protekce :o)) a taky super, bylo to před svatbou :o) Půl hoďky ruční masáž a půl hoďky ty nohavice.
Myslím ale, že samotný nohavice jsou naprd!

• Citovat
  • Upravit
sinkognitos
7.5.12 13:37

Dotaz

Ahojky, já dnes byla poprvé a v lýtkách mi mravenčí, tak snad to bude mít účinek. Hodně, ale opravdu hodně mi natékají lýtka. Myslela jsem si celou dobu, že je mám jen tlustá po babičce, ale paní, která masáže provozuje mě vyvedla z omylu. Problém je, že chceme miminko a nejde nám to. Paní mi říkala, že nejméně bychom potřebovaly, aby do mě začli cpát hormony, tak uvidíme. No, ale na co se chci zeptat? :) Četla jsem v diskuzi, že ti hradí některé masáže pojišťovna. Já jsem o problému řekla své doktorce a ta mi napsala akorád Detralex. Řekla mi, že žádné příspěvky na to nejsou. Jindřiška

• Citovat
  • Upravit
bez registrace
7.5.12 14:09

No a na co se teda chceš zeptat? :lol:
Já to fakt na pojišťovnu měla, poj. 217, napsali mi to na kožním oddělení, indikace - křečový žíly.

• Citovat
  • Upravit
pipi666
28.5.12 17:09

taky mám problémy s věčně oteklýma nohama, často je to dost bolestivé. Hodně sportuju (hlavně běhám), po sportu se protahuju, sprchuju střídavě teplou a studenou, skoro denně se mažu a u toho nohy trochu masíruju, při každé volné příležitosti dávám nohy nahoru, ať jim trochu odlehčím… Vypozorovala jsem, že rozdíl v obvodu lýtek ráno po probuzení a během dne jsou 3cm… A to je mi teprve 22 let!!!(těhotná nejsem ani jsem nebyla) Nevím, co s tím mám dělat. Moje doktorka mi předepsala Detralex, ten jsem brala, ale nepomohl vůbec, nic víc se mnou nedělala, nedokázala mi nijak poradit… už jsem zoufalá a s příchodem léta jsem ještě zoufalejší, protože to nohy otékají jak divé…
Máte s tím někdo zkušenosti? Pomůžou na to lymfatické masáže? A pomůžou dlouhodobě???

• Citovat
  • Upravit
28.12.12 10:19

Ahoj, oživuji diskuzi, nebyla jste některá na lymf. masáži V Praze na Andělu u Zdenky Petráčkové? A může se na tuhle masáž s křečovými žilami v klidovém stavu? Díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1181
28.12.12 12:19

Ahojky, u Zdenky jsem sice nebyla, ale na lymfomasáž jsem chodila pravidelně asi 2× za rok celou kůru po 10 sezeních… a výsledek byl fakt znát… centimetry ubývaly jak o závod a vždy po té kůře jsem skoro hned musela jít čůrat… pila jsem víc vody a spec. lymfodrenážní čaj… křečové žíly by snad neměli být problém, ale to Ti řeknou když se budeš objednávat… může se stát, že v rámci jejich bezpečnosti to dělat třeba nemusí… kdyby se Ti nedejbože něco stalo, tak aby byli krytí… já se těším jak odrodím a odkojím alespoň 4 měsíce jak zase půjdu… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková