Lze otěhotnět mimo plodné dny?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4637
6.10.13 12:03

K oplodnění potřebuješ to vajco, ať už se uvolní osmý den cyklu nebo dvacátý. Takže ne, mimo plodné dny se otěhotnět nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
6.10.13 12:05

@Lomikára Ano, ovšem znovu musí mít žena plodné dny a o tom to je :). Holka si myslí, že 12,13,14,15,16 nebude souložit, neb 14 by měla být ovulace, tak pro sichr. Ale holka si zasouloží 17 a ovulaci má reálně třeba 18. A rázem tu máme početí v neplodné dny (hahaha) :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
69023
6.10.13 12:06

Damy tvrdici, ze se da otehotnet mimo plodne dny, si pletou pojem plodny den (den, kdy otehotnet lze) a ovulaci (okamzik, kdy se uvolni vajicko). Zcela logicky jsou plodne dny i nekolik dni pred ovulaci a max. den po ni.
Plodny den neni zadny presne definovany lekarsky pojem, plodny den je proste a jenom den, ve kterem se da otehotnet. Treba tyden pred ovulaci, i kdyz je pravdepodobnost mala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
6.10.13 12:13

Plodne dny jsou kdyz je mozne otehotnet, takze logicky to bez nich nejde. :mrgreen: mimo obvykle plodne dny samozrejme ano, telo neni stroj. Ja mela ovulaci nejdriv 9DC a nejpozdeji 16DC a to jen za posledni jeden rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.10.13 12:23

No niekde som citala ako zarucenu vec, ze pri silnom orgazme dokaze telo plodny den „vyrobit“ mimo plodne dni. Za ten svet si ale nespomeniem ci to bolo navazno, alebo zo srandy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
6.10.13 12:26

@Bábi Zlopočasná to leda snad, ze praskne folikul driv, prasknou muze driv i pri normalnim sexe, ale ze by orgasmus nechal narust a dozrat folikul, to bych jednou teda chtela zazit tu nekolikadenni extazi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69023
6.10.13 12:31

Taky bych to videla tak, ze folikul tezko vyroste a vajicko v nem uzraje behem par sekund po orgasmu, ale prasknuti folikulu, ktery uz je k prasknuti treba pripraven (coz uz by byl plodny den tak jako tak), jen nedostal hormonalni pokyn, je predmetem docela dost spekulaci. Rika se tomu provokovana ovulace a je to zname treba u kocek - kocce folikuly narostou, ale pokud by nemela styk (sakra, jak se tomu rika u kocek? :mrgreen: ), tak neprasknou, to uvolneni vajicek je tam podmineno prave soulozi. U lidi nekteri doktori tvrdi, ze naprosta blbost, nekteri ze kdo vi… Kazdopadne neplodny den v plodny se tak rozhodne nezmeni, jen maximalne ovulaci trochu uspisi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
6.10.13 12:33
@Anonymní píše:
Lze otehotnet mimo plodne dny?

to jsou nějaký erupce na slunci či co??? :roll:
ne mimo plodné dny otěhotnět nejde

PLODNÝ DEN= dny kolem ovulace kdy je životaschopná spermie oplodnit uvolněné vajíčko. bez ovulace není co oplodňovat tudíž nelze otěhotnět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
6.10.13 12:34
@Poison Ivy píše:
Je minimálně údajně jeden případ, kdy to bez spermie šlo :think: :lol:.

no taky to bylo jednou za celou historii lidstva a jaký je kolem toho do dneška haló :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
6.10.13 12:36
@paola white píše:
no taky to bylo jednou za celou historii lidstva a jaký je kolem toho do dneška haló :lol:
:palec: :lol:… jinak na emiminu se to Panenkami Mariemi jenom hemží - tolik selhání HA a kondomů na jedné hromadě :srdce: :lol:
  • Citovat
  • Upravit
18687
6.10.13 12:36

@ugluk ja jsem pred OPU jsem uz mela sex zakazany, aby nepraskly, i kdyz jsem dostavala injekci proti prasknuti. Ale to je prece jen extremni situace pro telo neprirozena.
Ty jo s tema kockama to jsem nevedela 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
6.10.13 12:38

@Poison Ivy to víš. přece neřeknou že berou antikoncepci jak lentilky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69023
6.10.13 12:39

@Lucake jo, to ja taky. Kocku jsem mnozila, tak vim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
6.10.13 12:39
@Poison Ivy píše: :palec: :lol:… jinak na emiminu se to Panenkami Mariemi jenom hemží - tolik selhání HA a kondomů na jedné hromadě :srdce: :lol:
:lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69023
6.10.13 12:42

@Lucake teda chtela jsem napsat, ze tak od velikosti folikulu 15 mm jsem mela sex pro jistotu zakazany, driv ne. Ale tam by spis daleko vic hrozilo, ze prasknou predcasne a nebude z toho nic, kdyz byly pri IVF potreba „jinde“, nez ze by se obavali, ze tech predcasne popraskanych nahodou otehotnim (i kdyz i takove pripady se nasly, ale IVF je preci jen naprosto neco jineho).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí