Lze přehlédnout PCO při laparoskopii?

1319
31.1.15 17:22

Lze přehlédnout PCO při laparoskopii?

Dotaz je jasný z názvu tématu, je to možné? V listopadu 2014 jsem byla na laparce, vše ok, tuby průchozí a prý mám krásné zdravé vaječníky. V úterý jsem byla v CARu a bylo mi naznačeno, že mám PCO. Myslela, jsem, že to by se při laparoskopii zjistilo a případně se s tím něco udělalo (drilling)… Jinak jsem začala mít ovulaci až po clostilbegytu, ale pak chodila sama. 2× potvrzená a 2× mi bylo řečeno, že dle volné tekutiny proběhla před pár hodinami. A teď najednou ovulaci nemám a mám PCO? Máte k tomu někdo nějakou radu, názor, cokoliv? PROSÍM, už nevím čí sem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30971
31.1.15 17:43

@Douby A ty ses doktorka na toto nezeptala? Napritomnost ovulace neni dukazem PCO. Laparoskopii ti delali kde, v CARu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1022
31.1.15 17:48

Ahoj Já si myslím že PCO při laparce přehlédnout nelze. Spíš bych to tipla na nějakou hormonální nerovnováhu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
31.1.15 17:48

A jinak odpoved na otazku, za sebe myslim, ze ne. Ve zprave bys mela mit zminku i o stavu vajecniku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.1.15 17:56

@Douby určité ne zdravý vaječník vypadanjinak než s PCOs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
31.1.15 17:58

Četla jsem, že PCO je někdy prokazatelné jen odběrem části vaječníku a prozkoumáním pod mikroskopem nebo histologií (detaily si už nepamatuji). Nejsou to jen vaječníky plné cyst, ale je to soubor více příznaků. Být tebou pogooglím si a pro jistotu si zajdu pro názor ještě jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
31.1.15 18:40

Já jsem byla na laparoskopii u nás v nemocnici, poslala mě tam gynekoložka. Doktor co mě operoval, mi jasně řekl, že mám naprosto zdravé vaječníky! A teď jsem byla na první konzultaci v CARu a doktor když mě prohlížel, tak si začal spíš pro sebe mumlat, že to nečekal, a že to není uplně normální nález. Když jsem se pak ptala, jestli je něco teda v nepořádku (protože mi na gyndě říkali, že nic, že jsem zdravá a že to početí může déle trvat, že se to stává), tak mě skoro až sjel, že samozřejmě, že jinak už bych byla dávno těhotná. Objednal mě na HP a kontrolní UTZ, že to se mnou bude řešit, až bude mít tyhle výsledky a nic mi nechtěl víc říct. Jinak ve správě od něj mám, že mám více folikulů bez dominantního…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
31.1.15 18:42

@Douby Jaky jsi byla dc? Na zacatky cyklu je bezne a zadouci mit vic folikulu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
31.1.15 18:43

A ještě zdůraznil, ať beru Utrogestan dál, že bez něj menstruaci rozhodně nedostanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
31.1.15 18:44

@Cuddy 11 DC… To už by asi měl být nějaký dominantní a proč by pak říkal ty ostatní věci s utrošem atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
31.1.15 18:44

Muzes zkusit vic center, lisi se vzajemne i co se tyce natlaku do ivf.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
31.1.15 18:45

@Douby Muze a nemusi, zalezi na delce cyklu. Pri ucebnicovem 28 dny dlouhem cyklu by dominantni byt mel, ale treba pri 35 dnech uz ne. Spravne by te mel pozvat za dva tri dny znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
31.1.15 18:46

@Cuddy To já vím, ale právě tohohle doktora si tu na diskuzi pochvalovali, neřekl mi ještě nic konkrétního a dost mě to rozhodilo. Nechápu, jak se od zdravých vaječníků dostanu k tomuhle během pár týdnů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
31.1.15 18:47

@Douby Pripadne cyklus muze byt anovulacni, i to je zcela bezne, ze jeden cyklus z x je bez ovulace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
31.1.15 18:47

@Cuddy Ono to právě bylo takové to vstupní sezení. Prostě první. Jinak MS jsem bez utroše měla cca jednou za 2-3 měsíce. S utrošem pravidelně 28-32 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí