Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj, jsem nováček tady, ale i v mateřství bohužell. mam dotaz..zajímalo by mě, jestli je normální, že se mi měsíční miminko budí hlady už po hodině a půl.. papáme Nutrilon comfort. dřív jsem jí dávala po 3hodinách 6× denně, ted se budí dřív, než po 3 hodinách a dávám jí teda víc než 70ml.
..zajímalo by mě, jestli to nevadí..
Třeba to není hlady, třeba chce jen Tvoji přítomnost nebo chce jen sát (dudlíček asi má, podle fotky
)) nebo ho bolí bříško. U kojení je to jiné, ale u UM by se nemělo dávat mlíčko dřív než po 2-2,5h. psala jsi v jiné diskusi, že má zácpu, třeba to ho taky budí, jak ho to v bříšku tlačí. kolik váží? Podle toho se řídí, kolik by toho měl vypít.
Miminko nemusí plakat jen z hladu.
Jak psala Ewule, může to být i právě proto, že ho bolí bříško.
Jako prvorodička jsem ze začátku nepoznala, jestli pláče hlady nebo co vlastně chce ![]()
Vše jsem přisuzovala právě tomu hladu a přivodila jsem malému tak akorát koliky ![]()
Může to být opravdu tím bříškem, některá mléka prostě nesednou, my jsme teda pak přecházeli na Sunar, protože se nám zdálo, že má také hlad a to se to pak uklidnilo, možná zkusit jiné mléko jestli mu nebude vyhovovat líp.
dobře budu se snažit jí to dávat po 2h.. když má hlad tak otevírá pusinku a všechno do ní strká, když zjistí že je to dudlík tak řve ještě víc.. jj to vim, že to může být bříškem, taky sní cvičíme bříško.. má asi 3.300kg. někdejsem ale četla že max litr denně tho může vypít. dávam jí už víc než těch 60ml. dávam 90ml.. ![]()
Tak to my jsme se do těch 750ml vešli krásně. Kolikrát denně ti jí?
Nevím, jak tvé miminko, ale to mé se právě jídlem uklidňovalo.
Pokud ho něco trápilo, vyžadoval jídlo, častým krmením opravdu můžeš zadělat na zažívací problémy.
Ta dávka po hodině a půl se mi už zdá moc ![]()
myslím, že už by mělo pít více mléka, koukni na odkaz http://www.maminkam.cz/…pro-kojence/, tímpádem se pak prodlouží interval krmení po 3 hodinách.
To už se mi zdá zase moc, ale já když koukám jak to měl malej (všechno jsme si psali), tak s váhou 3460g vipil denně cca okolo 550ml a normálně prospíval. Jedl tak 6-7× denně, jednou vipil 90ml jindy zase 60ml. Doktoři mi právě říkali, že když se to přepočítá, tak to co malé vipije se rovná asi 14l co by vipil dospělej.
Určitě to nemusí být hlady, jak píšou holky - prdíky, touha po blízkosti, chování, cokoli… Vydrž, časem začne trošku líp komunikovat…
nooo 6× denně ji,, ted jsem volala doktorce a prej jí mam dávat vzdycky když má hlad,, tak jí dam,ale až po tech dvou hodinách.. tu půl hodku už vyrží,, nechci jí pochroumat bříško… je to záhul