Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj holky,
máte někdo zkušenost, jestli má cenu kupovat oblečky 50 nebo rovnou koupit 56?
Koupila bych 1-2 kousky na odchod z porodnice, ale vydrží vám to max.2-3 týdny.
Pokud nebudete mít obrovské miminko nebo velmi maličké.
Každopádně nevadí, když bude v oblečení “plavat”.
Ja mela 50 a vyuzila jsem, narodil se mi drobek (nemel ani 3 kila) pokud budes mit vetsi dite, tak je to zbytečné, ale ono je to tezke odhadnout. Pokud mas vetsi vahovy odhad, tak bych nekupovala, kdyztak ti muze neco koupit partner nebo treba mamka, az budes v porodnici, kdyby se narodil prcek.
Ja narychlo dokupovala na mladší 50/56. Asi tři body a dvoje polodupacky a mikču. A ponožky. Takže bych pro jistotu pár kousků pořídila, tohle klidně na bazarku za pár kaček a fak od všeho max dva kousky.
Pokud nejsi malá a nebudeš mít drobka, tak se to nevyplatí. Já koupila nejmenší 56 a to jen pár kousků a bylo to tak na 14 dní. Děti měly cca 3,4 kg porodní váhu.
Je to zbytečné
moje malá měla 56 v porodnici (52cm, 4,02kg) a dona snad po týdnu jsme už dávala 62.
Záleží jak bude dítě velké.. mně se narodila malá 48 cm a necele 3 kilaa nosila ho skoro měsíc.
Já nekupovala a málem jsem musela kombinézu převazat páskem z županu jak ji to bylo obrovské. Takže manžel vyrazil na nákup a velikost 50 nosila alespoň 2 měsíce. Ale my jsme oba docela malí, tak nevím proč mě to nenapadlo ![]()
Zalezi, jak velke bude mimco. Nachystane oblecky vel.56 jsem po prichodu z porodnice rovnou vyradila a dala prat vel.62
Dcera mela pres 4kg… Zato ted v roce je drobek, ma jen 8kg.
Dííky moc, jsem vcelku drobnější, takže pro klidné spaní koupím i pár těch 50. Určitě plánujeme i druhé, možná třetí dítě, takže ono se to neztratí ![]()
Koupila jsem pak kousků od všeho. Overal, body a leginy. Nosili to 2 děti vždy asi měsíc. Pak jsme to dávali do porodnice a něco se nechalo na panenky.
Záleží na velikosti mimca… Dcera mela 47cm, necele 3kg, a 50tku nosila měsíc určitě. Ve všem jinak plavala. I teď v 10ti měsících nosí teprv 68.. ![]()
Syn se narodil o mesic driv pod 2.5kg, takze ja je vyuzila dost. Ale je pravda, ze se to da sehnat I dodatecne.
Dcera měla poctivých 3,5 kg tři týdny před termínem a velikost 50 nosila tak měsíc. V 56 plavala. ![]()
Moje dcera měřila 48 cm, vážila 3,5kg a velikosti 50-56 unosila dost, 62 až ve 3mesich.. Je fakt, že každé dítě je jíne, straší dcera byla o něco větší, takže tu 62 asi oblekalq dříve. Každopádně bych si nejmenší velikosti určitě pořídila.