Má na to MŠ právo? Poskytnutí zdravotních služeb

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4605
16.5.12 08:32

Je to prostě na hlavu postavený.Heger tuhle říkal se to nemá vztahovat na všechno a že se to stane když se přidá novej zákon ke starýmu.A že se budou snažit v co nejbližší době o úpravu.jsem zvědavá jak dlouho to bude trvat když platit to začalo hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
16.5.12 08:33

já bych to nepodepsala. je pravda že na život ohrožující stavy se pospis nevztahuje,asi to pak řeší zpětně nevím. ale zkušenost ze školky u nás ve vesnici-dítě si venku ošklivě rozřízlo ruku,tak ho jedna z učitelek vzala k dětskému lékaři a ten to odmítl ošetřit,prtže nemá souhlas rodičů. takže maminka musela jet z práce hodinu sem a pak další hodinu do špitálu na šití,jelikož mudr mezitim skončil ordinační hodiny… co jsme slyšela tak rána byla hodně ošklivá,ale ne „život ohrožující“… mmch o písemným souhlasu před sexem už někde uvažovali,že by svobodná amerika? :think: ale z důvodu (křivých) obvinění ze znásilnění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
16.5.12 08:45

Formulář ve znění, jak tu zaznělo, bych nepodepsala, považuji tu formulaci za velmi nešťastnou.

Na druhé straně, naprosto se nedivím ředitelce, že se chce pojistit - nový zákon je nejasný, každý si ho vykládá jinak a vznikají zmatky. Moje tchyně je ředitelkou ZŠ a MŠ - sice podobné papíry podepisovat nenechává, ale je z celé situace hooodně na nervy.

Já osobně bych na Tvém místě udělala opačnou věc - do školky bych donesla papír s podpisem mým i manželovým, že vzhledem k synově nemoci mu bez mého souhlasu nesmí být poskytnuta jiná než život zachraňující zdravotní péče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
16.5.12 09:02

Moc děkuji za příspěvky. Přesně tak, je to neštastná formulace, kde vlastně podpisem souhlasím se vším.
Jak jsem psala, chápu a respektuji to na SVP a ještě s dodatkem na co se to vztahuje a na co ne.
Jen prostě ředitelka nedokázala pochopit, že je to možné zneužitelné a hlavně já jsem v takové situaci, že by mě jejich „ošetřením“ díky synově nemoci mohly pěkně zkomplikovat jeho zdravotní stav.
Spíš je mě líto, že to teda učitelka hodila vše na mě, že to teda vše zruší, protože jsem to začala řešit jako první.
Ale stejně by mě zajímalo, zda na to má právní nárok, protože říkala, že to řešila s právníkem a prý jí to doporučil, ale spíš si myslím, že to byl jen planný argument.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
16.5.12 09:06
@Simiana píše:
Ale stejně by mě zajímalo, zda na to má právní nárok, protože říkala, že to řešila s právníkem a prý jí to doporučil, ale spíš si myslím, že to byl jen planný argument.

Myslím, že nebyl. To je právě ten problém, že každý na to má jiný názor, ten zákon je celý formulovaný dost nešťastně. I doktoři si to vykládají různě, jeden chce papír na každou pitomost, druhý ne - u právníků to bude podobné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
16.5.12 09:06

@Simiana Já být právníkem, tak jí taky doporučím krýt se touto plnou mocí, ale právní povinnost podepsat to naštěstí není.
Ovšem rušit tento požadavek, protože se někdo ozval, naznačuje, že to je pěkná blbost a vlastně to potřeba není :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neprihlasenalub
16.5.12 09:09

manžel je doktor , mám kamarády doktory a je to takhle:

• formulace je blbost: souhlas musí být s konkrétním vyšetřením nebo léčbou, kde je pacient (rodič) poučen o KONKRETNI diagnze, KONKRETNIM postupu, KONKRETNICH rizicích. tenhle papír stejně nic neznamenáa lékaŕe by v žádném případě při soudném sporu nekryl
  • na život zachraňující úkony souhlas doktor nepotrebuje
  • nepotřebuje souhlas na úkony , kde je tzv nebezpečí z prodlení: tzn, že odkladem péče by došlo k nějakému závažnému ohrožení zdraví: tak třeba pád dítetě na hlavu, následná vyšetření nebo rtg, nebo řezná rána, kde jsou zbytky hlíny, a podobně
  • podpisy se týkají spíš plánovaných zákroku (mandle, odstávájící uši…, nebo nepovinná očkování
  • pokud doktor uzná za potřebné léču provést, muže to udělat dokonce i přes nesouhlas rodiču - napr u jehovistu transfuze a podobne, akorát vše hlásí na soud a získává povolení soudu (to není nový zákon, tak to bylo vždy, i u lidí kterí treba kvuli bezvědomi nemôžou dát souhlas
  • co se týče diabetu, tak bych se nebála, syn má určitě kartičku, učitelka je informovaná, a to určitě stačí
  • Citovat
  • Upravit
218
16.5.12 09:21
@JanaK88 píše:
@Simiana Já být právníkem, tak jí taky doporučím krýt se touto plnou mocí, ale právní povinnost podepsat to naštěstí není.
Ovšem rušit tento požadavek, protože se někdo ozval, naznačuje, že to je pěkná blbost a vlastně to potřeba není :mrgreen:

No právě, já nechápu, že jen co se někdo ozval, že nepodepíše tak se vše ruší! Známá ten papír chtěla dát až pozdě odpoledne a bylo jí řečeno, že došlo nové nařízení a papír netřeba :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
16.5.12 09:27
@Simiana píše:
No právě, já nechápu, že jen co se někdo ozval, že nepodepíše tak se vše ruší! Známá ten papír chtěla dát až pozdě odpoledne a bylo jí řečeno, že došlo nové nařízení a papír netřeba :nevim:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nové nařízení?! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: A teď si povíme ještě tu pohádku o Červené Karkulce :dance:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
16.5.12 09:43
@JanaK88 píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nové nařízení?! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: A teď si povíme ještě tu pohádku o Červené Karkulce :dance:
:lol: no přesně tak to cítím i já, prostě zkoušela zda to bude v klidu a s nikým to předem neřešila a najednou se rodiče ozvali a je vše jinak.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lightsun
16.5.12 11:44

Ahoj, s tím papírem bych paní ředitelku poslala tak leda do sběru. Za ošetření nebo neošetření dítěte ona zodpovědná nebude, tak co.
Mmch kdyby mé dítě někdo vzal k lékaři bez mého vědomí (na základě nějakého pochybného papíru..) tak by viděl nefalšované rodeo..
Jinak naprostý souhlas s nepřihlášenou výše…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin