Má někdo doma nebo měl Francouzského buldočka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8524
14.7.26 19:09

Mně se frbulové vzhledově strašně líběj, ale nejsem milionář, proto jsem si pořídila plemeno, co je obecně celkem zdravý a vyplatilo se to, už 11 let chodíme na veterinu jenom na očkování. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
14.7.26 19:12

@stinga no nedají, to je pořád dokola…navíc jsou schopný dát za vořecha neskutečný peníze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1834
14.7.26 19:16
@stinga píše: Více

U nás pokaždý jinak (Praha), nevím, jestli si každý dává jinou cenu, tohle byl chlapík z Běloruska, tak dávám vždy ještě dýško, když vypadá „chudě“.
A taky čím více se prý ta aplikace používá, tím jsou tam nějaké slevy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24867
14.7.26 19:19

Měli ho sousedi a vždycky, když s tím chudákem šli ven, sípal tak, že ho bylo slyšet až na ulici. Pořád jsem podvědomě čekala, kdy padne a nevstane. Vyšlechtění a další množení takového plemena by mělo být trestné. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
14.7.26 19:51
@Monik29 píše: Více

jo, slevy mám také, ale pořád je to drahé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1834
14.7.26 20:12
@lucad77 píše: Více

No chvílema to zní děsně, ale když tvrdě spal k ránu, tak bylo ticho.
Tak jestli se jim takhle blbě dýchá, tak nechápu, proč si to tolik lidí požizuje :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
14.7.26 21:40

Ahoj, my buldočka máme, letos mu bude 6.
Smrad ani průjem nejsou normální u žádného psa bych řekla. Stejně jako vynucování si věcí. Ale jo, tvrdohlavost je typická vlastnost tohoto plemene. Ten pes tě poslechne, až mu to zrovna bude připadat strategicky výhodný, nebo až se mu bude prostě chtít. :lol: Neznám žádného buldočka, který by svého páníčka poslechl na slovo. Oni jsou trošku jak z jiné planety, no :D

Jinak abych reagovala na typické „dusí se“, které se objevují v každé diskuzi :) Ano, tato plemena mají jinak stavěnou lebku (společně s kavalíry, mopsy, buldoky a dalšími), což ale neznamená, že se dusí. Náš pes konkrétně má široké nozdry od narození, takže ani nechrápe (jen, když sem u něco nelíbí a uraženě vzdychá :lol: ). Ale vím, že je to spíš výjimečný případ. Ti psi prostě jen dýchají jinak, možná hůře než ostatní plemena, ale ono se stačí kouknout i na lidi - a kolik z nás má nedokonalé, nebo narušené nosní přepážky, takže taky nemůžeme dýchat normálně :D Je potřeba tomu „stavu“ plemena přizpůsobit jeho životní styl. Ale každé plemeno má něco. Třeba obecně oblíbení labradoři mají problémy s klouby, ovčáci jsou zase tak přešlchtění, že mají zadek skoro na zemi… není to jen o buldočkách :) Každé plemeno se šlechtilo „k dokonalosti“, a pro každého je ona dokonalost něco jiného.

Ale můj pohled je jiný, protože to plemeno miluju. Každý si bude hájit to své, je mi to jasné. Někdo miluje jezevčíky, někdo buldočky, někdo třeba ty retrívry…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
14.7.26 21:42
@yumyumky píše: Více

Jaký tělesný funkce jim nefungují? 8o :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
14.7.26 23:12

Nevychovanost je proste nevychovanost. My (letití chovatelé boxerů) jsme “zdědili” od starehoho rodinného přítele (sel do pečovatelského domu) búdocka. A byl to milý pejsek, tvrdohlav malinko byl a měl ave zlozvyky. Ale byl veselý a měl rád lidi.
Nekdy je těžké najít stravu, co vyhovuje. Ted to řeším s roční boxerkou a nemůžeme nic najit…
A ze prdí jako ti buldocci? No holt jo. Ale dávají mi radost a energii.
Zuby se daji vyřešit. Nebo to je vážnější problém. Například naši dva boxeři měli nádor v tlamě a zápach odstranit nešlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1834
15.7.26 05:32
@Teaveg píše: Více

Můžu se zeptat čím krmíte? On má dostávat 2× denně lžíci konzervy (Falco - hovězí beef) a k tomu granule (neznámá firma, neb nejsou v orig. balení) - vysadila jsem konzervu a kokiny (piškoty, složení: pšeničná mouka, cukr, vejce, kukuřičná mouka).
Jako je to lepší, jak kdy, ale žádná hitparáda a je strašně hubený. Kouká mu páteř i celkově kosti, takový byl od začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
15.7.26 06:40

Kolegyně si pořídila buldočka s manželem místo vnoučete a vydržel jim pouhé tři roky, ona se přestěhovala a koukám na FB a ano opět si pořídili štěně buldočka.
Ja fakt nechápu proč se toto plemeno množí, v pondělí jsme byli u veta kvůli předoperačnímu vysetreni a domluvit plánovanou kastraci kocoura a ležel tam buldoček na dlažbě a sotva dejchal, bylo horko a ty zvuky co vydával, jinak v čekárně byla jeste kolie a vlkodav a ti dejchali normálně.
Chov tehle znetvořených psů by se měl zakázat plošně, dyt to zvíře celoživotně trpí, zvlášť když jsou taková horka jako poslední léta.
Kolegyně ještě řešila plísně v kožních záhybech, do psa bez pojistky nastrkali peněz až hrůza, že kvůli tomu ani nejeli na dovolenou, jednak peníze a jednak hlídání, ani dcera jim ho nechtěla hlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
15.7.26 07:07

Ja toto plemeno nesnáším, ale asi kvůli tchanovcum a jejich psech. Kdysi dávno zachránili z množiny jednu fenku, ta byla bázlivá, jen ležela pod stolem, tak si řekli, ze to vyřeší tím, ze koupi ještě jednu. To byl psychopat, porad tu první týrala, kousala, chránila si území nebo co. Našeho psa nepustila přes práh, loudila u stolu. Byly obě špatné kmrmene, smrděly brutálně. Když obě umřely, tak pořídili další, jako štěňátku ji vyrobili schody, aby si vylezla do postele. Ted jako dospěla smrdi taky, loudi u stolu, skáče po všech, furt nosí aport a kdyz se ji nehodí, tak štěká a štěká. Vodítko vyhodili a nechávají ji jen na zahradě, chodit se s ni nedá. Na vsechno a vsechny štěká.
Tohle ale bude výchovou, teda spis nevýchovou, maji za to, ze mali psi se cvičit nemusi.
Mne to prijde ohyzdný a ty malý pichlavý chlupy, fuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
15.7.26 07:11
@Monik29 píše: Více

My máme granule přímo veterinární, protože je alergik, jako většina buldočků. Krmíme Royal Canin veterinární řada hypoalergenní+renal.
Ale že mu kouká páteř, to určitě není v pořádku, chudák… buldočci jsou ze své podstaty právě takoví faldíkatí, mělo by je být „za co chytit“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
15.7.26 07:17

Mně se líbí menší normální psí - ideálně irský teriér. Nebo třeba ohaři, to jsou taky pěkně psi. Žádné podivné deformity, žádné podseknute zadky, zmrzačené ksichty. Prostě pěknou psi. A moc pěknou bývají voresi, úplně obyčejné uliční směsky. Velcí psi mají často potíže s klouby, a ti malí zpotvorenci s kde čím. Nakonec i ti frbuli mívají potíže s klouby, se svaly. Tohle plemeno je opravdu ubožák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
15.7.26 07:20

@renap zase jestli má průjmy tak to asi neudrží. To záleží čím ho krmí, hubený buldoček musí vypadat už od pohledu nemocně. Naše průjmy teda nemají, ale ne všechno krmivo jim sedlo. Buldočci naopak jsou neštěkající plemeno tak mne to právě vyhovuje. Ale kdo moc nemusí kontaktní plemena tak buldočka fakt ne. Mladší je hlavně můj stín :mrgreen:. ale mít psa na hlídání pár dní tak si zjistím na co vše je zvyklý a bud do toho jdu nebo ne. ale vadil by mne ten průjem to vypadá že ten pes zdravý není a snad nejde o modrou barvu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný