Má smysl si kupovat do bytu čističku vzduchu?

2.11.22 15:44

Má smysl si kupovat do bytu čističku vzduchu?

Zdravím,
rozhoduji se, jestli má cenu kupovat do bytu čističku vzduchu. Čekáme miminko a přítel je alergik (prach, pyl, atd..). Přemýšlím o nějaké cenově kolem 4tisíc. Chtěla bych ji mít jen v ložnici kde spíme (cca 16m2). Máte prosím někdo zkušenost? Popřípadě poradíte, kterou vybrat? Díky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20926
2.11.22 15:54

Určitě. U nás se projevy alergií dost zmírnily. A kolem 4 tis seženeš určitě už kvalitní. Třeba ty ionic care.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.11.22 16:03

Pořiď si klimatizaci. Ona má v sobě i program, že můžeš čistit vzduch. V létě si uděláš příjemněji v bytě. Teď v tomhle období se tím dá přitopit, kdo potřebuje odpoledne. Je to teda větší investice. Ale zas je více využití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
2.11.22 16:41

Za mě asi ano, my máme Klarstein, brali jsme ho proto, že v létě chladí vzduch, a jinak má i čističku vzduchu a ionizér ;) Ale denně nevyužíváme, spíš příležitostně.
 https://www.klarstein.cz/…i-Cerna.html?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
2.11.22 17:43

Já můžu doporučit. Máme od Phillips :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
2.11.22 17:49

Taky máme. Byla jsem překvapená kolik toho chytí. Určitě se najdou modelu s xy novými programy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
2.11.22 21:20

Já musím přiznat, že u nás to byly vyhozené peníze :oops: V létě větráme okny, v zimě se mi nelíbí, že hodně ochlazuje vzduch a když mi přijde na mysl, že to žere elektřinu, tak to ani nezapínám. A to nemáme nic levného, čistička s ionizérem i čištěním ozonem, stojí u nás téměř bez využití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
2.11.22 22:21

@Cenarius ionic Care máme a kvalitní pro alergiky tedy moc není.. :nevim:
Nakonec jsem se spojila s firmou a nechala si poradit. Řekla jsem požadavky a cenový strop. Během dne mi poslali snad 6 nabídek.
Napsala bych, co jsme vybrali, ale nechci tu dělat reklamu. :mrgreen: @natalka17 jinak Zakladazelko určitě kupte. U nás jede celý den a noc (noční režim) a je to znát.
Doporučuji ale kontaktovat prodejce, co nabízí více značek. Například vzdusin.cz, proalergik.cz atd. Zavolej nebo napiš a oni ti poradi na míru.. Koukej na to na kolik vyjde provoz, jak často se mění filtry, kolik stojí náhradní filtry, počet filtru, noční režim, hlasitost, počet rychlostí, ukazatel kvality vzduchu a ukazatel výměny filtru. To je asi tak to, co mě napadá jako základní věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
2.11.22 23:58

Dobrý den to je dobře se ptáte dříve jsem taky pořizovala a udělala chybu dejte pozor. Byla velká pak hlučná a zima hrozná z toho vždycky všude světla kolem přišla jsem si jak na diskotéce blikání zelený strom svítil a pak do červená podle kvality vzduchu. Určitě je to asi dobré ve městě spousta mikro částic všechno vdechujeme a pak astma alergie atd a děti skoro mrtvé jak nemohou nic. Pokud budete kupovat tak určitě se podívejte na recenze a raději si koupit kvalitnější co nebude blikat všude pak se i toho nedá spát jak velký fukar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1699
3.11.22 07:41

Máme čističku i se zvlhčovačem. PC kolem 150-200€ tuším.
Nedám na ni dopustit, lepsi vzduch a kdyz maji deti rymu nakapu eukalyptus do zvlhčovače.
Rozhodně doporučuji koupi. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
8.11.23 20:53

@Ťarbík01 mužů se prosím zeptat, jakou natě cisticku vzduchu? Do soukromé zprávy… Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
8.11.23 20:53

@Ťarbík01 mužů se prosím zeptat, jakou natě cisticku vzduchu? Do soukromé zprávy… Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
9.11.23 09:04

Za nás tedy spokojenost a koupě nelituji, ale samozřejmě je to rodina od rodiny, jako se vším :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
11.11.23 21:22

@jajinax máte sz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
10.11.24 12:05

@Ťarbík01
Dobrý den, mohla bych se prosím zeptat jakou máte čističku vzduchu a zda jste stále spokojená? Máme syna alergika, tak vybíráme a hledáme recenze. Děkuji Ivana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí