Magdaléna - druhé dítě problém v rodině

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14688
4.1.15 13:22

Proto má kamarádka Magdu - kvůli dlouhému přijímení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123

@Veverunkav tak přesně jméno pro Vaše dítě je jen vaše věc..pokud nechcete, aby do toho příbuzný kecali, tak to neřešte a když se někdo zeptá řekněte třeba že nevíte, že do porodu je času dost a když dál budou narážet, tak bych odpověděla, že se bude jmenovat třeba Písečná bouře :mrgreen:

jinak Magdalena je krásné jméno se spoustou variací :kytka:

Příspěvek upraven 04.01.15 v 13:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5614

Holky fakt děkuju, mám stejný názor, ale jak mám rozbouřené hormony, tak sem úplně z toho rozházená… POřád nějaké řeči a blbý jméno a raději jiné, předevčírem od mamky sms se jmény, které by se jí líbili, a že ta Magdaléna je otřesná.. no hrůůůza… a to mě pak deěsně rozhodí a sama si říkám jestli je to dobré jméno.. ale fakt nic jiného se nám nelíbí aby jsme byli spokojený oba.. I syn už říká že to bude Mája :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
4.1.15 13:23

Je to hezke jmeno.
Ja bych uz nikdy jmena s nikym neresila. Akorat mi do toho kecali, mama delala natlak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
4.1.15 13:23

Je to hezké jméno, my máme delší příjmení, tak jsme volili kratší jméno, ale sousedovic holčička se tak jmenuje (mají krátké příjmení, tak se to k tomu hezky hodí). My chtěli původně Rebeku, ale také se to v rodině nesetkalo s velkým ohlasem, tak jsme nakonec zvolili něco jiného z námi vybraných variant, ale kdybych o tom jménu byla 100 % přesvědčená, tak ho dáme. Nakonec je to Ema. Nad Ditou taky ohrnovali nos a máme ji :) (a myslím, že teď už si ani nevzpomenou, že se jim to nelíbilo)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
4.1.15 13:25

Je to mc pekne jméno;) líbí se mi, že ma spoustu obměn;) rodině je někdy lepší nic nerikat;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31394

@Veverunkav hele, nikdy se nezavděčíte každýmu, to prostě nejde. Za sebe jak říkám-komukoli řeknu, jak se dcera jmenuje, tak jméno pochválí. Samozřejmě do očí a přímo narozenému dítěti už se jméno kritizuje dost těžko, nicméně pořád by mohli radši mlčet (já to tak dělám, když se mi nelíbí něčí jméno, tak držím zobák a myslím si svoje, když se mi líbí, pochválím ho), takže si myslím spíš, že většině lidí se fakt líbí. Má spoustu variant, možná je z praktických důvodů (dlouhé nebo nějak komplikované příjmení) i ta varianta Magda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Ano, tímhle jsme se si prošli taky. Prvorozenému synovi jsme vybrali jméno Benedikt. Byli jsme otevření diskuzi, takže námitky byly v pořádku, ne každému se jméno líbí, ovšem někdy se našel i netaktní blb, co urážel a to jsem viděla rudě. Jméno jsme si uhájili a ode dne porodu ho nikdo nikdy negativně nekomentoval, cizí lidi reagují pozitivně, nebo mlčí :lol: takže je to v pohodě. U druhého syna to bylo víc v pohodě, jméno je trochu častější než Benedikt, tak všichni nevalili bulvy jako u prvního a zároveň jsme jakékoli diskuze už nepřipouštěli.

Prosím o respektování anonymu kvůli známým, nechci být podle nicku poznatelná. Příspěvek raději smazat, než odtajnit, díky :)

• Citovat
  • Upravit
5614
4.1.15 13:28

Že by jsme měli úplně krátké příjmení to ne, ale nebude to nic tragického…

Magda jako taková se mi taky vyloženě nelíbí.. ale Majka, Mája, Magdička, Magdalénka..

a dál co si budeme vykládat, doma mám kluka. Je to Tomáš, říkám mu Toman, Tománek a taky Mařeno :lol: :lol: :lol: takže těžko říct, jak to bude s tím druhým zvířátkem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31394
4.1.15 13:31

@Veverunkav no právě, ty domácí varianty přijdou samy a občas se člověk diví :) Na okolí bych se neohlížela, ono je kolikrát fakt problém se trefit do jména s partnerem, takže pokud se to podaří a navíc je to jediné jméno, na kterém se shodnete, tak to dejte, je to normální a tradiční běžné jméno, žádný poslední výkřik módy z mexické telenovely, aby se z toho musel někdo hroutit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5614
4.1.15 13:33

@elanaa to je přesně to co sem říkala, kdybych chtěla dát dítěti jméno třeba Esmeralda, tak pochopím ty kecy a že je třeba nás ustavit v tom, že je třeba to změnit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
4.1.15 13:34

@Veverunkav tak to s nima už neřešte, když tchýně zjistila že první syn bude viktor tak se mohla zbláznit, prý musim mu dát jméno po otci aby byl v rodině v pořadí už 4 :jazyk:, pak všude říkala že si to ještě rozmyslíme :mrgreen:, u Tomíka byla v klidu přece jenom takové běžné jméno a u holky to bylo něco, furt vypisovala jména která můžeme dát. Šľa dle statistiky :lol:, pak jí manžel dal nápovědu v období kde má hledat a vypsala všechna jména kromě toho co jsme měli vybrané a pod čarou napsala že valerii tam nenapsala že snad zase nechceme nějaké neznámé :mrgreen:, manžel jí řekl že to pod čarou je právě to správné jen v krátké podobě :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
4.1.15 13:35

@Veverunkav poté, co mi jméno pro dítko rodina strhala, jsem vybrala z dvě nejotřesnější jména a tvrdila, že se tak bude jmenovat. Všichni byli rádi, že z porodnice jsme přivezli dítko pojmenované jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3620

@baaruunkaa
Maruška a Anička - nádhera.

My máme Antonína, a to bylo keců ze stran rodiny. A teď, nikomu to nepřipadá divné, je to prostě náš Toníček a je úžasný.

Magdalena - úplně normální jméno, nechápu, co se na něm nelíbí.

Příspěvek upraven 04.01.15 v 13:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4399

Nelibi se mi, vznesene mi nepripada, spis vesnicke, humpolacke…Magda, Magdicka mi pripomina starou tetku z Horni Dolni :nevim:
Ale souhlas, ze je tovase vec a kecat bych si do toho nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze