Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Veverunkav tak přesně jméno pro Vaše dítě je jen vaše věc..pokud nechcete, aby do toho příbuzný kecali, tak to neřešte a když se někdo zeptá řekněte třeba že nevíte, že do porodu je času dost a když dál budou narážet, tak bych odpověděla, že se bude jmenovat třeba Písečná bouře ![]()
jinak Magdalena je krásné jméno se spoustou variací ![]()
Příspěvek upraven 04.01.15 v 13:23
Holky fakt děkuju, mám stejný názor, ale jak mám rozbouřené hormony, tak sem úplně z toho rozházená… POřád nějaké řeči a blbý jméno a raději jiné, předevčírem od mamky sms se jmény, které by se jí líbili, a že ta Magdaléna je otřesná.. no hrůůůza… a to mě pak deěsně rozhodí a sama si říkám jestli je to dobré jméno.. ale fakt nic jiného se nám nelíbí aby jsme byli spokojený oba.. I syn už říká že to bude Mája ![]()
Je to hezke jmeno.
Ja bych uz nikdy jmena s nikym neresila. Akorat mi do toho kecali, mama delala natlak..
Je to hezké jméno, my máme delší příjmení, tak jsme volili kratší jméno, ale sousedovic holčička se tak jmenuje (mají krátké příjmení, tak se to k tomu hezky hodí). My chtěli původně Rebeku, ale také se to v rodině nesetkalo s velkým ohlasem, tak jsme nakonec zvolili něco jiného z námi vybraných variant, ale kdybych o tom jménu byla 100 % přesvědčená, tak ho dáme. Nakonec je to Ema. Nad Ditou taky ohrnovali nos a máme ji
(a myslím, že teď už si ani nevzpomenou, že se jim to nelíbilo)
Je to mc pekne jméno;) líbí se mi, že ma spoustu obměn;) rodině je někdy lepší nic nerikat;)
@Veverunkav hele, nikdy se nezavděčíte každýmu, to prostě nejde. Za sebe jak říkám-komukoli řeknu, jak se dcera jmenuje, tak jméno pochválí. Samozřejmě do očí a přímo narozenému dítěti už se jméno kritizuje dost těžko, nicméně pořád by mohli radši mlčet (já to tak dělám, když se mi nelíbí něčí jméno, tak držím zobák a myslím si svoje, když se mi líbí, pochválím ho), takže si myslím spíš, že většině lidí se fakt líbí. Má spoustu variant, možná je z praktických důvodů (dlouhé nebo nějak komplikované příjmení) i ta varianta Magda.
Ano, tímhle jsme se si prošli taky. Prvorozenému synovi jsme vybrali jméno Benedikt. Byli jsme otevření diskuzi, takže námitky byly v pořádku, ne každému se jméno líbí, ovšem někdy se našel i netaktní blb, co urážel a to jsem viděla rudě. Jméno jsme si uhájili a ode dne porodu ho nikdo nikdy negativně nekomentoval, cizí lidi reagují pozitivně, nebo mlčí
takže je to v pohodě. U druhého syna to bylo víc v pohodě, jméno je trochu častější než Benedikt, tak všichni nevalili bulvy jako u prvního a zároveň jsme jakékoli diskuze už nepřipouštěli.
Prosím o respektování anonymu kvůli známým, nechci být podle nicku poznatelná. Příspěvek raději smazat, než odtajnit, díky ![]()
Že by jsme měli úplně krátké příjmení to ne, ale nebude to nic tragického…
Magda jako taková se mi taky vyloženě nelíbí.. ale Majka, Mája, Magdička, Magdalénka..
a dál co si budeme vykládat, doma mám kluka. Je to Tomáš, říkám mu Toman, Tománek a taky Mařeno
takže těžko říct, jak to bude s tím druhým zvířátkem..
@Veverunkav no právě, ty domácí varianty přijdou samy a občas se člověk diví
Na okolí bych se neohlížela, ono je kolikrát fakt problém se trefit do jména s partnerem, takže pokud se to podaří a navíc je to jediné jméno, na kterém se shodnete, tak to dejte, je to normální a tradiční běžné jméno, žádný poslední výkřik módy z mexické telenovely, aby se z toho musel někdo hroutit ![]()
@elanaa to je přesně to co sem říkala, kdybych chtěla dát dítěti jméno třeba Esmeralda, tak pochopím ty kecy a že je třeba nás ustavit v tom, že je třeba to změnit..
@Veverunkav tak to s nima už neřešte, když tchýně zjistila že první syn bude viktor tak se mohla zbláznit, prý musim mu dát jméno po otci aby byl v rodině v pořadí už 4
, pak všude říkala že si to ještě rozmyslíme
, u Tomíka byla v klidu přece jenom takové běžné jméno a u holky to bylo něco, furt vypisovala jména která můžeme dát. Šľa dle statistiky
, pak jí manžel dal nápovědu v období kde má hledat a vypsala všechna jména kromě toho co jsme měli vybrané a pod čarou napsala že valerii tam nenapsala že snad zase nechceme nějaké neznámé
, manžel jí řekl že to pod čarou je právě to správné jen v krátké podobě
![]()
@Veverunkav poté, co mi jméno pro dítko rodina strhala, jsem vybrala z dvě nejotřesnější jména a tvrdila, že se tak bude jmenovat. Všichni byli rádi, že z porodnice jsme přivezli dítko pojmenované jinak
@baaruunkaa
Maruška a Anička - nádhera.
My máme Antonína, a to bylo keců ze stran rodiny. A teď, nikomu to nepřipadá divné, je to prostě náš Toníček a je úžasný.
Magdalena - úplně normální jméno, nechápu, co se na něm nelíbí.
Příspěvek upraven 04.01.15 v 13:36
Nelibi se mi, vznesene mi nepripada, spis vesnicke, humpolacke…Magda, Magdicka mi pripomina starou tetku z Horni Dolni ![]()
Ale souhlas, ze je tovase vec a kecat bych si do toho nenechala.