Magdaléna - druhé dítě problém v rodině

Napsat příspěvek
Velikost písma:
554
4.1.15 13:37

Ahojky, mě se Magdalenka moc líbí.. Navíc je to krásné české jméno, i když trochu neobvyklé…a pokud jste se shodli s partnerem, tak není o čem. I když já bych bývala i diskutovala, ale bylo mi jasně řečeno, že prvorozený syn se bude jmenovat po něm..a basta :lol: :lol: :lol:..myslím, že tohle je rozhodnutí rodičů, pokud vyloženě nechtějí poradit od zbytku rodiny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31397
4.1.15 13:37

@Veverunkav přesně tak. Vám se to líbí, máte plné právo to dát, stejně jako když se mamce nelíbí, tak svou dceru (dcery) pojmenovala prostě jinak :nevim: v pohodě. Každý si můžem dítě pojmenovat jak se nám líbí, takže zvlášť u víceméně obyčejného jména, které se tu dává po staletí v takové nějaké asi konstantní četnosti (tj. nikdy to nebyla davovka, ale „vždy“ se nějaká nositelka tohoto jména našla a nebyla nijak výjimečná), bych to vůbec neřešila, tady nejde o žádné pomatení hormonů, ale prostě o názor, když se Ti bude líbit červená bunda a v obchodě budeš s mamkou, která Ti bude nutit modrou, tak bys asi byla padlá na hlavu, abysis koupila tu, která se líbí někomu jinému. Tady je to lautr to samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
4.1.15 13:38

Jméno Magdaléna se mi moc líbí :palec:
U nás se při výběru obou jmen u kluků hroutila celá rodina..prděli jsme na ně a dneska už si nikdo nedovede představit, že bychom měli mít třeba Edu a Pepíka :mrgreen:

Příspěvek upraven 04.01.15 v 13:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
4.1.15 13:39

@Veverunkav Upřímně, mně se to jméno moc nelíbí, já bych ho nedala. Ale to přece není důvod, abys ho nedala Ty, když se Ti líbí, ne? A o tom to je, každýmu se líbí něco jiného, jinak by se jmenovali všichni stejně :roll: :mrgreen:

U prvního syna jsme jména s rodinou konzultovali a trochu mě rozhodily negativní reakce, i když to nebylo nic hroznýho, jen každý řekl svůj názor. I tak mě to jako těhotnou mrzelo :roll: Nakonec se jmenuje po svým tátovi, tak to nikdo nijak negativně už nekomentoval (aspoň o tom nevím).
Teď čekáme druhého (každým dnem) a nikdo jméno, co jsme vybrali, neví. Zjistí ho, až se narodí ;) Předpokládám, že pak už nikdo kecy mít nebude ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
4.1.15 13:39

@Veverunkav hele nás zas každý přesvědčoval, že by to měla být Magdalena :roll:. To si prostě nevybereš, každému se líbí něco jiného. Tak jako se vašim Magda nelíbí, tak našim jo. Všem prarodičům říkám, že oni už si svá jména vybrali (na svých dětech), teď už můžou jenom koukat co vybereme my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
4.1.15 13:46

@marcela74 Toník se líbí mě a manžel chtěl pro kluka Bohuslav. My se s mužem dohodli, že já vybírám pro holky a on pro kluky. Každému se líbí něco jiného (já jsem na klasiky) a prostě nebudu kritizovat nikomu jméno co vybral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11184
4.1.15 13:47

@Veverunkav mě se to jméno líbí moc, já dala nakonec Karolínu a jinak od nikoho si do jména nenech mluvit, mi si poslechli též řeči na jména našich dětí no a co je to mé dítě tak co, rodiče si snad nechali mluvit do tvého jména také NE, tak co

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
4.1.15 13:48

@Veverunkav Je to krásné jméno, naprosto nic závadného na něm není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108

Moje tchýně by tě za ně pochválila vždy chtěla Magdalenku.Pro mne průměr, ale klidně bych dala. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404

Jmeno naseho druheho rodina dlouho rozdychavala, premlouvali nas, at to nedavame. Pak si zvykli a ted se jim prej dokonce i libi. Jinak jmeno Magdalena se mi libi moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
4.1.15 13:49

Nevím, kde lidi berou tu drzost, aby kritizovali výběr jména pro dítě, které není jejich. My jsme jméno pro první dceru říkali ještě před otěhotněním, tak na to lidi byli docela připravení, ale taky si někteří neodpustili kritiku. Po té zkušenosti jsme jméno druhé dcery oznámili až po porodu a to byl každý tak naměkko, že jim to bylo jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
4.1.15 13:49
@Veverunkav píše:
Vím že výběr jména pro dítě je jen a jen naše věc, ale chtěla bych se zeptat, měli jste někdo problém v rodině, když jste vybrali jméno pro miminko a skoro všichni v rodině byli otrávený a pořád vymýšleli, jak by se dítě mělo jmenovat.
Plus pojďte mi říct vlastní názor na jméno Magdaléna. My jsme se na něm po dlouuuuhééém výběru s manželem jednohlasně shodli, libí se nám že není nějak cizí, chceme české jméno a taky aby mělo spoustu možností jak se jménem pracovat. Co vy na toto jméno říkáte?

Magdaléna je hezké jméno, líbí se mi. ;)
Ale mně se líbit nemusí, důležité je, že se líbí rodičům dítěte ;).
A takto bych to podala i rodinným příslušníkům. Že se jim nelíbí je jejich problém a ne váš ;).

Jdu dočíst diskuzi, zatím reaguji jen na dotaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30317
4.1.15 13:50

@Veverunkav nečetla jsem celou diskuzi. U syna mi kecali do výběru skoro všichni. Nechtěla jsem totiž dát jméno po tatínkovi, tak jsem přesvědčila tatínka ať vybere jiná jména a z nich já zvolím.
U dcery jsme se na jméně shodli celkem rychle, má jméno po mé babičce a manžel s tím neměl problém. Ovšem širší rodina řešila, jestli nechceme jiné, co bude znít podobně a nebude tak staré atd. No nechala jsem se vykecat a dceru si pojmenovala po svém.

Magdaléna by se mi taky líbila, nemít tak strašně dlouhé příjmení jak máme my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
4.1.15 13:51

Mě se Magdaléna nelíbí… ale mám to asi spojené i se spolužačkou, které se řikalo šmajdavá Magda - měla problémy s nohou… ale tak je to vaše dítě a vaše věc. Já jsem Alexe prostě jen oznámila a hotovo. Babi mi to taky zkritizovala a řiká mu Aleši. Mámin přítel mě chce zas vytočit a řiká mu Lexo (i když ví, že to nesnášim). Ale tak to je jejich boj. Já bych se s nima o tom prostě nebavila. Je to jen vaše dítě. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
4.1.15 13:52

Já jsem zrovna ten případ, kdy rodina odmítla mé jméno, matka si ho stejně prosadila a její matka ( má babička ) mě hodně dlouho nechtěla vůbec oslovovat. To stejně druhá babička, ta hodně nadávala a nutila matku, aby mě nechala přejmenovat. No a nakonec si všichni zvykli :mrgreen: A přesně z tohohle důvodu jsme rodině jméno syna neřekli. Dozvěděli se ho až po porodu v sms. Taky nadávali, nelíbilo se jim a opět má babička navrhovala přejmenování, ale nepochodila. Během pár měsíců si všichni zvykli a jediný kdo nadává, je babička přítele, protože si to jméno pořád nemůže zapamatovat ( nepamatuje si ani mé jméno a komentuje to tím, že já i syn máme divná jména, která nezná a proto si je ani pamatovat nebude :mrgreen: ) A jinak váš výběr se mi líbí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze