Magdaléna - druhé dítě problém v rodině

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20296
4.1.15 14:43

Jinak k tematu :-)
Magdalena se mi moc libi. Mam kamaradku s timto jmenem, jeji maminka, babicka i dcera jsou taktez Magdaleny a rikaji si Máďo nebo Madlenko 8)
Okoli by mi bylo u zadele, i kdyz to sem tam zamrzi ty reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
4.1.15 14:45

@kerrankin Je na mě, jako na rodiči, abych ho případně ten boj naučila bojovat a nevydala ho jen tak napospas těm dobrotivým duším, které jsou tak ubohé, že shazují např. něčí jméno. A to se to dítě nemusí jmenovat Fridolín nebo Dezider, ale může to být obyčejný Kuba Nekňuba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
4.1.15 14:47
Zkušenost je nepřenositelná :mrgreen:.. jen dodám ještě k tomu, co jsem psala výše - já se mám moooooooc ráda taková, jaká jsem ;) A jméno to neovlivňuje ;) Má druhá dcera má zkrácenou variantu jména Magdalena (není to Magda), mám delší německé příjmení.. takže mně se líbí :palec:
@kerrankin píše:
@Magdaleeena Počkej, ty bys měla hlavně zasvěceně poradit zakladatelce, jak se žije Magdalénám ;)

@kerrankin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.15 14:49

Já jsem Magdaléna..upřímně, to jméno je dost dlouhé, pokud máš i dlouhé příjmení jako třeba já. Taky nesnáším „Magda“, zní to hrozně tvrdě. Ale nejhorší co můžou tvé holčičce říkat kvůli Magdaléna je „Mahu vrahu, Mazda, Mega, Majda Pajda“ a zpívat pořád dokola Holky z naší školky :mrgreen: :mrgreen: a na závěr: možná to tak nevypadá, ale to jméno mám ráda :) Má dost hezkých zdrobělin :) Taky v angličtině je to Meg nebo Meggie dost snadno, spousta národů naopak zná přímo Magdaléna. (Jo problém je trochu s věřícími lidmi občas :mrgreen: ) P. S. ségra si taky vybrala pro holčičku jméno, které se nikomu z nás nelíbilo, ale je to její věc, no ne? :nevim: naštěstí se jí teda narodil kluk :mrgreen:

Příspěvek upraven 04.01.15 v 14:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mrs.gendy
4.1.15 14:50

Mamka mi taky doporucovala jiné jméno, ale nezlomila jsem se. Bylo to jen o zvyku. Máme vybrána jména i pro budoucí potomky a konkrétně jméno Maria mi úplně zatrhla :D. Jmenuje se tak jedna ženská u ni v práci, kterou nemá rada. Takze moje dítě se v zadnem pripade takhle jmenovat nesmí. Stejně ho použiju. nebudu se furt ohlížet na ostatní a dělat kompromis.
A Magdalena je krásné jméno. Představuji si silnou zenu ;)

• Citovat
  • Upravit
947
4.1.15 14:51

Já jsem s rodinou jména neřešila, řekla jsem, že až se narodí tak až pak řeknu jméno a konec debaty :D

jinak manželova rodina se zeptala a jedinej, kdo nám do toho hodně mluvil, byla manželova babička. Trvala na tom, že první dítě musí mít jméno po tátovi - takže Pavel nebo Pavlína. Pak když věděla, že to bude holka, tak mi na břicho mluvila jako na pavlínku a my jsme jí říkali, že to pavlínka nebude, ale ona řekla, že malé tak bude říkat, ať jí dáme jakékoli :zed: :zed: a opravdu to dělala, už jí to přešlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
4.1.15 14:53

@Sany80s No nevím, možná jsi to napsala trošku nešťastně, nechce se mi v tom pitvat, protože bych to musela znovu číst, ale dívat se na to, co se líbí okolí je podle mě blbost. Ale zrovna u Magdalény není jediný důvod, proč by ho mělo okolí odsuzovat. Třeba u mě je přes čáru Adolf a i takoví jsou, každopádně ani tak bych si nedovolila někomu do tohohle jména kecat. Každopádně v mém okolí lidi, kteří mají odlišná jména neměli nikdy problém. Právě byli zajímaví, učitelé si je hned pamatovali a byli takový vyvolení. Třeba Aferdita, Arlinda, Hildegarda, Bronislava a další už běžnější, ale stále neobvyklá. Řekla bych, že právě tím, že měli jedinečná jména, byli tito lidé takoví jiní, osobitější. Těžko se to popisuje, ale stejně si myslím, že se jménem dítěte mají problém jen hloupí dospělí. Děti neví co je divné a co ne, to jen a pouze dospělí dokáží vyvolat závist, nenávist či zesměšnění jinak krásného jména a to jen proto, že je jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2767
4.1.15 14:56

@Veverunkav je to jen Vase vec. Z jmena naseho syna ani dcery nebyl take nikdo nadseny. U obou se ptali do konce tehotenstvi jestli jsme to jeste nezmenili. Me spis pobavila poznamka, ze chcete ceske jmeno. Kazdy si pod tim predstavuje asi neco jineho. Magdalena je stare zidovske jmeno, ktere existuje snad v kazdem jazyce. Ostatne je to jmeno nejslavnejsi prostitutky v historii:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
4.1.15 14:58

@tina1979 tim spis myslela v Cesku zdomacnele :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
4.1.15 15:04
@RyBANA píše:
@tina1979 tim spis myslela v Cesku zdomacnele :-)

No to už je teď takový Sebastian, Samuel, Natálie a Nicol taky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
4.1.15 15:05

Máme Madlenku, už hodně lidí jí říkalo, jaké má krásné jméno :D (no jasně, nikdo by jí neřekl, že je hnusné)

Na okolí nehleď. Navíc u jména, které je v naší společnosti běžně používané.

Syn je Jindřich a to pár lidí mělo kecy :roll: typu „Ježiši takové :! jméno, kdo to vymyslel???“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
4.1.15 15:07
@Svistice píše:
No to už je teď takový Sebastian, Samuel, Natálie a Nicol taky. :mrgreen:

No dyť 8) To jen nás se furt ptají, jak jsem přišli na polské jméno :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
4.1.15 15:13
@RyBANA píše:
No dyť 8) To jen nás se furt ptají, jak jsem přišli na polské jméno :lol:

Já myslela, jaký nemá náš syn origoš jméno, a tudle jsme v herničce narazili na o několik měsíců mladšího jmenovce. 8) Za pár let bude třeba v TOP 20. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
4.1.15 15:14
@Svistice píše:
Já myslela, jaký nemá náš syn origoš jméno, a tudle jsme v herničce narazili na o několik měsíců mladšího jmenovce. 8) Za pár let bude třeba v TOP 20. :nevim:

Jojo nějak se nám množí :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bunny puella
4.1.15 15:19

My jsme mladšímu taky dali jméno, které tu žádné jiné dítko nemělo a pak jsme se nestačili divit při nástupu do školky…s ním do třídy chodí další dva chlapečci se stejným jménem :zed: :zed: jsou mladší o kousíček. U staršího to samé. Jeho jméno tu moc obvyklé nebylo a na Vítání občánků jsme byli tři :zed: v porodnici se mnou ležela paní, která dala synkovi stejné jméno jako my našemu :lol: :lol: narození ve stejný den, stejná váha, jen o dva cm delší byl její syn. Mi to někdy příjde jak lavina. :lol: :lol: :lol:

JInak, já osobně jsem vysazená na jméno Natálie. Příjde mi, že jen rodiče, kteří už nevědí kudy kam, dají jméno Natálie. Pamatuju si, když takhle pojmenoval KOcáb svoji dceru, jak se to jméno řešilo, že je příšerný, divný atd…no a po x letech je to tady samá Natálie :roll: :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence