Magdaléna - druhé dítě problém v rodině

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5614
4.1.15 13:05

Magdaléna - druhé dítě problém v rodině

Vím že výběr jména pro dítě je jen a jen naše věc, ale chtěla bych se zeptat, měli jste někdo problém v rodině, když jste vybrali jméno pro miminko a skoro všichni v rodině byli otrávený a pořád vymýšleli, jak by se dítě mělo jmenovat.
Plus pojďte mi říct vlastní názor na jméno Magdaléna. My jsme se na něm po dlouuuuhééém výběru s manželem jednohlasně shodli, libí se nám že není nějak cizí, chceme české jméno a taky aby mělo spoustu možností jak se jménem pracovat. Co vy na toto jméno říkáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31379
4.1.15 13:08

Pro mě jedno z nejhezčích ženských jmen, jmenuje se tak moje dcera :* Pořád jsem vybírala, vybírala, nic nebylo „to pravé“. A najednou mě to ťuklo a bylo jasno, žádné jiné nechci, manžel souhlasil taky hned, líbilo se to i v rodině a kupodivu jsem se vždy setkala jen s kladnou reakcí. Nádherné vznešené jméno se spoustou variant, hezké pro holčičku i zralou ženu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
4.1.15 13:08

@Veverunkav no tak se v rodině o jméně už nebavte, po porodu už bude muset rodina držet ústa a krok. Stejně tak jako oni měli právo vybrat jména pro své děti, tak takové právo máte i vy. A jestli si do toho oni nechali kecat, tak to je jejich boj :lol: Magdalénka se mi líbí, ale určitě se najde i dost lidí, kterým se nelíbí a přeci si to kvůli nim nerozmyslíte :lol: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bunny puella
4.1.15 13:09

Měli jsme ho připravené taky (nakonec máme chlapečka) a reakce rodiny? TO SI DĚLÁTE SRANDU!!! Chcete se té ubohé holčičce pomstít? :zed: :zed: nechápu, nechápu…ale i přesto, já a manžel jsme rodiči, my dva neseme odpovědnost za jméno a je jen na nás dvou, jaké jméno vybereme a okolí by to mělo respektovat. Říct názor ano, ale nedělat z toho divadlo.

Za mě, dejte Magdalena.Je to nádherný jméno. :palec:

• Citovat
  • Upravit
6538
4.1.15 13:10

@Veverunkav je to nádherné jméno, líbí se mi oslovení Magdalénka, ne Magda teda ale. Taky jsme o něm uvažovali. Je to vaše věc a když jste se shodli, neváhala bych :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bunny puella
4.1.15 13:11

Jo a u druhýho syna jsme vybrali jméno a strejda v nemocnici, kdy já cca tři dny po porodu, hormony rozbouřený, povídá, no to jste se mu tím jménem pomstili :cert: :cert: jako, v tu chvilku by můj pohled dokázal zabíjet. :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
93
4.1.15 13:12

Magdalena byla v našem úzkém výběru, nakonec to bude Linda a na rodinu prďte, každý má právo dát svému dítěti jméno jaké chce, navíc až se tak bude dítě jmenovat už s tím nikdo nic neudělá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
4.1.15 13:13
@Veverunkav píše:
Vím že výběr jména pro dítě je jen a jen naše věc, ale chtěla bych se zeptat, měli jste někdo problém v rodině, když jste vybrali jméno pro miminko a skoro všichni v rodině byli otrávený a pořád vymýšleli, jak by se dítě mělo jmenovat.
Plus pojďte mi říct vlastní názor na jméno Magdaléna. My jsme se na něm po dlouuuuhééém výběru s manželem jednohlasně shodli, libí se nám že není nějak cizí, chceme české jméno a taky aby mělo spoustu možností jak se jménem pracovat. Co vy na toto jméno říkáte?

mně se Magdalénka taky moc líbí, měli jsme ho připravené pro naše druhé dítě, nakonec starší syn vybral jméno pro bráchu, je to Filip ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
4.1.15 13:14

Já mám Marušku a Aničku a z mojí strany rodiny je to hodně kritizované-my na to kašleme, nám se ty jména líbí. Nad Magdalenou (jedno z nejkrásnějších jmen :mrgreen: ) jsme uvažovali taky, ale máme dlouhé příjmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
4.1.15 13:14

Námi vybrané jméno (běžné české jméno) se nelíbilo ani jedněm budoucím prarodičům. Tchánovci to sice nijak moc nekomentovali, ale moje máti byla protivná a ani teď ve dvou letech dítěte se jí jméno nelíbí a většinou se snaží oslovení vyhnout nebo to vyslovuje s patřičným afektem. :roll: Ovšem z jmen, která navrhovala ona, jsem měla osypky zase já. :mrgreen:
Příště už bych to asi předem neřekla, prostě by to vzali jako fakt.

Jméno Magdaléna se mi líbí a pokud jste se na něm s manželem shodli, tak nemáte co řešit. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14688
4.1.15 13:16

@Veverunkav krásné jméno, kamarádka má zkrácenou verzi jména Magda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
4.1.15 13:18

Na příbuzné kašli, je to vaše dítě a vaše volba. Já být tohle jméno dát nemohla, protože máme hodně dlouhé příjmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
4.1.15 13:18

@Veverunkav Do výběru jména vám nikdo nemá co mluvit, jasně, mají právo říct svůj názor, ale ne vymýšlet dítěti jiná, podle nich lepší jména. Mně osobně se Magdalena líbí, je to hezké hebrejské jméno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
4.1.15 13:19

Je to krásné jméno, také jsme o něm uvažovali, nakonec jsme zvolili kratší, kvůli dlouhému příjmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1379
4.1.15 13:21

Magdalena je nádherné jméno, taky jsme jej pro holčičku vybrali, ale máme dva kluky 8)
Akorát nemám ráda verzi Magda, tak jsem byla předem připravená proti tomuto oslovení „bojovat“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze