Magdaléna - druhé dítě problém v rodině

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3241
4.1.15 19:12

Jsem Magdaléna. Když jsem byla malá, tak jsem se za své jméno trochu styděla - nejmenoval se tak nikdo v okolí, vyrůstala jsem v módě Katek a Terezek. Od dětství si ale pamatuji, jak mi různí lidé mé jméno chválili (lékaři, učitelé, „náhodní pocestní“ :-) ). Dnes jsem za své jméno ráda, svým způsobem je pořád výjimečné, znám osobně jen jednu další Magdalénu a jednu Magdu. Fakt nemám ráda tvar „Magda“ - je to takové tvrdé, bohužel mi tak všichni říkají. Majda, Madlenka by bylo hezčí… :oops: Říkala mitak spolužačka na gymplu, byl to pro mé uši balzám. :-)

Nenechala bych si kecat do výběr jména. Máme Gabrielu, líbila se nám s manželem na první dobrou, a můj taťka to dlouho nemohl rozdýchat. Kdyby tušil, že jsem vždycky toužila po Ester… :srdce: Ta už se mi ale nesplní, škoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
4.1.15 19:41
@evill píše:
Já mám takový problém u Renáty/ Renaty. Nikdy nevím co je správně ani neslyším jestli říká Renata nebo Renáta tak se ptám :).Třeba u te Kristýny/ Kristiny slyším, že to je krátké nebo dlouhé i u Karolíny/Karoliny ale na tu Renatu jsem fakt hluchá.
Kolegyně v práci je Evelyna. Sice se dává záležet, aby bylo sylšet to krátké, ale stejně ji většina lidí píše Evelína…
@Pipet píše:
@Slečna Ferka Jo, Majda je s krátkým E a všude jí píšou dlouhé. Ale mi se s dlouhým É tak moc nelíbí :)

Přesně, já bych dlouhé taky nedala. (Ti naši kamarádi teda mají Magdalénu.)

Magda se mi taky moc nelíbí, ale to je stejné jako s naší dcerou: jedna varianta jména se mi nelíbí, ostatní nevadí, tak všude říkám (školka, sousedka apod.): oslovujte jak chcete, ale tuhle verzi ne! A je to celkem bez problémů, respektujou to. (A teď už i dítě samo říká, že tak se nejmenuje ;) )

Jinak Mariana jsem měla být já (bylo to druhé jméno v nejužším výběru), ale nakonec teda nejsem. A fakt je, že za socíku bych asi byla „ta od Sandokana“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
4.1.15 19:42

@Maddlen :D Ti naši kamarádi mají Majdu a Gabču :) Asi ty jména k sobě jdou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrustice
5.1.15 16:49

Magdaléna je naše druhorozená :lol: Říkáme jí Madlenko, za mě jedno z nejkrásnějších jmen. Tedy kromě Aničky (prvorozená :mrgreen: ).
Na rodinu se vykašli, je to vaše dítě.

• Citovat
  • Upravit
644
7.1.15 22:55

Magdaléna se mi moc líbí, bohužel se vyskytuje v naší rozvětvené rodině hned dvakrát, takže pro nás u dcery nepřicházelo do úvahy. Ale ve stejné situaci jako vy jsme byli teď s chlapeckým jménem, s manželem jsme se na něm dohodli a řekli ho rodině. A starší generace (rodiče, prarodiče, strejdové…) se začali div ne křižovat, co jsme to vybrali za jméno… je to spojené s nějakou brutální rodinnou historií z x-tého kolene :D o které jsem ale nevěděla (nebo věděla, ale neměla jsem to spojené s tím jménem). Tak nám to spousta lidí opravdu vymlouvala, ale nedali jsme se :) No a po dvou měsících se s tím všichni smířili a te´d už ani neceknou… tak jsem na to docela hrdá, že jsem si to ustála :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
19.1.15 00:03

Ahojky…docel by mě zajímalo jak jsi se rozhodla. Můj příběh. v září se nám narodila holčička…toužila jsem po Adélce. ale chtěla jsme ať se manžel podílí na výběru už druhé (pro něj třetí) dítě nechtěl a holka už nepřipadala vůbec v úvahu. tak od března jsme věděli, že budeme mít holčičku. až 14 dní před porodem přišel že chce Karolínu. To zase pro mě znamenalo představu, že bude mít Káju a to jsme nechtěla..tak jsem místo těšení 14 dní protrpěla ohledně toho, že nevíme jak se naše dcera bude jmenovat. Nikomu v okolí jsme pohlaví neřekli, protože u prvorozeného nás tlačili do jména po dědovi a to jsme nakonec uhájili a nyní 5 minut před tím než jsme šli na sál manžel přišel s Magdalenou.. musím říci že jsme si to nedokázala nějak srovnat..ale už jsme byla v takovém stresu, že jsme řekla že mi je to jedno ať si dá co chce…máme Magdalénku..takto je to moc krásné jméno. Bohužel jí manžel někdy řekne Magdo a nebo Magdičko a já mám rudo před očima a trápím se tím…prostě se do dnes s tímto jménem už 4 měsíce peru a není to že by bylo ošklivé nebo tak něco jen ten tvr MAGDA mi nahání hrůzu, že z toho holka bude nešťastná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
19.1.15 04:35

@s-verouš Upřímně myslím, že to moc hrotíš. Já třeba mám taky u dceřina jména jednu běžnou zdrobnělinu, kterou nesnáším, tak vždycky, když někam jdeme, říkám, ať tak dceru neoslovují (ve školce atd.), ale vím, že to bude jednou stejně na ní. Třeba jí to nebude vadit a bude si tak říkat sama - a nebo jí to vadit bude, a tak si prosadí, aby ji oslovovali, jak ona chce.

Já sama třeba nesnáším všechny zdrobněliny svého jména, kolegyně v bývalé práci Lucie zase nesnášela Lucku - a tak prostě každého párkrát napomenula, že není Lucka, že je Lucie, a všichni se toho pak už drželi.

Navíc teda u Tebe se nemůžu zbavit dojmu, že si za to můžeš sama, protože jsi po muži chtěla, aby se zapojil do výběru, a přitom sis to s ním nedokázala vydiskutovat tak, abyste byli spokojení oba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
19.1.15 05:51
@Veverunkav píše:
Vím že výběr jména pro dítě je jen a jen naše věc, ale chtěla bych se zeptat, měli jste někdo problém v rodině, když jste vybrali jméno pro miminko a skoro všichni v rodině byli otrávený a pořád vymýšleli, jak by se dítě mělo jmenovat.
Plus pojďte mi říct vlastní názor na jméno Magdaléna. My jsme se na něm po dlouuuuhééém výběru s manželem jednohlasně shodli, libí se nám že není nějak cizí, chceme české jméno a taky aby mělo spoustu možností jak se jménem pracovat. Co vy na toto jméno říkáte?

akorat to neni zdaleka ceske jmeno, ale hadam ze vyrazem „ceske“ jsi myslela „běžné“. ale líbí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
19.1.15 05:53

@s-verouš tak to hlavne nezhnus ji, ta zdrobnelina je v pohode. pripadne vymysli jinou, trebas Majda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
19.1.15 06:17

Taky takhle bojujeme ohledne holciciho jmena :zed: Rodine se jaksi nezamlouva, me jejich reakce vzdycky dost rozhodili, ale pak jakoby se ve me neco zlomilo, nastvala jsem se a jmeno zustane takove, jake jsme vybrali mi. Holt si budou muset vsichni zvyknout ;) I kdyz me parkrat pochybnosti jeste dostihli :D A Magdalenka je pekne jmeno :) a abych se priznala, zadnou ani neznam ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
19.1.15 08:42

@s-verouš No, jestli na ni přeneseš svůj přístup, tak bude nešťastná určitě :roll:
Kamarádka je Magda a žádné trauma z toho teda nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
19.1.15 08:59

Magdaléna je moc pěkné jméno ;) :srdce:. My měli spoustu vybraných jmen, pak začal každý říkat- to se mi líbí, to se mi nelíbí… a jméno, které jsme nakonec vybrali, jsme nikomu až do porodu neřekli :lol:. Ke konci každý dával tip, které by to mohlo být a nikdo ho nevyslovil :D. No je to Viktorka naše :* (jméno, které je v TOP 20 nejoblíbenějších českých jmen :P ). Mamce jsem vyrazila dech, když zjistila, že je to,, Viktorka od splavu " :lol:

• Citovat
  • Upravit
25123
19.1.15 12:48

@s-verouš souhlas s holkama, moc to hrotíš… trauma může mít holka tak akorát z tebe, né z toho jména, tak klídek ju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
19.1.15 12:53

@s-verouš Nic si z toho nedělej. Já zase rostu, když našemu třetirozenému někdo řekne Máro. Rodina mě naštěstí respektuje a používá Mary nebo Májo. Ale u dalšího okolí to bohužel neovlivním.

A k Magdaléně. Já ji můžu jen ve tvaru Madlenka, jinak se mi to jméno prostě nelíbí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
19.1.15 13:55

@s-verouš Tak já Tě naopak chápu. Tvar Magda se mi taky nelíbí a holt jsi byla v takovém rozpoložení, že jsi to nedomyslela. Já bych Magdaleně říkala Majdi nebo Leni, Leny…Nebo bych dodatečně dala druhé jméno, i když to už by bylo dohromady dost dlouhé :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze