Magdaléna - druhé dítě problém v rodině

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9659
4.1.15 13:52

@Veverunkav hezké jméno. Většinou si jim pak říká Magda, Magdalenka, Madlenka… Je to vaše dítě, vyberte si to jméno, které se vám líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.15 13:54

@Veverunkav už jsem to sem někam psala. Nás tchýně citově vydírala a uplácela - když dáme Vašíka, dá nám novou televizi, hlavně abychom dali podle ní normální jméno. Vyslechli jsme si, že děti nenávidíme a kazíme jim život, že nás děti budou nenávidět a že je nikdo nikdy nebude mít kvůli jménům rád. Nakonec to vyvrcholilo tak, že jim říká přezdívkami - broučku, beruško a mluví o nich jmény mě a manžela - malý Vašík a malá Jana. To teda naštěstí ne před nimi.
Stejně se jmenují tak, jak chceme my a má smůlu. Musíš se obrnit. Oni si někteří nevidí do pusy. Ale chápu tě, já to ořvala u obou dětí. A to jsme jí to u druhého neříkali a tvrdili jsme jí mnohem horší jméno, dozvěděla se to oklikou.
Magdalenka je moc krásné jméno. Měli jsme ho taky v užším výběru. :palec:

• Citovat
  • Upravit
12154
4.1.15 13:58
@Veverunkav píše:
Holky fakt děkuju, mám stejný názor, ale jak mám rozbouřené hormony, tak sem úplně z toho rozházená… POřád nějaké řeči a blbý jméno a raději jiné, předevčírem od mamky sms se jmény, které by se jí líbili, a že ta Magdaléna je otřesná.. no hrůůůza… a to mě pak deěsně rozhodí a sama si říkám jestli je to dobré jméno.. ale fakt nic jiného se nám nelíbí aby jsme byli spokojený oba.. I syn už říká že to bude Mája :andel:

Otřesná?
Obratem bych odpověděla, že otřesné je akorát to, jak se chovají oni.
:jazyk: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12934
4.1.15 13:59

Pro mě byla reakce okolí velmi důležitá a nikdy bych nedala jméno, na které by se velká část lidí okolo mě, dívala s despektem.
Obvykle to totiž bude ta samá reakce, kterou bude daný člověk celý život zažívat. A ne každý se rodí s charakterem, který by pohledy lítosti nebo úšklebky ustál.
Stejně tak mám někdy pocit, že nastávající matky odhodí mozek někam v dál a ve jménu jedinečnosti svého dítěte vymýšlí koniny.
Poslední slovo mají vždy rodiče, ale stejně jako ve výchově by měli vzít v úvahu názor okolí. Obvykle je utvářen zkušeností a to stojí za úvahu.

Když odhlédnu od zobecnění, tak se mi Magdaléna líbí dost. Mně jedno podobné doma neprošlo kvůli tomu, že by se dalo spojovat s drogou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
4.1.15 13:59

Magdaléna je moc pěkný jméno, líbí se mi jeho variabilita, Majda, Magda, Madlenka…U nás s klukem problém nebyl, ale holčičí jméno nemohla zkousnout moje mamka a dlouho mi naznačovala, že jí bude stejně říkat jinak :zed: Nepodlehla jsem, asi mě to i víc nabudilo, že si skoro ve třiceti nenechám kecat do pro mě zásadní věci. Nakonec to byl kluk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
4.1.15 14:01
@Anonymní píše:
@Veverunkav už jsem to sem někam psala. Nás tchýně citově vydírala a uplácela - když dáme Vašíka, dá nám novou televizi, hlavně abychom dali podle ní normální jméno. Vyslechli jsme si, že děti nenávidíme a kazíme jim život, že nás děti budou nenávidět a že je nikdo nikdy nebude mít kvůli jménům rád. Nakonec to vyvrcholilo tak, že jim říká přezdívkami - broučku, beruško a mluví o nich jmény mě a manžela - malý Vašík a malá Jana. To teda naštěstí ne před nimi.
Stejně se jmenují tak, jak chceme my a má smůlu. Musíš se obrnit. Oni si někteří nevidí do pusy. Ale chápu tě, já to ořvala u obou dětí. A to jsme jí to u druhého neříkali a tvrdili jsme jí mnohem horší jméno, dozvěděla se to oklikou.
Magdalenka je moc krásné jméno. Měli jsme ho taky v užším výběru. :palec:

To jsem někde tuším četla, nepsala jsi, že tchýně známým říkala, že se vaše děti jmenují jinak? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
4.1.15 14:03

@Sany80s Promiň, ale musíš mít opravdu smutný život. Pořád se ohlížet, abych náhodou nevypadla ze stáda a někdo mě nepomluvil :roll: Víš o tom, že žiješ jen jednou, že každý má svůj život nějak vyměřený a že by si měl užít každou minutu? Proč se přizpůsobuješ někomu, kdo tvůj život nežije? Tohle zase fakt nepochopím já :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.15 14:03

Jo a pro ty, co tu píšou, že po narození už to bývá v pohodě, tak to nemusí být pravda. U nás se to táhne už od narození prvního a to už budou 4 roky. V porodnici se nás ptali, jestli teda opravdu má to hnusné jméno, že doufali, že to byl jenom blbej vtip. No a pak jsme se dozvěděli, že se to dá pořád změnit.
Tchýně nám několikrát do roka opakuje, že známí nechali změnit jméno dítěti v roce, tak to viditelně jde. ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.1.15 14:10

@Sany80s my máme celkem normální jména, žádný extrém, ale nejsou v top 20 nejoblíbenějších jmen a stejně slýcháme, co jsme si to vymysleli.
Hlavně se pak změní kolektiv a najednou je top něco jiného. Třeba teď jsme někde byli a všechny děti byly naprosto unešené ze jména jednoho chlapečka, že se jmenuje podle pohádkové postavy. Když jsem ho nadhodila před tchýní, že se mi moc líbí, tak jsem si zase vyslechla…
@Deninina ne, ale někdo to tam psal. Tchýně o mých dětech s nikým nemluví. U ní v práci dodnes neví, že je babička. Ale před rodinou o nich ona i tchán mluví jménem mým a mého muže. Malý Vašík a malá Jana, ale rodina zná jejich jména, tak je pořád opravují.

• Citovat
  • Upravit
960
4.1.15 14:11

Ja si takhle „uzila“ kvuli uplne obycejnemu jmenu Honzik :-D. Rozhodli jsme se tyden pred porodem, nikomu se nesverovali. Chlapecek se narodil, musel na nekolik dni na JIP, ja byla po cisari a do toho mi volala babicka, jak jsme vybrali spatne, nemame zadnou fantazii a kolik je krasnych modernich jmen (mame jedno z nejklasictejsich ceskych prijmeni, vedle ktereho by takove jmeno bylo jak pest na oko…). Po dvou dnech jsem vypla telefon. Bohuzel babi je hodne sva a poznamky ma jeste ted po trech mesicich :-). Ale Magdalena je krasne jmeno a klidne bych ho dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
4.1.15 14:11
@Anonymní píše:
Jo a pro ty, co tu píšou, že po narození už to bývá v pohodě, tak to nemusí být pravda. U nás se to táhne už od narození prvního a to už budou 4 roky. V porodnici se nás ptali, jestli teda opravdu má to hnusné jméno, že doufali, že to byl jenom blbej vtip. No a pak jsme se dozvěděli, že se to dá pořád změnit.
Tchýně nám několikrát do roka opakuje, že známí nechali změnit jméno dítěti v roce, tak to viditelně jde. ;)

ty už jsi to tady jednou psala vid? Ve vašem případě by mne opravdu zajímalo, jak se ty vaše děti jmenují :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5009
4.1.15 14:13
@Veverunkav píše:
Vím že výběr jména pro dítě je jen a jen naše věc, ale chtěla bych se zeptat, měli jste někdo problém v rodině, když jste vybrali jméno pro miminko a skoro všichni v rodině byli otrávený a pořád vymýšleli, jak by se dítě mělo jmenovat.
Plus pojďte mi říct vlastní názor na jméno Magdaléna. My jsme se na něm po dlouuuuhééém výběru s manželem jednohlasně shodli, libí se nám že není nějak cizí, chceme české jméno a taky aby mělo spoustu možností jak se jménem pracovat. Co vy na toto jméno říkáte?

Nechápu, že někdo říká jméno dítěte před narozením rodině. Sice naše rodina je normální a nenapadlo by je kecat nám do toho, ale jména se dověděli v obou případech až po narození dětí a u druhého dítěte netušili ani pohlaví. Moje rada zní, přestat je informovat o výběru jména, jakmile se začne někdo vyptávat, tak odpálkovat, že se to dozví v pravý čas a nazdar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
4.1.15 14:16
@Anonymní píše:@Deninina ne, ale někdo to tam psal. Tchýně o mých dětech s nikým nemluví. U ní v práci dodnes neví, že je babička. Ale před rodinou o nich ona i tchán mluví jménem mým a mého muže. Malý Vašík a malá Jana, ale rodina zná jejich jména, tak je pořád opravují.

No tak to je ještě horší, než to přejmenování :zed: Ale víš co? Její problém, jen ona se ochuzuje o radosti s dětmi a třeba toho jednou zalituje. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12934
4.1.15 14:19

@Deninina Vůbec jsi nepochopila, co píšu. Jsem dle okolí velmi nekonformní, stejně jako zde výrazně vybočuji z řady.
Mám tu v podstatě jediná jiný názor, což samo o sobě logicky popírá tvůj výklad.

Napsala jsem, že v každém případě beru v potaz názor okolí, protože jiné názory mi můžou něco dát.
Věř mi, že když se ti narodí dítě s trošku menší sebedůvěrou a tato vlastnost se nedá jen tak lehce „převychovat“ dostatkem lásky a neustálým chválením, tak mu výběrem jména např. Filoména, zaděláš na to, že z toho nebude zrovna odvázané(mírně řečeno).
Je spousta věcí, na které musí rodič myslet, když začne tím, že přestane myslet jen na sebe, bude to první dobrý krok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.15 14:20

@Deninina ona je ale má ráda. Akorát není pro okolí sdílná. Říká jim různě - broučku, beruško, kulíšku…

@boball podle mě normálně, nic extrémního. A ano, už jsem to sem psala.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence