Magdaléna - druhé dítě problém v rodině

Napsat příspěvek
Velikost písma:
642
4.1.15 14:23

Me se tohle jmeno moc libi, mela jsem v rakousku spoluzacku co se tak jmenovala, vzdycky sem ji rikala majdo a magdi… taky mam to jmeno na seznamu :) a na pribuzne se vyprdni, chovaji se hure jak deti, je to volba tvoje a manzela jim do toho vlastne dohromady nic neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
4.1.15 14:24
@Anonymní píše:
@Deninina ona je ale má ráda. Akorát není pro okolí sdílná. Říká jim různě - broučku, beruško, kulíšku…@boball podle mě normálně, nic extrémního. A ano, už jsem to sem psala.

Tak pro Hapku bylo třeba normální Kašpar a Haštal a já bych z toho taky nejuchala být to moje vnoučata. Na druhou stranu některé babky se třeba nedokáží smířit s obyčejným Patrikem.Moje tchýně kvůli svojí mamince přejmenovala svého nejmladšího syna. A to třeba nechápu a nikdy bych to neudělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.15 14:25
@boball píše:
ty už jsi to tady jednou psala vid? Ve vašem případě by mne opravdu zajímalo, jak se ty vaše děti jmenují :think:

Jmenují se Jonáš a Julie.

• Citovat
  • Upravit
33005
4.1.15 14:26

@Sany80s Tak názor okolí je mi teda u zadele. Já si za svá rozhodnutí totiž umím nést zodpovědnost.

@Veverunkav Magdalena se mi líbí, ale já, stejně jako zbytek uživatelek tady na emiminu, jsme ty poslední, na které by jsi měla brát zřetel. Líbí se Vám, tak ho dejte.

Syn má krapet méně frekventované jméno, pár lidí v rodině se mě ještě před porodem ptalo, jestli jsme si to nerozmysleli, moje babička řekla, že když ho tak pojmenujeme, tak mu nic nekoupí. :lol: Poprdění z něj pak byli (a jsou) všichni stejně, jako kdyby se jmenoval Honzík nebo Lukášek. ;)

Druhorozené bude mít o dost běžnější jméno - už jsem se setkala i s názory, že kvůli jménu prvního bychom měli být při výběru pro druhé méně konvenční. :nevim: No, bude se jmenovat tak, jak se líbí mě a manželovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
4.1.15 14:26
@Anonymní píše:
Jmenují se Jonáš a Julie.

Takže vcelku klasika, v tom případě tvoje tchánovce nechápu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
4.1.15 14:28

To je krasne jmeno, schvaluji :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.15 14:30
@boball píše:
Takže vcelku klasika, v tom případě tvoje tchánovce nechápu :nevim:

Tchýně má top 10 jmen a cokoliv jiného odmítá, že to je hnusný. Už to neřeším, nějak jsem se s tím smířila. Pokud nezačne dětem cpát do hlav, že mají hnusná jména, tak to nechávám být.

• Citovat
  • Upravit
12936
4.1.15 14:30

@Svistice Zodpovědnost je něco jiného než následky.
Nehledě na to, že to umí každý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
4.1.15 14:32

@Sany80s a kdyz to dite s mensi sebeduverou bude „stadoidne“ pojmenovane napr. Tereza… Nepodpori se tim i jeho nesebevedomi, ze i tim jmenem nijak nevybocuje?)))
Me prijde usmevne resit dopredu, jak by se asi mohlo dite citit tak a onak. Tomu nepredejdeme proste. Kdyz to vezmu podle sebe, v puberte bylo vsechno spatne, i kdyz to bylo dobre.
Co mam ve sve okoli lidi se zvlastnim jmenem, tak nikdy na sve jmeno (narozdil ode me, milionta Veronika, i kdyz dekuju Bohu ze nejsem Jitka, Martina, Petra nebo Pavla) nenadavali a sve jmeno pysne nosi velmi radi.
Jedinou vyjimkou je moje znama, ktera sve jmeno Venceslava nenavdidi tak, ze od mala je proste Vendula a Venceslavu ma jen v obcance. Plno lidi z jejiho okoli ani nevi, ze se jmenuje jinak.

Jasne, ze je potreba o jmenu trochu premyslet, ale dumat nad tim jestli bude takove nebo makove a jak se u ktereho jmena bude citit je padle na hlavu. Jak jsem psala vyse, ze dekuju Bohu nejsem Martina nebo Petra, v mem rocniku bezne davana jmena, ktera se mi od mala proste nelibi a vzdycky jsem ty holky litovala ze se tak skarede jmenuji - taky si nasi mohli rict, ze Veronika je moc modni vykrik a pro jistotu abych nebyla zaprdla, daji jmeno ktere se jim sice moc nelibi ale ja snad budu stastnejsi. No a nebyla bych…)))

Příspěvek upraven 04.01.15 v 14:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
4.1.15 14:34
@Anonymní píše:
Tchýně má top 10 jmen a cokoliv jiného odmítá, že to je hnusný. Už to neřeším, nějak jsem se s tím smířila. Pokud nezačne dětem cpát do hlav, že mají hnusná jména, tak to nechávám být.

To už snad ne, ale i tak bych asi byla naštvaná. Moje sestřenice schválně pojmenovala kozu a psa jmény mých dcer :nevim: Od té doby si o ní myslím, že je trochu padlá na hlavu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31398
4.1.15 14:35

@Sany80s do určitý míry s Tebou i souhlasím a chápu jak to myslíš, na druhou stranu tady se jedná o úplně v podstatě běžný a tradiční jméno (upřímně jaký je vlastně „kvalitativní“ rozdíl mezi jmény Magdalena a Veronika? stejný původ, první (známé) nositelky biblické ženy které se motaly kolem Krista, stejný počet slabik, přesto nikoho by nenapadlo jméno Veronika nějak diskutovat a rodiny to komentovat, ještě v negativním slova smyslu), neřeknu, kdybysme tu řešily nějakou Federiku Leonardu Lukrécii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
4.1.15 14:36

Nedovedu si představit vzniklou deprivaci jen na základě volbě jména :nevim: Kdyby to bylo tak jednoduché, tak budou všechny Terezky a Natálky až vyrostou sebevědomé ženské..

Já bych třeba nevolila jméno vysloveně „cizí“, a to mám německé příjmení.. prostě se mi nelíbí.. ale je to volba rodičů a nějak bych to nedramatizovala.

@Sany80s
@Sany80s píše:
@Deninina Vůbec jsi nepochopila, co píšu. Jsem dle okolí velmi nekonformní, stejně jako zde výrazně vybočuji z řady.
Mám tu v podstatě jediná jiný názor, což samo o sobě logicky popírá tvůj výklad.Napsala jsem, že v každém případě beru v potaz názor okolí, protože jiné názory mi můžou něco dát.
Věř mi, že když se ti narodí dítě s trošku menší sebedůvěrou a tato vlastnost se nedá jen tak lehce „převychovat“ dostatkem lásky a neustálým chválením, tak mu výběrem jména např. Filoména, zaděláš na to, že z toho nebude zrovna odvázané(mírně řečeno).
Je spousta věcí, na které musí rodič myslet, když začne tím, že přestane myslet jen na sebe, bude to první dobrý krok.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
4.1.15 14:43

Jinak k tematu :-)
Magdalena se mi moc libi. Mam kamaradku s timto jmenem, jeji maminka, babicka i dcera jsou taktez Magdaleny a rikaji si Máďo nebo Madlenko 8)
Okoli by mi bylo u zadele, i kdyz to sem tam zamrzi ty reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
4.1.15 14:45

@kerrankin Je na mě, jako na rodiči, abych ho případně ten boj naučila bojovat a nevydala ho jen tak napospas těm dobrotivým duším, které jsou tak ubohé, že shazují např. něčí jméno. A to se to dítě nemusí jmenovat Fridolín nebo Dezider, ale může to být obyčejný Kuba Nekňuba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
4.1.15 14:47
Zkušenost je nepřenositelná :mrgreen:.. jen dodám ještě k tomu, co jsem psala výše - já se mám moooooooc ráda taková, jaká jsem ;) A jméno to neovlivňuje ;) Má druhá dcera má zkrácenou variantu jména Magdalena (není to Magda), mám delší německé příjmení.. takže mně se líbí :palec:
@kerrankin píše:
@Magdaleeena Počkej, ty bys měla hlavně zasvěceně poradit zakladatelce, jak se žije Magdalénám ;)

@kerrankin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko