Mateřská dovolená a narození

9.10.24 21:16

Mageřská dovolená a marození

Dobrý den, ahoj. Chtěla bych se zeptat prosím. Jak je to s mateřskou dovolenou. Chodím do práce a snažíme se o miminko. Vím, že jak mile otěhotním tak jdu rovnou na rizikové na neschopenku. Tak že vím, že 9 měsíců budu na neschopence. Vím, že mateřská že vypočítává nějak z hrubé mzdy za odpracovaný rok. A já se ptám, jak to je když budu marodit těch 9 měsíců před nástupem na mateřskou. Jak to mám počítat. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66815
9.10.24 21:19

V pn 9 mesicu nebudes. Pokud splnis podminyk pro cerpani ppm, bude se vypocitavat z prumerneho platu, pn je dobou vyloucenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.10.24 21:26

@matkabagristy teď to úplně nechápu. 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
9.10.24 21:30

Ja ted muzes uz vedet, ze pujdes na rizikovy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
9.10.24 21:37

Bacha - u rizikového pojišťovna ze zivotka nic neposlali, pokud to opravdu du není vážný důvod na hospitalizaci.

Tak snad mate dost peněz, já jsem to raději zvládla a díky tomu měla. pak i vyšší mateřskou díky bonusem. o které jsem nepřišla.

Jinak výpočet je 12 měsíců před nástupem, pokud kratší vezmou se jen mesice kdy jsi pracovalo / kolik dní si pracovala a vyjde ti denní průměr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.10.24 21:45

@maruska1996 mě nenechají v práci když budu těhotná. Máme tu látky, které nemůžu čichat + teda zdravotní gynekologický problém. Tak že mě pošlou domu. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.10.24 21:48

@DandátkoP Protože dělám lakýrnici. Vy by jste to chtěla jako těhotná čichat. A další věc mám gynekologický problém. A to už je moje soukromí. Já se ptala na něco jiného a ne na tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10886
9.10.24 21:51
@Ufounek773 píše: Více

Ona se jen ptala, aby ti lepe poradila, tak nevyjizdej.

Tak to mas lepsi byt doma za 100% platu a nebyt omezena vychazkami. A ten zdravotni problem proste vyresis klidovejsim rezimem sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.10.24 21:53

@Tarena to už je zvědavost. To je jedno. Já potřebuji odpověď na danou otázku ale děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
9.10.24 21:55

Z nemocenské na mateřskou přejdeš 6tydnu před termínem porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10886
9.10.24 21:56

Neni. Protoze spousta zen nevi, ze maji narok byt prerazeny na jine místo za stejny plat nebo byt doma za 100%. Dobrovolne se nechaji natlacit do rizikoveho tehotenstvi, maji mene penez a drepi doma s vychazkami.
Proste berou nevhodna prace=rizikove tehotenstvi. Proto se Dandatko ptala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
9.10.24 21:59
@Tarena píše: Více

Jo presne tak. Rizikovy se nedava jen tak a to, ze delas lakyrnici, to neni duvod. K rizikovymu bys mela mit nejakej vetsi duvod a to je jen zdravotni. A hlasat, kdyz nejsi jeste tehotna, ze jdes hned na rizikovy…to je proste prijejmensim zvlastni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101757
9.10.24 22:05

No, takže je zaměstnavatel povinen té předřadit na práci, kterou těhotná dělat smí, tedy není žádný důvod pro neschopenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101757
9.10.24 22:06

No, jelikož je to tu diskuze a nikoliv placená poradna, tak každý může reagovat k tématu a nikdo není povinen ti odpovídat na dotaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.10.24 22:34

@j.a.n.i1 Však já se vás neprosím :palec:.. Já se na něco zeptala a hledám hodnou duši co se v tom nebude rýpat. Páč do mé situace zdravotní nikomu nic není. Opravdu tu nebudu rozebírat jaký mám důvod a nemám. Tak že ještě jednou. Prosím, ocitl se někdo v téhle situaci. Děkuji za odpovědět a nebudu odpovídat už na nic jiného. Děluji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat