Magnet a těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
verulicek
27.1.15 20:45

@mroe to není pravidlo..u nás mám já sice modrobílé (ale jsem studentka), v modrobílém chodí sanitářky a sestry mají zeleno bílé.. :nevim: já zas nepoznám doktorky (pokud jim zrovna nevisí stetoskop na krku nebo z kapsy… :twisted:

• Citovat
  • Upravit
66
27.1.15 20:54

Magnetická rezonance není zdraví škodlivá. Ionizující záření nevyzařuje:–). Částečná je kontraindikace do 3. měsíce těhotentsví, ale tím je myšleno samotné vyšetření. Ne pohyb okolo magnetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
27.1.15 20:54
@verulicek píše:
@mroe to není pravidlo..u nás mám já sice modrobílé (ale jsem studentka), v modrobílém chodí sanitářky a sestry mají zeleno bílé.. :nevim: já zas nepoznám doktorky (pokud jim zrovna nevisí stetoskop na krku nebo z kapsy… :twisted:

No ale kazda nemocnice to ma nejak dane, ne? Sestry obvykle nechodi jen v bilem. V bilem obvykle chodi jen lekari.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
27.1.15 20:55
@study píše:
Magnetická rezonance není zdraví škodlivá. Ionizující záření nevyzařuje:–). Částečná je kontraindikace do 3. měsíce těhotentsví, ale tím je myšleno samotné vyšetření. Ne pohyb okolo magnetu.

Jenze zakladatelka se pohybuje jen kolem magnetu na magnetoterapii, to neni ani zdaleka tak silny magnet jako MRI, takze tam podle neni prakticky zadne riziko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
27.1.15 20:57

Mroe: ještě ke všemu. Pak bych vůbec neplašila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
31.1.15 21:38

Když jsem byla v lázních, tak vyloženě bylo napsané na dveřích místnosti, kde se provádí elektroléčba: těhotným, vstup zakázán.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
31.1.15 22:52
@Jana Martinková píše:
Když jsem byla v lázních, tak vyloženě bylo napsané na dveřích místnosti, kde se provádí elektroléčba: těhotným, vstup zakázán.

Skoda, ze ses nezeptala, proc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
31.1.15 22:55

Týkalo se to zejména pacientek. Kdyby nějaká pacientka měla podezření, že je těhotná, tak aby to ohlásila a elektroléčbu jí zrušili. Myslím, že jsem se jednou ptala, a říkali mi, že to může způsobit potrat nebo poškodit plod to záření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
31.1.15 23:01
@Jana Martinková píše:
Týkalo se to zejména pacientek. Kdyby nějaká pacientka měla podezření, že je těhotná, tak aby to ohlásila a elektroléčbu jí zrušili. Myslím, že jsem se jednou ptala, a říkali mi, že to může způsobit potrat nebo poškodit plod to záření.

No, jenze obsluha a pacient jaksi neni to same. Elektrolecba neni zadne zareni, to si trochu pletes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
31.1.15 23:04

Aha, to bylo myšleno tak, že tam nemají chodit těhotné pacientky příp. jejich doprovod. Nevím, jak to přesně je, když otěhotní sestra - ale pravděpodobně ji přeřadí na jinou práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
31.1.15 23:15

A proc by tam ten doprovod jako nesmel? K elektrolecbe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
31.1.15 23:44

Myslím tím, kdyby doprovod dělala těhotná žena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
1.2.15 10:05
@Jana Martinková píše:
Myslím tím, kdyby doprovod dělala těhotná žena.

Ano, to jsem pochopila, ale pokud nebudou delat elektrolecbu doprovodu, jaksi to nedava smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
19.9.16 20:56

Carol

Zdravím, chtěla bych se zeptat, chodím s kyčlí na magnety. 10× na půl hodiny chceme miminko. Ovulaci mám až za pár dní to magnety budu mít už dochozené, je možnost že bych mohla otěhotnět i před a během magnetů, mohlo by to ublížit miminku kdyby rehabilitace 3× byla v těhotenství. Moc děkuji zš odpověď Carol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat