Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Tak v rozsudku určitě máš, jak to máš zaplatit…jestli celé a dokdy…
@JancaS84 píše:
Soud asi trval nějaký pátek, už jsi na to mohla mít nasetreny.
Nevěděla sem ze to budu muset zaplatit a ten podvod jsem dostala neprávem ale to už je jedno
@Sonybravia123 píše:
Nevěděla sem ze to budu muset zaplatit a ten podvod jsem dostala neprávem ale to už je jedno
jasně, kohokoliv jsem dávala do vazby, byl vždy nevinný ![]()
snad jen jeden, dva litovali a brečeli..
Hele - půjčku ti nikdo nedá? pokud ne, plať poškozenému co nejvíce můžeš.. třeba 2tis., další měsíc 3tis… prostě dle svých možností, pokud bude vidět snaha, tak tě nikdo nezavře. Ale nebavím se o stovce jednou za tři měsíce - i takové experty máme.
@Sonybravia123 píše:
Dneska jsem dostala dopis od soudu a neříkám že mu nic neposílám jen jsem se ho ptala na splátkový kalendář protože nemám najednou celou částku a hluta tam napsana není kdo kdy to mám zaplatit a zase když mu budu měsíčně posílat třeba 3000 jestli on to přijme nebo to pošle zpátky
pošli mu každý měsíc 3tis., pokud to pošle zpět je to jeho chyba. Není tam náhodou napsáno „podle svých možností uhradit škodu“?
@Monchichik píše:
Tak v rozsudku určitě máš, jak to máš zaplatit…jestli celé a dokdy…
to tam nebývá a často je tam i jen formulace "dle svých možností/schopností uhradit " - což je úplně o ničem…
@Lucy75 píše:
jasně, kohokoliv jsem dávala do vazby, byl vždy nevinný
snad jen jeden, dva litovali a brečeli..
Hele - půjčku ti nikdo nedá? pokud ne, plať poškozenému co nejvíce můžeš.. třeba 2tis., další měsíc 3tis… prostě dle svých možností, pokud bude vidět snaha, tak tě nikdo nezavře. Ale nebavím se o stovce jednou za tři měsíce - i takové experty máme.
Půjčku mi nedají jelikož jsem na MD o to mi právě jde kdybych posílala měsíčně 2-3 tisíce aby to pak nebylo že jsem to neposlala najednou že to bude ještě horší
@pikola píše:
Myslíš, že někomu kdo dělá podvody ještě půjčí v bance?
Nepůjčí. Jedině nějaký lichvář.
Když nemáš celou částku, poslala bych mu omluvu a vysvělila, že nemohu poslat celou částku naráz, ale 3×3000. Nebo si u rodiny vypůjčit a vrátit, brigáda…
@Sonybravia123 píše:
Neprávem?
@Sonybravia123 píše:
Půjčku mi nedají jelikož jsem na MD o to mi právě jde kdybych posílala měsíčně 2-3 tisíce aby to pak nebylo že jsem to neposlala najednou že to bude ještě horší
Ty jen vymýšlíš důvody proč mu neposlal nic… proč by ti jako měla uškodit snaha splácet? ![]()
O jaký podvod konkrétně se mělo jednat? A opravdu ne, oprávněný nemusí přistoupit na splátky, je to jen na jeho dobré vůli. Dokud však nevíme, o co přesně ve tvém případě šlo, jde těžko posuzovat. Navíc si nějak nemyslím, že by tě soud odsoudil neprávem.
@Sonybravia123 píše:
Pokud projevíš aspoň malou snahu, nikdy ti to nemůže jít k tíži. Ale skutečně to vypadá, že nechceš posílat nic a hledáš cestu, jak se z toho vyvléci. Upřímně ti rovnou napíšu, že to, že jsi na MD, není důvod, aby ti byl prominut dluh.
@greenapple ja neříkám že nemohu nic posílat třeba před hodinou jsem mu poslala 2000 a napsala mu ze jsem poslala prostě 2000 a ze zbytek mu budu posílat v listopadu a prosinci ja jsem se jen ptala a dopis jsem dostala dneska odpoledne
@Netopýr1 píše:
Tak si pujc od banky a splacej to bance, to opravdu nemáš 9 tisíc? Neřeknu kdyby to bylo sto.
No, bohužel je dost lidí, co žijí z ruky do pusy, a dát najednou 9tis je pro ně likvidační.
@Sonybravia123 píše:
@greenapple ja neříkám že nemohu nic posílat třeba před hodinou jsem mu poslala 2000 a napsala mu ze jsem poslala prostě 2000 a ze zbytek mu budu posílat v listopadu a prosinci ja jsem se jen ptala a dopis jsem dostala dneska odpoledne
Tak je tam snaha, že to prostě zaplatíš. Když nemáš, tak prostě nemáš. Nevím, jakým způsobem by tě mohl někdo donutit, abys to zaplatila najednou ![]()