Mají doma bordel, nechci k nim chodit

Marie432875
12.6.16 07:47

Mají doma bordel, nechci k nim chodit

Mam kamarádku, která ma o par mesicu starší miminko nez ja. Vztahy jsou přátelské, jejího manžela znám přes deset let. Jsou fajn, o mimco se hezky starají, praci mají oba (ona ted tedy na MD), žádné socky. Občas spolu jdeme vem nebo je pozvu k nam. K nim chodit nechci, protože doma mají příšerný bordel. Ale fakt hrozny. Aby si clovek mohl sednout na gauc, musi si pod sebou nejdříve uklidit - pradlo, casopisy, tu a tam i zbytek jídla… Všude mají roztahane věci, hrozny chaos, neuspořádané. Což o to, ať si mají, ale me je vyloženě nepříjemné tam byt a cítím se tam trapně (nikdy bych si do toho nepozvala návštěvu…ja jsem vzdy byla předem ohlášena, i několik dni, a vzdy to vypadalo takhle). Nechci k nim chodit, uz vůbec ne s miminem. Jak jim to říct? Přeci se nemůžu porad vymlouvat ze se mi to nehodí… Ma smysl jim vlastně neco říkat?
Prosim o anonym, nebo smazání…diky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Mango_Lassi
12.6.16 07:56

A proč k nim chodíš? Je to nutné?
Mám doma asi taky bordel (pro někoho), ale nezvu žádné návštěvy.

• Citovat
  • Upravit
25219
12.6.16 08:00

Tak tam nechoď a hledej neutrální půdu na setkání. Oni to očividně nevidí a asi nemá smysl jim nic říkat. Jim to asi nevadí, cítí se tak dobře, tak je nech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
12.6.16 08:04

Zakladatelka
No ja je nechávám zit, ať si tam bincus mají, ale taky me často zvou k nim (na kafe, deti si pokraji, atd) a k nim ja proste nechci…

• Citovat
  • Upravit
310
12.6.16 08:05

Bordel v bytě šťastné dítě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
12.6.16 08:08

Tak jim navrhni hřiště, někde venku. Proč být doma, když je léto

• Citovat
  • Upravit
3409
12.6.16 08:09
@terka33pol píše:

To se říká, ale já bych to nesnesla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
12.6.16 08:13
@terka33pol píše:

Všeho s mírou :lol: ja teda nejsem žádný extremista, ale přeci jen-rozházené věci a nepořádek kdyz čekám návštěvu…no nevim co na to říct… :lol:

• Citovat
  • Upravit
210
12.6.16 08:15

A mají byt, nebo dům? Protože jestli mají zahradu, můžete být tam. Pokud teda nevypadá jako jejich domácnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.16 08:24

Bohužel ti lidi si to ani neuvědomují, že mají takový binec, prostě to nevidí…máme v rodině to samé, no už jsem si zvykla, já osobně bych tohle nedokázala…ale nejlepší je, když knam ten dotyčný z rodiny dorazí na návštěvu a nezapomene mě upozornit, že si mám třeba umýt okna :pocitac: Někteří lidi sou hold takový a uklízet asi nikdy nezačnou, když jim je jedno takový bordel i před návštěvou :nevim: :nevim: prosím o zachování anonymu

• Citovat
  • Upravit
Marie432875
12.6.16 08:25
@terka.h píše:
A mají byt, nebo dům? Protože jestli mají zahradu, můžete být tam. Pokud teda nevypadá jako jejich domácnost.

Prave ze mají byt… Ja se s nimi rada vídám, ale..ale! :)

@Mango_Lassi píše:
Tak jim navrhni hřiště, někde venku. Proč být doma, když je léto

Jo to je dobry nápad, nač přes léto sedět doma… :palec: :)

• Citovat
  • Upravit
6463
12.6.16 08:30

A proc ti to vadi? Ze ty bys do bordelu navstevu nepozvala a bylo by ti to trapne je tvoje vec, jim to nevadi, tak se nemusis citit trapne za ne - oni s tim evidentne problem nemaji, kdyz vas opakovane srdecne zvou - tak prestan hodnotit domacnosti druhych a raduj se, ze mas pohostinne pratele :kytka:

A doufej, ze si to neprectou a nepoznaji se v tom, mne osobne by moc mrzelo, kdyby o me rodine kamoska tohle psala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
12.6.16 08:30

Ono zalezi jaky bordel. Jestli maji rozhazene obleceni, casopisy a proste chaos, tak by mi to nevadilo vubec. Jejich domacnost, jejich vec. Nahodou by mi to bylo sympaticky, ze si nehrajou na neco co nejsou a dve hodiny pred navstevou nepiglujou barak. Pripominalo by mi to moji nevlastni tetu, ktera mela v byte neskutecnej bordel. Ale ne spinu, ale proste vsehochut. Vypadalo to tam jako ve skladisti. Hromady knih na zemi pod plnyma knihovnama, obrazy opreny o zed bo na zdi se uz nevesly :lol:, obleceni, sminky, vsechno vsude a tak. Teta je uzasna a ja ji zeru, je s ni sranda.
Kdyby meli doma plisen a spinu, tak to je neco jinyho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6463
12.6.16 08:32
@Anonymní píše:
Bohužel ti lidi si to ani neuvědomují, že mají takový binec, prostě to nevidí…máme v rodině to samé, no už jsem si zvykla, já osobně bych tohle nedokázala…ale nejlepší je, když knam ten dotyčný z rodiny dorazí na návštěvu a nezapomene mě upozornit, že si mám třeba umýt okna :pocitac: Někteří lidi sou hold takový a uklízet asi nikdy nezačnou, když jim je jedno takový bordel i před návštěvou :nevim: :nevim: prosím o zachování anonymu

Co ty vis, treba pred navstevou meli bordel jeste desetkrat vetsi a tenhle stav je po nekolikahodinovem uklidu :D Ted zbylo na gauci jen pradlo a jidlo, kdovi co tam bylo predtim 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
12.6.16 08:33

Já zakladatelku chápu, taky se mi to ekluje. Máme jednu známou - už je to stará dáma, ale její dům, to je síla. Jednou jsem u ní byla na wc a nikdy víc. Naštěstí má velkou značně zarostlou zahradu, takže když vím, že budu muset, raději na zahradu za křovíčko. Kafe si u ní nedávám, protože tak špinavý hrnek ještě se lžičkou, kde je nalepené cosi starého fuj, to nedávám. Ale ona je happy, žije tak celý život a nevadí jí to.
Máte v okolí nějakou herničku? Argumentovala bych neznámými hračkami, teď v létě ven…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný