Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
A proč k nim chodíš? Je to nutné?
Mám doma asi taky bordel (pro někoho), ale nezvu žádné návštěvy.
Tak tam nechoď a hledej neutrální půdu na setkání. Oni to očividně nevidí a asi nemá smysl jim nic říkat. Jim to asi nevadí, cítí se tak dobře, tak je nech.
Zakladatelka
No ja je nechávám zit, ať si tam bincus mají, ale taky me často zvou k nim (na kafe, deti si pokraji, atd) a k nim ja proste nechci…
Tak jim navrhni hřiště, někde venku. Proč být doma, když je léto
@terka33pol píše:
Bordel v bytě šťastné dítě
To se říká, ale já bych to nesnesla ![]()
@terka33pol píše:
Bordel v bytě šťastné dítě
Všeho s mírou
ja teda nejsem žádný extremista, ale přeci jen-rozházené věci a nepořádek kdyz čekám návštěvu…no nevim co na to říct… ![]()
A mají byt, nebo dům? Protože jestli mají zahradu, můžete být tam. Pokud teda nevypadá jako jejich domácnost.
Bohužel ti lidi si to ani neuvědomují, že mají takový binec, prostě to nevidí…máme v rodině to samé, no už jsem si zvykla, já osobně bych tohle nedokázala…ale nejlepší je, když knam ten dotyčný z rodiny dorazí na návštěvu a nezapomene mě upozornit, že si mám třeba umýt okna
Někteří lidi sou hold takový a uklízet asi nikdy nezačnou, když jim je jedno takový bordel i před návštěvou
prosím o zachování anonymu
@terka.h píše:
A mají byt, nebo dům? Protože jestli mají zahradu, můžete být tam. Pokud teda nevypadá jako jejich domácnost.
Prave ze mají byt… Ja se s nimi rada vídám, ale..ale! ![]()
@Mango_Lassi píše:
Tak jim navrhni hřiště, někde venku. Proč být doma, když je léto
Jo to je dobry nápad, nač přes léto sedět doma…
![]()
A proc ti to vadi? Ze ty bys do bordelu navstevu nepozvala a bylo by ti to trapne je tvoje vec, jim to nevadi, tak se nemusis citit trapne za ne - oni s tim evidentne problem nemaji, kdyz vas opakovane srdecne zvou - tak prestan hodnotit domacnosti druhych a raduj se, ze mas pohostinne pratele ![]()
A doufej, ze si to neprectou a nepoznaji se v tom, mne osobne by moc mrzelo, kdyby o me rodine kamoska tohle psala. ![]()
Ono zalezi jaky bordel. Jestli maji rozhazene obleceni, casopisy a proste chaos, tak by mi to nevadilo vubec. Jejich domacnost, jejich vec. Nahodou by mi to bylo sympaticky, ze si nehrajou na neco co nejsou a dve hodiny pred navstevou nepiglujou barak. Pripominalo by mi to moji nevlastni tetu, ktera mela v byte neskutecnej bordel. Ale ne spinu, ale proste vsehochut. Vypadalo to tam jako ve skladisti. Hromady knih na zemi pod plnyma knihovnama, obrazy opreny o zed bo na zdi se uz nevesly
, obleceni, sminky, vsechno vsude a tak. Teta je uzasna a ja ji zeru, je s ni sranda.
Kdyby meli doma plisen a spinu, tak to je neco jinyho.
@Anonymní píše:
Bohužel ti lidi si to ani neuvědomují, že mají takový binec, prostě to nevidí…máme v rodině to samé, no už jsem si zvykla, já osobně bych tohle nedokázala…ale nejlepší je, když knam ten dotyčný z rodiny dorazí na návštěvu a nezapomene mě upozornit, že si mám třeba umýt oknaNěkteří lidi sou hold takový a uklízet asi nikdy nezačnou, když jim je jedno takový bordel i před návštěvou
![]()
prosím o zachování anonymu
Co ty vis, treba pred navstevou meli bordel jeste desetkrat vetsi a tenhle stav je po nekolikahodinovem uklidu
Ted zbylo na gauci jen pradlo a jidlo, kdovi co tam bylo predtim ![]()
Já zakladatelku chápu, taky se mi to ekluje. Máme jednu známou - už je to stará dáma, ale její dům, to je síla. Jednou jsem u ní byla na wc a nikdy víc. Naštěstí má velkou značně zarostlou zahradu, takže když vím, že budu muset, raději na zahradu za křovíčko. Kafe si u ní nedávám, protože tak špinavý hrnek ještě se lžičkou, kde je nalepené cosi starého fuj, to nedávám. Ale ona je happy, žije tak celý život a nevadí jí to.
Máte v okolí nějakou herničku? Argumentovala bych neznámými hračkami, teď v létě ven…
Mam kamarádku, která ma o par mesicu starší miminko nez ja. Vztahy jsou přátelské, jejího manžela znám přes deset let. Jsou fajn, o mimco se hezky starají, praci mají oba (ona ted tedy na MD), žádné socky. Občas spolu jdeme vem nebo je pozvu k nam. K nim chodit nechci, protože doma mají příšerný bordel. Ale fakt hrozny. Aby si clovek mohl sednout na gauc, musi si pod sebou nejdříve uklidit - pradlo, casopisy, tu a tam i zbytek jídla… Všude mají roztahane věci, hrozny chaos, neuspořádané. Což o to, ať si mají, ale me je vyloženě nepříjemné tam byt a cítím se tam trapně (nikdy bych si do toho nepozvala návštěvu…ja jsem vzdy byla předem ohlášena, i několik dni, a vzdy to vypadalo takhle). Nechci k nim chodit, uz vůbec ne s miminem. Jak jim to říct? Přeci se nemůžu porad vymlouvat ze se mi to nehodí… Ma smysl jim vlastně neco říkat?
Prosim o anonym, nebo smazání…diky.