Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Na jednom zubu mám taky podobnou dírku, ale jen jednu a je to pigment. Každopádně dcera měla to stejný a kaz z toho nakonec casem byl.
Radši hned k zubaři, čím dřív to budeš řešit tím líp. bude to dyztak méně bolet
Jdi k zubaři, lepší zpravovat malou dírku, než to nechat vyhnít a pak si s bolestma nechávat ten zub třeba vysekávat.
Hele, já jsem řešila něco podobného a volala jsem kvůli tomu svému zubaři a sestřička se mě ptala, jestli jsem si na 100 procent jistá, že mám kaz, tak jsem jí řekla, že nejsem a ona mi na to odvětila, že jsem byla na prevenci před půl rokem, že mám nárok pouze na jednu ročně, takže mám smůlu. Tak to prostě nechávám být… Ale taky bych uvítala, aby se mi na to zubař podíval…
@KarolaS to je nějaké divné, já chodím na preventivní 2× ročně a vse hradí pojišťovna - VZP, plus tedy ten přístup sestřičky je fakt bída
Zakladatelko - s kazem neporadím, ta fotka nic moc, ale na prasklinky a citlivost skvěle funguje Elmex gel - mají ho v lékárně. Čistí se tím zuby 2× tydne a za mne super
@KarolaS píše:
Hele, já jsem řešila něco podobného a volala jsem kvůli tomu svému zubaři a sestřička se mě ptala, jestli jsem si na 100 procent jistá, že mám kaz, tak jsem jí řekla, že nejsem a ona mi na to odvětila, že jsem byla na prevenci před půl rokem, že mám nárok pouze na jednu ročně, takže mám smůlu. Tak to prostě nechávám být… Ale taky bych uvítala, aby se mi na to zubař podíval…
Mas narok na druhou prohlidku, to se nezmenilo, zmenila se akorat uhrada https://www.vzp.cz/…-od-1-1-2022
Nase zubarka nas taky zacala objednavat na kontroly po roce, taky tvrdila, ze na druhou narok nemame, nicmene aspon dodala, ze kdybychom meli nejaky problem, ze se mame samozrejme objednat.
Není to tak hrozné nechat si spravit zub, zvládl to tento týden i můj syn, kterému je 8 let.
Na zubu mám dírku už 20 let, nemění se. Dítě mělo dírku na zubu, ale bylo vidět, že se to sype - volala jsem k zubaři a nechtěli mi věřit, že by to byl kaz, když jsme tam byli před měsícem - byl to kaz. Já mám taky nárok na kontrolu jednou za rok, děti po půl roce. Řeším to při podezření, ale samozřejmě ne jistotě, že navštívíme dentální hygienu. U jednoho dítěte jsem měla podezření, ale jistotu ne. Takže nás nevzali. Dopadlo to tak, že jsme šli na dentální hygienu. Dle dentální hygienistky to byl kaz, něco na to dala. Dítě to pak prý bolelo - asi, jak se do toho rejpalo. Zubař nás vzal a byl to kaz.
Zdravím všechny. Přišla jsem si pro radu, mám panickou hrůzu že zubaře proto se chci zeptat zda-li toto může být zubní kaz. Na zubech mám čárky déle a prý je to pigment, teď se ale přidala i malá dírka a malá prasklinka na boku. Děkuji moc