Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj Missorko!
Bohužel Ti asi neporadím, sama jsem kojila a s Um nemám zkušenosti, ale chtěla jsem Tě jen podpořit ,abys nepropadala panice, protože jestli Valuška aspoň hraničně prospíva je to asi OK.
A Valuška by si doprčic měla uvědomit jakou skvělou a nadšenou maminku má a netýrat ji takovýma moŕesama:))))))))))))))))))))))!SARA
Ahoj Missorko,
náš mlaďoch byl do 3m plně kojen a protože nepřibíral začali jsme s Bebou HA, kterou pije pořád. Je mu 6,5m. Ještě kojím ráno a večer, ale množstvím je to spíš jak meducína, než kojení:-) Nicméně také jsem měla otazník nad množstvím vypitého mléka… Nikdy nevypil ani náhodou takové množství, jaké bylo uvedené na obalu a ani dnes ho nevypije. Jelikož ale prospíval a prospívá, tak to už neřeším. Nikdy se mi do něj prostě nepodařilo dostat víc a když ano, tak to stejně vyblinknul… Myslím, že si prcek prostě dá tolik, kolik potřebuje a pokud prospívá, tak je to v pohodě. Obavy z dehydratace jsem měla taky, tak jsem mu nabízela čaj, kterého taky ale moc nevypil a ani dnes není žádný pijan. Myslím, že nemusíš mít strach, Valuška prostě není takový jedlík a když prospívá, tak je to v pohodě. Jo a s váhou jsme také na hranici a prcík je spokojenej, živej, usměvavej a vypadá to, že mu nic nechybí:-)
Tak jídlu zdar.
Petra
Ahojky Péťo,
taky neporadím, jenom chci říct, že držíme všechny palečky co máme, ať Beba Valušce zachutná a přestane Tě trápit.
A hele Valuško, Filda Ti vzkazuje, že skákání na balóně je pruda.
Zato lezení a zkoumání, to je teda věc. A když nebudeš baštit, nebudeš mít na to príma dobrodrůžo žádnou sílu. ![]()
Pusu Missorčatům posílá Katka
P.S. Mates má na necelých třech letech něco málo přes 11kg ![]()
Cauky Peta,
mna napadlo, ako pises, ze v noci pije v poho a cez den robi drahoty… Vies, aj kojene decka to niekedy robia, ked je vsetko okolo nich zaujimave a nechce sa im stracat cas pitim mliecka. Danino bol a vlastne stale je taky (kojime len v noci, lebo cez den neni caaaaas). Ci by na nu nezabralo to, co sa radi pri kojacom strajku (viem, ze ten je az v 8.-9.mesiaci):
davat mliecko v nejakej nezaujimavej tmavej miestnosti, kde nie su ziadne rozptylovaky;
alebo si dat vyrazny nahrdelnik a ten pouzivat iba pri krmeni, aby sa nan kukala a hrala sa s nim.
Toto su navody, ked dietatko odmieta kojenie, pretoze ho zaujima svet okolo, ale mozno aj deti, co su krmene z flasky, maju svoje strajky. Viem, ze Valuska je este malicka, ale skus, mozno ti to pomoze.
A este jedna vec - citala som jednu kojo-story, ked mama pracovala a odsavala mliecko pre dcerku. Ta vsak vela odsateho mliecka cez den nevypila, ale v noci bola prisata takmer non-stop. Ja viem, ze je to o hubu, hlavne, ak mas byt cez den k pouzitiu pre Vojtika, ale mozno by sa dalo do Val dostat to pozadovane mnozstvo cez noc. Napriklad ju budit aj castejsie, aby vypila viac.
Ja viem, ze ma za tento napad ovalis po hlave
![]()
Ja dufam, ze uz ta Koralek dlho trapit nebude a „dostane trosku rozum“
Hadam ta Beba bude dobre fungovat. Drzim vam vsetky palce co v rodine mame!!!!!!!
Opatrujte sa! Pusu detvakom ![]()
Schamko,
díky za uklidnění
.
Neřekla bych, že jí něco rozptyluje, je na to ještě dost malá, ale prostě jí to mlíko nebere, nebaví jí to a jídlo považuje za obtěžování. Večer se nají než jde spát kolem 20. hodiny a pak jí budíme o půlnoci a po čtvrté. Dřív než čtyři hodiny nemaj cenu, zkoušeli jsme to, vypije 40 a prostě usne takovým stylem, že jí nevzbudí vůbec nic. ![]()
Rozhodně všem díky za milá slova, já se moc těším, jak jí vyprávěním o jejím nejedení budu týrat v pubertě a před jejími přáteli a tak… ![]()
Peta a nejedlice
Ahoj Peti,
být tebou, tak se tím vůbec netrápím. Naše Káča měla jako ostatně všechno přesně rozepsané, i doma jsem musela vážit před mlíčkem, po mlíčku, vážila jsem plínky, vyplňala nemocnicí vyžádané grafy.
Doktoři mi zpočátku neustále předhazovali, že takhle to nejde, že musí vypít tolik a tolik.
Jenže chtěj po dítěti, které trápíš těsně před jídlem vojtovkou, aby mělo sílu na pití. Zprvu jsem neustále budila, nutila ji.
Pak jsem byla zoufalá a nakonec jsem poslechla radu máminý kolegyně, vysloužilé to matky. ![]()
Ta mi řekla, že dítě jedna pudově a nikdy neumře hlady, prostě se přihlásí.
Dál jsem si matlala svoje grafy - jedny pro sebe, abych opravdu viděla, jak na tom jsme, druhý pro doktory „mírně“ upraveny. Káču jsem nechala být a rychle přišla na to, že když se pořádně nenapráskne, tak holt bude mít prázdný bříško.
No a podívej se na ni..jaká je to čertice teď. Rozhodě nevypadá, že by byla podvyživená ![]()
miselline+kačenka
Ahojky,
chci tě uklidnit, já zažila s Johankou úplně to samý, ve dne i v noci pořád spala. Na každý krmení jsem jí musela budit, málokdy vypila všechno. Museli jsme dělat záznamy v kolik pila a kolik přesně vypila, nedávno jsem ten sešit našla a jenom jsem zírala!
Všechno se nějak srovnalo do dvou měsíců, teď je úplně v pohodě, živá až moc
, už jí i příkrmy a s mlíkem je to taky ok.
Taky hodně pomohlo, že jsem dala pryč všechny ty laciný lahvičky a holt jsem investovala do drahých Aventích.
Jo zapomněla jsem říct, že od začátku pije Nutrilon.
Tak držím palec, ono je lepší mimino radši vzbudit na jídlo. Sice je pravda, že zdravý dítě hlady neumře, ale z vlastní zkušenosti musím říct, že když je mezi jídlem příliš velká pauza, tak se mimi vzbudí s velikými bolestmi v bříšku a pláče tak, že se paradoxně nemůže pořádně najíst ![]()
Ahoj
MaRi a JoHo
Ahoj holky,
moc díky za reakce. ![]()
Nejsem náročná matka, rozhodně nechci, aby vypila to, co je napsáno na obalu a v tolika dávkách, kolik je předepsáno, nechám na ní, ať jí jak chce, ovšem za jednoho předpokladu - že je spokojené mimi, a to Val zatím bohužel není. Docela dost pláče, přes den málo spí, nepřijde mi spokojená. Nezbývá než věřit, že se to zlomí a ono to tak bude. ![]()
Peta
Missorko,
ja mam doma taky velmi hubene ditko. Malem nas nechteli pustit z porodnice, protoze pila 15ml kazde tri hodiny. Casteji pit odmitala, takze to byl takovy zacarovany kruh. Pribirala potom velmi pomalu az v mesici prestala pribyvat uplne a v 8 tydnech jsme dostali pokyn zacit s Nutrilonem.
Nase dceruska nemela problem pochopit system piti z lahve, ale i tak pila polovicni davky nez byly ty urcene pro stejne stare deti. V cem spocival nas problem jsem zjistila az nahodne ve trech mesicich. Mela slabe svalstvo na krku, takze ji sani hodne vysilovalo a radeji se spokojila s malem. Prisli jsme na to ale jen diky tomu, ze mela jiny problem, kvuli kteremu jsme jezdili na rehabilitace do Olomouce.
Cvicenim Vojty se to zlepsilo, ale i presto patrime mezi velmi hubene miminka. V necelem roce vazi 7,30 kg a meri 73cm.
Ja vim, ze je to hodne na nervy, ale holt nam nebylo souzeno bezproblemove kojit nase potomstvo do dvou let. Taky mi docela dlouho trvalo nez jsem se s tim srovnala. Ted to resim znovu, protoze se bojim, ze to u druheho mimi bude stejne. Pry je to u nas v rodine geneticky dane.
Terik
Zlomí se to, uvidíš. V nejhorším bych zkusila takový ten Nutrilon forte nebo jak se to herdek jmenuje, pro děti, které neprospívají. V lékárně by ti to určitě popsali, doktor určitě.
Moc držím palce!
Teri,
tak držím palce, aby to bylo jinak, i když ona psychika mamky dělá hodně (soudím podle sebe) a v tom si člověk těžko poručí…
Já mám obě děti jako mimina řvací a příliš nežrací
, ale Vojta se ukázal jako - drsný start, sladký závěr
- a asi od čtyř, pěti měsíců je dokonalý dítě.
Doufám, že s Val to vezme podobný spád. ![]()
Díky a bezproblémové těhu s drobkem ![]()
Peta
P.S.: Kdybys stíhala, stav se někdy na rodině na diskusi skorodvojčat, dětí brzo po sobě, je to tam docela fajn…
Jo, a kdyz tady ctu o vyhladoveni ditete. Na radu odbornika, jsem to jeden den zkousela a Sarlotka usoudila, ze ji staci 2× denne 30ml mleka. Po teto zkusenosti jsem na:,–(ila metodu experimentu zalozenou na vlastnich napadech. Perfektne zabiralo piti ve spani.
Terik
omlouvám se, mažu svůj komentář.....jsem popletená
Díky za tip, urcite tam mrknu a budu sbirat nove informace. Ono zvladani dvou ditek brzo po sobe urcite potrebuje nejake triky, aby to clovek zvladal ve zdravi.
Terik
Zdravím všechny!
Mám téměř tříměsíční holčičku, co nechce moc mlíčko. Už jsem se s tím nějak srovnala, prostě nebudu mít doma michellinka a jen jí hlídám, aby vypila minimální dávku denně a nebyla dehydratovaná. Valuška pije dávky tak pro dvoutýdenní miminko a ani ty většinou nedopije. V noci jí docela bez problémů (budíme jí 2×, jinak by byla asi schopná spát celou noc).
Nechci ani nijak poradit, jen by mě zajímalo, zda jste to někdo s miminkem zažil, popř. jaký to potom mělo vývoj? Podotýkám, že malá byla kojená jen měsíc a od té doby je na UM (momentálně Beba, což je už její čtvrtá značka…)
Díky za vaše zkušenosti.
Peta