od kdy jogurt a pšeničné chlebíčky?

53
23.10.05 15:32

od kdy jogurt a pšeničné chlebíčky?

Ahoj holky,
od kolika měsíců jste dávali bílý jogurt a pšeničné chlebíčky.
Děkuji Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
23.10.05 15:43

Bílý jogurt (Hollandia) jsem dala poprvé někdy mezi 8 a 9měsícem. Nejdřív smíchaný s přesnídávkou, později samotný. Má ho dodnes nejradši a na ochucené mi zvysoka prdí:)
Chlebíčky jsem dávala nejdřív rýžové, pak kukuřičné. Ty jsme prvně ochutnaly někdy po 8ukončeném měsíci. Ale může i o něco dřív. Já vůbec s příkrmy začala kolem 8měsíce z důvodu rizika alergie a měla atopa, takže jsem do 8měsíce kojila.
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
23.10.05 15:48

Ahoj, bílý jogurt jsme v podstatě nedávali, neb ho Vilík absolutně odmítal a i teď se šklebí, když mu ho dám ochutnat. Ale vyzkoušeli jsme ho poprvé taky až kolem 8-9. měsíce. Pšeničné chlebíčky jsme začali dávat až v momentě, kdy jsme se přestali vyvarovávat lepku. Nejsme alergici, ale neviděla jsem jediný důvod, proč se do jeho konzumace hnát. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
23.10.05 16:31

Jogurty - nejlepe s zivou kulturou se davaji od ukonceneho sedmeho mesice.
Psenicne chlebiky od ukonceneho osmeho mesice, protoze obsahuji lepek. Kukuricne nebo ryzove chlebiky je mozne davat driv, detem dost chutnaji a zabavi je :) A taky se prima rozpatlaji po kocarku, kdyz jsou oslintane :D
Dobrou chut
 Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
23.10.05 16:57

Zapoměla jsem napsat, že s lepkem jsem začala po ukončeném 11. měcíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
23.10.05 17:01

Nám dr v 8měsíci řekl, že lepek od 9měsíce kvůli tomu AE, ale velmi pomalinku jsme sem tam zkusili sušenky Hero Baby s obsahem lepku již v tom 8měsíci. Piškoty a pečivo jsem začala dávat kolem roku, avšak jsem se nezaměřovala na to, že by to bylo kvůli lepku.
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
23.10.05 19:13

Ahoj, s jogurty sme zacli tak v 7m, a s chlebem zacnem od 9m. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
24.10.05 10:06

ahoj holky,
mám 7-měsíční mimi a zaujalo mě podávání rýžových chlebíků. To myslíte ty tvrdé suché chlebíky,my jim doma říkáme polystyrény a živíme se tím hlavně proto, že je to nízkokalorické :wink: ?A to už je schopné tak malé mimi strávit?Nepřilepí se mu to na patro?Ono se to asi žužláním rozpustí… 8O Tvaroh vím,že se do 1 roku nemá dávat a bílý jogurt už od 7.měsíce? Jsme taky alergici,tak nechci příliš brzy začínat.Dík za radu.
 Hela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
24.10.05 10:58

Ahojky, tak my jsme zacinali s lepkem v 9 mesicich a s bilyma jogurtama v 10 mesicich. Trochu jsme se bali alergie. Jinak ryzove chlebicky ocucavame asi od tech 9 mesicu. Je to dobre na zabaveni.
Romca a David, za tyden 11 mesicni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
24.10.05 11:06

Heluso,
toho bílého jogurt bych se nebála. A samozřejmě je lepší to vyzkoušet, pár lžiček a počkat na reakci. Co se jogurtu týče, tak když jsme byly prvně na kožním, dr mi zakázala mléko, ale jogurty proto, že jsou živé, jsem mohla. Malá reakci nijakou neměla a tak jsem se tolik nebála jí zkusit dát potom jogurt. A jak jsem psala, nejdřív ho bylo trošinku do přesnídávky a teď mi sní 200g jogurt na posezení a samotnej, nejlíp.
Co se těch chlebíčků týče, ano, jsou to ty polystyrény. Nejdřív to bylo spíš tak na ožužlávání a zabavení. Fungovalo to skvěle. I když měla zuby, moc toho neukousla, jen žužlala, ono se to rozpustilo. Samozřejmě jsem jí pravidelně podávala pití, aby si lokla a trošku to spláchla, kdyby něco. Později začala zkoušet ukusovat, dělalo jí to moc dobře i při prořezávání zoubků. A opravdu jí to dovedlo zabavit třeba na delší cestě autem nebo když měla hlad a třeba jsem byla venku a nebylo nic po ruce. Později jsem jako alternativu dala rýžové, pak pohankové, grahamové. Má je dost ráda. Teď jsem k nim přidala ty bebe a piškoty.
Jeden čas pak akorát malá dělala, že si ukousla velký kus a nevěděla si s tim rady a hltala větší kousky. Párkrát se jakoby dávila. Nejdřív jsem měla tendenci jípomáhat, pak jsem jí chviličku nechala, aby se naučila si s tim poradit. Samozřejmě jsem ji ale bedlivě sledovala, kdyby něco a je to naprosto v pohodě.
Moje tchýně tohle nemohla vydejchat a dostala jsem za to sprda, že tohle by se divila, kdyby dítě mohlo a že jsem špatná, když jí nedávám sušenky s čokoládou, ale at si trhnou. Zkuste a uvidíte:)
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
24.10.05 12:52

jogurty

ahoj, nám řekla naše doktorka ať už začem v 5 měsících a tak jsem to zkusila a v poho. Samotný ho také nechce a tak holandii míchám s banánem nebo nastrouhaným jablíčkem. Ale v oblibě ho nemám, Míša má totiž reflux a jogurt v něm moc nedrží. :roll: ale jinak mu smíchaný s ovocem moc chutná, Míša je celkově jedlík. věrka :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
24.10.05 14:54

Ještě se zeptám jogurty dáváte jen Holandia nebo i Activii a ještě, kdyby na to byla alerg. jak se to objeví jako vyrážka?
Děkuji Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
25.10.05 08:59

My ještě jogurty nedáváme, ale budu kupovat taky Holandii (activii nemám prostudovanou :D ), protože to je jeden z mála opravdových jogurtů - do kelímku šupnou mléko a kulturu a tak z toho vznikne jogurt. Většina ostatních „jogurtů“ je zahuštěna škroby nebo jinými zahušťovadly, což se dočteš na kelímku.
Dobrý výběr,
 Věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
25.10.05 09:35

Bílý jogurt dávám jen Hollandii, i když se nám jednou stalo, že nebyla a tk jsem zkusila obyčejnou bílou neslazenou nechucenou aktivii. Ochucený jsme zkoušeli Activii a Olmu, jiné zatím ne.
Hollandii mam ráda sama, nepřijde mi kyselá.
Jinak reakce, to je těžké. Může se osypat, event. další neobvyklosti, odchylky od „normálu“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí