Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahojky potřebuju radu nechci hysterčit a hned valit na pohotovost malá spolkla skleněnku má 2 a čtvrt roku. Četla jsem tu súpolknutí kaminku a pod ale tohle ne. Myslíte že to vyjde samo nebo mám radši jet na pohotovost. Myslím že stejně řeknou čekat jestli vyjde. Stalo se to tu někomu? Sklaněnka má cca 1cm v průměru. Neviděla jsem to jen říkala že spapala kuličku. Nikdy to nedělala tak nevím co ji to najednou popadlo když si s tím nehrála poprvé
@oliii píše:
Ahojky potřebuju radu nechci hysterčit a hned valit na pohotovost malá spolkla skleněnku má 2 a čtvrt roku. Četla jsem tu súpolknutí kaminku a pod ale tohle ne. Myslíte že to vyjde samo nebo mám radši jet na pohotovost. Myslím že stejně řeknou čekat jestli vyjde. Stalo se to tu někomu? Sklaněnka má cca 1cm v průměru. Neviděla jsem to jen říkala že spapala kuličku. Nikdy to nedělala tak nevím co ji to najednou popadlo když si s tím nehrála poprvé
určitě jeď na pohotovost, neodkládala bych to, pro jistotu bych jela hned
Příspěvek upraven 26.10.12 v 16:23
Na 99,9% vyjde samovolně..jenom sleduj a prohledávej bobíky..
Zavolala bych na pohotovost a poradila se tam, jestli jet nebo ne. Oni ani tam s tím nejspíš moc nenadělají, ale třeba ti poradí, co jí dát k jídlu, aby kulička prošla bez následků.
Jj, není ostrá, ani magnetická, ani jedovatá, takže vyjde sama. Může to trvat až 3 dny, tak žádnou paniku.
No já bych to tak nehrotila.. Kulička s největší pravděpodobností projde.. Zavolala bych do nemocnice a poradila bych se.. Ale stejně by jí tam jenom pozorovali.. A hladká kulička i když skleněná - by snad neměla udělat žádnou paseku ![]()
No nevim podle mě je to prostě cizí těleso který tam nemá co dělat a nikdy nevíš jaký komplikace nastanou i když je to hladký kulatý a nejedovatý. Pro jistotu bych tam jela a oni ti řeknou nejlepe co dělat
Taky jsem jako mala spolkla sklenenku, vysla prirozenou cestou
Ale na pohotovost bych zajela - udelaji rentgen a zjisti, jestli se nekde nezasekla, jestli prochazi tak jak ma..
ZAVOLÁM NA POHOTOVOST UVIDÍM CO ŘEKNOU
PROBLÉM JE ŽE NEVÍM JESTLI SPOLKLA NEBO NE.
NA RENTGENU BY ASI VIDĚT NEBYLA MYSLÍM SI
Čekala bych, až vyjde, je to maličké, cca stejné, jakoby spokla pecku nebo tak něco. Určitě v pohodě vyjde ven.
Syn takhle spolkl oblázek, na pohotovost jsm tehdy volala, jestli máme jet a bylo mi řečeno, že až pokud by samovolně nevyšel do 24 hod nebo nastaly bolesi břicha - naštestí vyšel…
TAK PRO OSTATNÍ CO SE JIM TOHLE STANE NA POHOTOVOSTI DOPORUČILI STRAVU BOHATOU NA VLÁKNINU KULIČKA SE TÍM OBALÍ A SNÁZE VYJDE KONTROLOVAT STOLICI. TOLIK MI ŘEKLI - ŽE SE TO STÁVA A NENÍ TO NIC HROZNÉHO.
Ahoj, nám se to taky stalo, syn byl možná menší, vůbec jsem nevěděla, že snědl skleněnku (prostě větší kulička), našla jsem ji až v plíně při přebalování. Vůbec nic mu nebylo, neplakal, kdybych se toho nevšimla při výměně plíny, tak o tom vůbec nevím.
Takových věcí mi holka pozřela, ani jsem o tom nevěděla, jen udiveně koukala na obsah v nočníku.
Nezmatkuj, zítra ráno, max. pozítří ji máš venku ![]()
@oliii píše:
Tak nehysterči, a počkej, až jí to projde trávicím a vylučovacím traktem. Kamínek může být i větši, navís s ostrými hranami - tam bych byla opatrná kvůli možné perforaci střev. Skleněnka je pevná, žaludek ji nemůže naleptat, a je oblá, takže tělu neublíží. Max to bude malou bolet při kakání ![]()