Špatně srostlá zlomenina

29
23.10.12 17:20

Špatně srostlá zlomenina

Ahoj, před měsícem si 3-letá dcera zlomila obě kosti předloktí. První kontrola OK, po týdnu další kontrola taky OK, další kontrola po 14ti dnech (dnes) - dle RTG došlo k mírnému posunu, dlahy doktorka sundala (měla je až po rameno) a dala na 3 týdny dlahy jen po loket. S malou tam byl manžel, já byla doma s mladší dcerou, ale říkal, že bylo vidět, že je ruka trochu křivá. Doktorka na to řekla, že prý to není neobvyklé, že je to vidět, protože je ruka pohublá a jakmile se osvalí, vidět to nebude. To se mi ale nezdá, ruka by přece měla být zcela rovná, ne? Nestalo se někomu z vás něco podobného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Mi24
23.10.12 17:49

Já teda nevím zda to tak má nebo nemá být i když mě se to zda divne…ale asi bych jela k jinému lekáři tak se na to mrkne on..aby pak nedopadla jak ta 7letá holčička nebo kolik ji bylo a teď už ji to neuměji spravit…radši zavčasu at se na to mrkne jiní lekář a popř. ji tu ruku narovnají

• Citovat
  • Upravit
14015
23.10.12 19:20

8o No tak to se nám fakt nestalo. Ale když jsme měli dolámané druhé dítě (měli jsme dolámané všechny kromě miminka :roll: ) a žádala jsem ve fakultce (Ova) doktora, jestli bychom nemohli chodit na kontroly na polikliniku, kterou máme blízko, a na kterou jsme ostatně chodili s nejstarším, tak mi řekl, že to bychom fakt nemohli, protože mu odtamtud posílají jednu domrvenou zlomeninu za druhou :nevim:. Navíc nám bylo jiným lékařem řečeno, že ne každý umí dětské zlomeniny. Ale popisované se mi zdá přes čáru tak nějak celkově.

Příspěvek upraven 24.10.12 v 11:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
23.10.12 19:55

Tohle byla motolská nemocnice, tak si říkám, že by to přece měli umět, na netu je hodnocení té doktorky a je kladné, ale… Manžel mi teď říká, že to nemá vyloženě křivé, ale je tam vidět lehký oblouk (prý rozhodně nic takového - http://www. benesovsko. info/clanky/nemocnice-benesov-nesrovnala-zlomenou-ruku), tak nevím, jestli prostě nevidím přízraky (tedy děsivé zlomeniny, propírané televizí) :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
23.10.12 21:15

V dnešní době se svým způsobem neda věřit ničemu ani doktorům..a zas pro klidn v duší…kdyby byla možnost zajít za nějakým jiným doktorem at se na to mrkne..tak proč nezajít.. ;)

• Citovat
  • Upravit
35425
23.10.12 21:20

Pokud jste byli v Motole, verila bych jim, je to jedna ze dvou detskych chirurgii, kam bych s ditetem sla klidne. Druha je v Thomayerce. Jinou chirurgii bych s ditetem nenavstivila ani nahodou. Mluvim o Praze samozrejme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
24.10.12 08:01

Hele zni to neuveritelne, ale kosti se fakt srovnaj samy - kdyz to neni samozrejme nejak extremni. Sikmost se vyrovna, schudek se zahladi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
24.10.12 08:18

Já právě na Motol nedám dopustit, ale tohle mě trochu překvapilo. Pořád si říkám, jestli to třeba u dětí opravdu není tak, že jsou i kosti pružnější…
Pudloslava: to víš ze zkušenosti, žes viděla lehce oblou ruku po zlomenině, která se pak srovnala tak, že to nebylo vidět? Jestli jo, dost by mě to uklidnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35425
24.10.12 09:25

Pudla nevim, je myslim neurolog, ale ja to urcite vidala - jsem rentgenolog, pracuju v Krci - tj. obcas i na detskem rtg, ted uz sice malo, vic delam prsa, ale driv bezne. U deti se hoji zlomeninz jinak nez u dospelych, prestavi se tak, ze neni ani poznat, ze to bylo kdy zlomene, u dospelych je potreba daleko vetsi a presnejsi korekce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
24.10.12 21:46

Nevidela, ale ucili nas to ve skole :-) dej na mroe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
25.10.12 07:45

Holky, díky moc. Zachovám chladnou hlavu a budu doufat, že bude ruka jako dřív :) Neměly byste nějaký tip, jak ruku líp zafixovat? Máme 9měsíční holčičku a ta starší si s ní chce pořád hrát, ovšem často to spočívá v tom, že sebou zničehonic sekne na všechny 4 a leze po zemi - předpokládám že právě při tom si s tou rukou hnula. Ovšem stále není ve věku (3 roky), kdy si nechá vysvětlit, že teď nesmí takhle blbnout nebo se ručička nezahojí. Poslechne si mě, tak 5 minut je v klidu a drží v hlavě informaci, pak to vypustí a začne zase bláznit… Bojím, bojím, že tímhle tempem bude mít ruku v sádře ještě rok :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
26.10.12 15:32

Haha, moje dite melo zlomenou nohu v roce - doktor doporucil „polehavat, nohu nahore“. Zrejme jeste nikdy nevidel dite. Hodne zdaru s klidovym rezimem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
9.12.14 23:32

Ahoj zakladatelko, můžu se zeptat jak jste na tom s ručkou, já mám 19m holčičku a včera ji sundaly sádru z ručičky, má špatně srostlou zlomeninu a ručičku má o 30st křivou. Bylo nám řečeno že se jí to jak poroste srovna samo…zlomeninu máme přesně jak jste měl vy v předloktí a obě kosti byly zlomene, jedna je už srostená, druhá není a ta křivost ručičky :cert: proto se ptám a budu ráda za odpověď ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
11.12.14 08:41

U nás naprosto OK, jen měla prostě dlahu na delší dobu, než by ji bývala měla. Když se pak sundala, ručku měla jak párátko, ale během poměrně krátké doby se ruka nasvalila a po zlomenině není vizuálně ani památky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
11.12.14 10:52

Tak to je dobře :) doufám že i u nás to bude ok. Děkuji za odpověď a mějte se hezky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák