Malé "bárbíny"

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5314
13.12.17 12:57

malé "bárbíny"

Jen takový můj „filozofický výlev“…
Včera jsem po delší době vyrazila „z dědiny“ nakupovat do velkého OC v Praze. V jednom obchodu jsem potkala trio holčiček, tipuji tak 3.-5. třída ZŠ. Byly tam evidentně sami bez rodičů, vybíraly si bižuterii. Co mě ale dostalo do kolen byla vizáž a slovník holčiček. To že byly od hlavy až k patě „bílorůžové“, na sobě třpytivé tutu sukýnky (i když jedna z nich na to postavu opravdu neměla)..no dobrá. Ale ony byly všechny namalované, měly nalakované nehty, vlasy vyčesané do drdůlků a postříkané třpytkami. Schválně jsem je chvíli poslouchala a nestačila jsem se divit. Rozhovor ve stylu „Matka mi dneska dala jen 2 kilča, tak jsem šla za otcem, ten trochu přitlačil“.
Bylo mi z toho setkání tak nějak ouzko, kam to naše společnost směřuje? Denně vídám na facebooku, instagramu atd., jak si spousta mamin pořizuje děti jako „módní doplněk“, už od narození je čančají, oblékají do drahých značek a fotí v „rozkošných“ čelenkách s mašlemi většími než jejich hlava. Tak teď už tak nějak tuším, co z nich možná také vyroste…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
13.12.17 13:02

@Popokatepetla tak to se někdy podívej ráno k jakékoliv ZŠ a očíhni ročníky 7-9 třídy, to je teprve masakr.. slovník, vzhled atd.. kolikrát máš pocit, že je jim 20 fuč a ono je tomu 12-14 let :mrgreen: nezatěžuj se s tim, holt má každý jiné priority..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
13.12.17 13:05
@martina.se píše:
@Popokatepetla tak to se někdy podívej ráno k jakékoliv ZŠ a očíhni ročníky 7-9 třídy, to je teprve masakr.. slovník, vzhled atd.. kolikrát máš pocit, že je jim 20 fuč a ono je tomu 12-14 let :mrgreen: nezatěžuj se s tim, holt má každý jiné priority..

To je fakt, to co potkávám stojí za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
13.12.17 13:05

Bydlím v Praze, mám holčičku ve třetí třídě a ona i její spolužačky jsou úplně normální, normálně se oblékající a normálně hovořící holky, jako každé jiné. Takže jen doufám, že je tohle další trapný pokus rozpoutat kontroverzní diskusi!

• Citovat
  • Upravit
692
13.12.17 13:06

Mne se to taky nelíbí..ale ono je to težké..mam dceru v 7e tride…nesouhlasím s jejím stylem oblékání-ona je zas opak toho, co píšeš(mužem si tykat)?
Nosí rifle, mikiny, nejraději ma tenisky, vlasy jenom do copu..to ja zas naopak ji říkám, at se trošku zholčičí, udělá si někdy treba vrkoč,..v léte si dá málokdy šaty, sukni..ale přitom není klučičí typ, jenom není vyložene holčičí.
Nemaluje se, občas výjimečne řasenka-tu ma povolenou aj do školy.
Nechty ji občas nalakuji jemnučkým lakem. nekteré holky černy, nebo každý prst jiný…

prostě nechtejí vyčnívat..já to celkem chápu. ¨jak ale najít takový střed..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9489
13.12.17 13:07

@Popokatepetla A nemohly si tam třeba odskočit z nějakého vystoupení, besídky, třeba. Drdůlky postříkané třpytkanmi a tutu sukýnky snad do školy běžně nenosí, a make up asi taky ne. Naše malá takto taky vypadá na vystoupení, i si třeba v mezičase odskočíme na jídlo někam, ale běžně tak opravdu nechodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
13.12.17 13:07
@Popokatepetla píše:
Jen takový můj „filozofický výlev“…
Včera jsem po delší době vyrazila „z dědiny“ nakupovat do velkého OC v Praze. V jednom obchodu jsem potkala trio holčiček, tipuji tak 3.-5. třída ZŠ. Byly tam evidentně sami bez rodičů, vybíraly si bižuterii. Co mě ale dostalo do kolen byla vizáž a slovník holčiček. To že byly od hlavy až k patě „bílorůžové“, na sobě třpytivé tutu sukýnky (i když jedna z nich na to postavu opravdu neměla)..no dobrá. Ale ony byly všechny namalované, měly nalakované nehty, vlasy vyčesané do drdůlků a postříkané třpytkami. Schválně jsem je chvíli poslouchala a nestačila jsem se divit. Rozhovor ve stylu „Matka mi dneska dala jen 2 kilča, tak jsem šla za otcem, ten trochu přitlačil“.
Bylo mi z toho setkání tak nějak ouzko, kam to naše společnost směřuje? Denně vídám na facebooku, instagramu atd., jak si spousta mamin pořizuje děti jako „módní doplněk“, už od narození je čančají, oblékají do drahých značek a fotí v „rozkošných“ čelenkách s mašlemi většími než jejich hlava. Tak teď už tak nějak tuším, co z nich možná také vyroste…

Já se nestačím divit, to máš pravdu. A obchody začly vesele prodávat dětské sady dekorativní kosmetiky - dokonce pec na nehty! Laky, rtěnky, stíny, řasenky..Pro kšeft udělají fakt všechno :cert: Např. v Tescu jsem viděla celej regál tohohle zboží, z mého pohledu jak dělaný pro pedofily :roll:
A moje 6-ti letá dcerka když to vidí, tak to samozřejmě chce, tak jí vysvětluju, že se malují až větší slečny. Ach jo :roll:

Příspěvek upraven 13.12.17 v 13:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.12.17 13:08
@carsa píše:
Bydlím v Praze, mám holčičku ve třetí třídě a ona i její spolužačky jsou úplně normální, normálně se oblékající a normálně hovořící holky, jako každé jiné. Takže jen doufám, že je tohle další trapný pokus rozpoutat kontroverzní diskusi!

takové bárbínky jsou, potkáš je spíš právě v tom nákupáku. Ono je to moderní :think: kluk má podobnou ve třídě, ale za toto můžou z velké části rodiče :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314

@martina.se no jo, to už jsou holky na prahu puberty, to pak mají různé výstřelka. Ale v 9/10letech? Víc jim fakt nebylo 8o
@carsa jo je mi jasný, že tohle byla spíš výjimka, že i v Praze je většina „normálních“ dětí. Jen mě to prostě totálně odrovnalo a celý den na ten výjev myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Podle me je ale hlavni problem v tom, ze ti rodice netravi s detmi smysluplne cas. Muzu srovnavat a je to hrozne videt. Decko, ktere prosedi dny u tabletu nebo se takhle poflakuje po meste s vrstevniky versus dite, se kterym chodi rodice na vylety, vyrabi, kuti, sportuji. To dite pak ma do zivota uplne jiny zaklad a jinak se chova. :nevim: Jinak celenky s maslema na miminkach me neskutecne jeden cas vytacely, znama ji cpala diteti na hlavu i kdyz jen tak spalo doma v zavinovacce :roll: musi to byt ohromne pohodlne 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.12.17 13:09
@bublinek píše:
To je fakt, to co potkávám stojí za to.
:mrgreen: čekáš na dítě před školou a kolikrát máš fakt pocit, že jsi na E55 v rajonu šlapek :mrgreen: že jim leze vše co může, zmalované jak plakáty atd.. ale co už.. díky bohu, že nemám holku, tohle bych jako matka nedala :oops: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
13.12.17 13:09

Mam pocit, že holčiny byly na nějakém vystoupení a při té příležitosti si došli nakoupit. Co se mluvení týká, jaké je vychováš takové je máš.
V tomhle věku neznám, žádnou výše popsanou holčičku, která byse takto chovala… A to jsem z města…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85284
13.12.17 13:11
@martina.se píše:
takové bárbínky jsou, potkáš je spíš právě v tom nákupáku. Ono je to moderní :think: kluk má podobnou ve třídě, ale za toto můžou z velké části rodiče :nevim:

Spise jenom rodice, je to jejich odraz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
13.12.17 13:12

@Evulina jo byl to obchod s bižuterií pro děti - plus tam samozřejmě měli i líčidla, samolepky na nehty atd. Já se tam šla kouknout na princeznovskou korunku pro dceru, kterou si přeje od Ježíška. Ale po tom, co jsem viděla, jsem se raději otočila na podpadku a šla :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
13.12.17 13:12
@carsa píše:

Proc trapný pokus o kontroverzni diskuzi? Pochopila jsi ji vubec? To, co zakladatelka popsala, neříká nic o vsech holcickach z Prahy v dane věkové kategorii. Proste se jen podelila o zážitek z NC. A to, ze je tvoje dcera dle tvých měřítek normalni, jeste neznamená, ze taková bude každá mala prazanda.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová