Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Janasas píše:
@martina.se jako nerada to hodnootím, když nemám holčičku, tam to možná nechápuale třeba jsme fatk trpěla na svatbě, kde jsme šly s polu a její dcera šla jako družička a to bylo před rokem.. 10 cm podpatky sukýnka pod zadek..Jako někde v létě na pláž ok, ale tam se otáčel celý sál..ZmalovanáPříspěvek upraven 13.12.17 v 13:18
@martina.se píše:čekáš na dítě před školou a kolikrát máš fakt pocit, že jsi na E55 v rajonu šlapek
že jim leze vše co může, zmalované jak plakáty atd.. ale co už.. díky bohu, že nemám holku, tohle bych jako matka nedala
![]()
Já s nima jezdím ráno busem…to je slovník, že by se i dlaždič zastyděl. Jen pak přemýšlím, jak se jim doma daří neříkat za každým druhým slovem vole, nebo p---a. Až mě ruka svrběla ![]()
@Annci píše:
Já s tím teď taky bojuju. Dcerka chodí do školky do předškoláků a „představ si, mami, kromě dvou mrňavých dvouletých holčiček, jsem jediná, JEDINÁ, kdo nemívá nalakované nehty.“ A to je prosím vesnická školka. Vysvětluju, vysvětluju, odolávám, je mi jí líto, jsem naštvaná na ostatní matky, vysvětluju, je mi jí líto a tak pořád dokola.
Držím basu s Tebou, dcera - 1 tř. - nevidím, důvod proč bych měla nalakované nehty dovolit.
Už jsem byla zoufalá a zeptala jsem se jí: až budou mít kamarádky nějakou nemoc, taky jí budeš taky chtít?
Zamyslela se a mám klid.
Možná tvrdé pro 1.třídu, ale já už ztratila nerva
![]()
@carsa píše:
Pochopila, zakladatelka ví velké kulové, ale už teď jí je jasné, cituji: „co z nich vyroste“. Možná si ty holčičky odběhly z mistrovství světa v moderní gymnastice, možná byly takhle „vyzdobené“ poprvé a naposledy v životě. Neví nic, ale už předjímá, že si je rodiče pořizují jako módní doplněk, že je oblékají do značkových věcí a fotí v „rozkošných“ čelenkách. Prostě jen snaha vyvolat diskusi: kam ta mládež dneska spěje…to za našich mladých let…
Kdyz myslíš. Těžko ti odporovat, zda se, ze přesně víš co pokoutneho touhle diskuzi zakladatelka zamyslela ![]()
Šminky se umejou, mě spíš překvapuje jak děti na druhém stupni váží v průměru o 20 kilo víc než bylo běžné za nás. Já pak jdu vyzvedávat kluka a když se připletu do houfu dětí z družiny, tak se tam ztrácím ![]()
A u nás ve městě frčí na základce spíš cigarety než to zmalování. Ale místní škola to nijak neřeší, děcka kouří v areálu základky. Syn chodí raději na jinou školu. A nejlepší na tom je, že učitel si v areálu zapálit nesmí. Zvláštní doba.
Příspěvek upraven 13.12.17 v 13:30
@Popokatepetla píše:
Vidíte, možnost vystoupení mě nenapadla. No tak budu doufat, že opravdu z nějakého šly, že svět je ještě normání![]()
Jinak jasně - je to samozřejmě o tom, co rodiče dětem dovolí, k čemu je vedou.
Určitě, to je dost pravděpodobný, že šly z nějaké besídky. Jak už jsem psala, malá taky takhle vypadá na závodech nebo vystoupení, mají všechny drdůlky, třpytky a jsou lehce nalíčené. Tuhle jsme s nimi taky šli na oběd a všichni po nás koukali, samotný mi to nebylo příjemný, jsem si připadala jako divná matka, že moje osmiletá dcera tak vypadá, ale normálně tak opravdu nechodí. Spíš bych řekla naopak, ony se vyřádí na těch závodech a v běžném životě je to neláká se nějak fiftit a líčit.
@Keyllah píše:
Já s nima jezdím ráno busem…to je slovník, že by se i dlaždič zastyděl. Jen pak přemýšlím, jak se jim doma daří neříkat za každým druhým slovem vole, nebo p---a. Až mě ruka svrběla
@Popokatepetla U cizích je mi to jedno, ale jinak s tebou souhlasím a doma bych to mít nechtěla. I proto jsem ráda, že mám kluky, u nich mi tohle nehrozí. „Čančám“ si je taky, ale jinak. Rádi spolu vybíráme trička s autíčky, zvířátky nebo roboty, ale pořád je to vkusné. A hrozně se mi nelíbí, když takové tří, čtyřleté na sebe navěsí pět kilo cetek z hračkářství, na hlavu plastovou korunku, pusu zmalovanou, plastové střevíčky s podpatkem a od hlavy k patě ve všech možných i nemožných odstínech růžové a fialové. A vyžadují, aby byly oslovovány „princezno“.
Mám ráda holky, jako moje 13letá neteř. Ta se sice taky chce líbit, ale strojí se úměrně svému věku a nepotřebuje ze sebe dělat modelku. Má lesk na rty, pár bižu náušnic, sem tam nějaké tričko s kamínky nebo něco růžového, ale nemá problém si vzít kecky a odrbané tepláky a jít lítat ven.
@Evulina píše:
Já se nestačím divit, to máš pravdu. A obchody začly vesele prodávat dětské sady dekorativní kosmetiky - dokonce pec na nehty! Laky, rtěnky, stíny, řasenky..Pro kšeft udělají fakt všechnoNapř. v Tescu jsem viděla celej regál tohohle zboží, z mého pohledu jak dělaný pro pedofily
A moje 6-ti letá dcerka když to vidí, tak to samozřejmě chce, tak jí vysvětluju, že se malují až větší slečny. Ach joPříspěvek upraven 13.12.17 v 13:08
ty kde zijes? Vo 8 rokoch som dostala prve detske balenie dekorativnej kozmetiky. Mam 30 rokov
@Gita17 píše:
ty kde zijes? Vo 8 rokoch som dostala prve detske balenie dekorativnej kozmetiky. Mam 30 rokov
no jo, ale to bylo před 22 lety
Já jsem v 8 letech neměla kosmetiku žádnou, vlastně jsem dětskou kosmetiku neměla nikdy, malovat jsem se začala někdy v 8. třídě řasenkou a leskem a i tak jsem byla jedna z mála. a jsem jen o 2 roky starší.
Myslím si, že oblečené byly z nějakého vystoupení… ale k té mluvě a chování - to jste ještě neučila děti na ZŠ! To člověk teprve zírá.
Podle mě šly holky z nějaké besídky/vystoupení. A hned zapadnou do škatulky… ach jo… Nebo si nějaká nalakuje s kamarádkama na oslavě narozenin nehty, chce si je pár dnů nechat a hned taky šup šup do škatulky… Jsou to holky proboha, chtějí zkoušet co jim sluší, chtějí se líbit, chtějí občas napodobovat dospělé, to neznamená, že doma ta s nehtíkama a tutu sukýnkou třeba nevezme vidle do ruky a nekydá pod koněm hnůj. Tak to má zrovna kamarádky dcera, šikovná holka, dělá i gymnastiku.
Damy udelejte si obrazek. Otevrete na ytb jakekoliv video nejakeho youtubera a poctete si v komentarich jak mluvi ceske deti. Verim, ze je spoustu slusnych deti, ale taky si myslim, ze dost rodicu absolutne netusi jak se jejich deti bavi ve spolecnosti a jak se chovaji ve virtualnim svete.
samozrejme se da dostat na jejich kanal/profil fb a zjistite, ze to jsou holcicky pekne oblecene v peknem pokojicku 7-12 let. Dospelym lidem pisou pod videa jaky jsou ko…ti, pi..c..usove, ze jsou zas…y socky apod.
Já se tedy lekla, když jsem četla na straně jedna „Pec na nehty“…ale pak mi to došlo, co to asi je…
Jinak je tohle důvod, že když nemusím, tak „školním“ autobusem nejedu, protože se červenám, jaký slovník mají 7 - 9 letá devčátka…Oblečení souhlas, no teď je milosrdná zima, ale hned jaře to zase začne.
Myslím, že tu platí „jaká matka, taká Katka“.
@Poustevnice a to ja si nemyslim. To si mysli hodne matek " jsem slusna, ta me dite je automaticky taky slusne, ptz takhle doma nemluvi". Zazila jsem i svatousky vychovane a kdyz rodice odjeli, tak totalni kanalove. Jako ty s dobrou vychovou z toho vyroustou vetsinou, ale nechapu jak jsou nekteri rodice presvedceny, ze jejich dite „nikdy nic“