Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já jsem venku vyděla dva kluky asi 8let, měli na obličejích nějaké příšerné masky v ruce napodobeniny zbraní, řvali, vyluzovali podivné skřeky, hrůza… Ještě, že mám holky ![]()
Taky se přikláním k tomu, že holky šly z nějakého vystoupení. A slovník
no mě kdyby v pubertě kolikrát slyšela máma tak bych asi pochvalu taky nedostala. Z druhé strany mám doma holčičku, předškoláka. Od malinka je to velká parádnice, sukýnky, šatičky, kabelky, má dlouhé vlasy takže každý den češeme jiný účes. U mě vidí že se maluju, vonim, lakuju nehty tak chce taky. Klidně ji nehtiky taky nalakuju, nevidím v tom problém. Rozhodně si nemyslím že bych jí to tím předurčovala dráhu prostitutky. Je to holčička tak ať tak vypadá. Nelíbí se mi chlapečci s vlasama pod lopatky a holčičky ostříhané podle kastrolu v teplakach po mladším bráchovi.
@terien píše:
Taky se přikláním k tomu, že holky šly z nějakého vystoupení. A slovníkno mě kdyby v pubertě kolikrát slyšela máma tak bych asi pochvalu taky nedostala. Z druhé strany mám doma holčičku, předškoláka. Od malinka je to velká parádnice, sukýnky, šatičky, kabelky, má dlouhé vlasy takže každý den češeme jiný účes. U mě vidí že se maluju, vonim, lakuju nehty tak chce taky. Klidně ji nehtiky taky nalakuju, nevidím v tom problém. Rozhodně si nemyslím že bych jí to tím předurčovala dráhu prostitutky. Je to holčička tak ať tak vypadá. Nelíbí se mi chlapečci s vlasama pod lopatky a holčičky ostříhané podle kastrolu v teplakach po mladším bráchovi.
I vy jedny nestoudnice, už aby tady byly povinné ty burky, kdo to kdy viděl aby se holčička parádila jako holčička!
@Anncino no nevím, jeslti 5 letá, si má lakovat nehty, ale tak budiš, v 8 třeba stíny.. ![]()
@terien moje dcera je taky paradnice. Letos si pod stromeček přeje jen šminky, no něco dostane. Je jí osm, na YouTube sleduje jen videa kde se líčí. ![]()
No snažím se jí mírnit a usměrňovat. Ale bránit jí v tom nemůžu. Radši když se zmaluje líčidly než fixami apod. ![]()
@Netopirek píše:
@terien moje dcera je taky paradnice. Letos si pod stromeček přeje jen šminky, no něco dostane. Je jí osm, na YouTube sleduje jen videa kde se líčí.
No snažím se jí mírnit a usměrňovat. Ale bránit jí v tom nemůžu. Radši když se zmaluje líčidly než fixami apod.
Taky jdu spis cestou usmerneni a mít to pod kontrolou, sladit ji oblečení aby nebyla jak cukrový bonbón než striktní ne když ani nemam důvod ji to zakazovat. Někdo rád kreslí a někdo se rad paradi ![]()
@Netopirek já si myslím, že toto je něco jiného. Já jednou viděla jednu holčičku, která měla 8-9 let a uměla se nádhderně namalovat. Spíš mi to přišlo jako umění, malovala i maminku, babičku.. Samozřejmě s tím nechodila ven, ale vím, že to ukazovala na nějakých akcích.. Třeba tovje dcera bude taky nadaná..
A pak je něco jiného když maminky líčí sami děti ve školkách- ale prostě každého věc, jako člověk nemá čas hledět co kde kdo má namalované..
Ja bych rovnou zacla tim, ze bych samotne dite v tomhle veku nenechala v obchodaku. No, asi jsem divna. A namalovane 9-lete holcicky, to se mi prici teda hodne. I kdyby jen proto, ze je to fakt hnusny…
@Janasas @terien uvidíme. Ale lepší než když bude chodit namalovaná pastelkami a fixami
Snad když bude napodobovat holky z youtubu, tak bude vypadat „normálně“ a třeba jí to i půjde. Pak by mě to mohla i naučit ![]()
@Lenka_Hal píše:
Ja bych rovnou zacla tim, ze bych samotne dite v tomhle veku nenechala v obchodaku. No, asi jsem divna. A namalovane 9-lete holcicky, to se mi prici teda hodne. I kdyby jen proto, ze je to fakt hnusny…
Ty holčičky byly s největší pravděpodobností samy jen v tom obchodě - rodiče měly zřejmě někde poblíž, třeba v jiném obchodě, kavárně apod. Také nemám problém pustit svou desetiletou dcerku, aby si prohlížela korunky a bižu v Claire´s, zatímco já naproti v Deichmannovi zkouším boty synovi…
A k těm „namalovaným holčičkám“ tu už bylo asi řečeno vše - kdybys potkala tu moji, když přijde z divadla (třeba v restauraci, kde se při té příležitosti obvykle stavujeme na obědy apod.), zřejmě bys z ní (v rámci toho „příčení“) utrpěla značnou újmu na psychice. ![]()
@BohunkaP píše:
Ty holčičky byly s největší pravděpodobností samy jen v tom obchodě - rodiče měly zřejmě někde poblíž, třeba v jiném obchodě, kavárně apod. Také nemám problém pustit svou desetiletou dcerku, aby si prohlížela korunky a bižu v Claire´s, zatímco já naproti v Deichmannovi zkouším boty synovi…A k těm „namalovaným holčičkám“ tu už bylo asi řečeno vše - kdybys potkala tu moji, když přijde z divadla (třeba v restauraci, kde se při té příležitosti obvykle stavujeme na obědy apod.), zřejmě bys z ní (v rámci toho „příčení“) utrpěla značnou újmu na psychice.
To ja tedy taky videla trio nedavno v obuvnictvi. Sice trochu starsi, tipovala bych je na 14-15 cca, ale jejich vzhled mi vyrazil dech. Vsechny tri mely totiz extremne, ale extreeeeeeemne dlouhe umele rasy, ktere si snad jeste pretahly rasenkou, vypadaly jako takove ty mrkaci panny a teda hruuuuza hruuuz. Obleceni se uz presne nevybavuju, mne totiz dostaly ty umele rasy a sileny makeup.
Reci vedly obdobne… a jedna obdivovala lodicky, ktere mely povrch pokryty cely cervenyma trpytkama a na pate mely velou masli a asi 10cm vysoky jehlovy podpatek a rikala neco o tom, ze tohle by si fakt strasne rada koupila, ale matka by ji asi zabila, kdyby s tim prisla domu.
Pane boze, prosim te, at z moji male roztomile holcicky nevyroste neco takoveho, mej slitovani!
@Lenka_Hal píše:
http://www.telegraph.co.uk/…g-girls.html
Děkuji za rozšíření obzorů - téměř 10 let starý článek mne sice úplně neokouzluje, ale budiž ![]()
Při vší úctě - i po jeho přečtení mohu s klidem žít a cca co šest týdnů nalíčit svou dcerku řasenkou, leskem na rty, postříkat jí vlasy třpytkami a odeslat na jeviště ND ![]()
Zcela souhlasím, že líčení není pro malé slečny vhodné - jak jsem psala, moje desetiletá dcerka dosud žádnou svou dekorativní kosmetiku nemá. Je-li to čas od času zapotřebí, použije moje resp. divadelní, která smyje po příchodu domů. Ale určitě přitom neřešíme, že se ještě zastavíme někde na oběd, tak by si někdo mohl něco pomyslet… ![]()
Tak si holt pomyslí, no. Možná právě to, co zakladatelka ![]()
@terien píše: U mě vidí že se maluju, vonim, lakuju nehty tak chce taky. Klidně ji nehtiky taky nalakuju, nevidím v tom problém. Rozhodně si nemyslím že bych jí to tím předurčovala dráhu prostitutky. Je to holčička tak ať tak vypadá. Nelíbí se mi chlapečci s vlasama pod lopatky a holčičky ostříhané podle kastrolu v teplakach po mladším bráchovi.
Náš „starší“ chtěl cca před půl rokem taky nalakovat nehty, když mě viděl
Lízla jsem mu jeden palec, pak i druhý palec, takovou křiklavě zelenou, kterou jsem si zrovna patlala na nohy (u mě je lak na nehty fakt vzácnost, a když už, tak ať to stojí za to, že jo
). Doufám, že to na něm nebude mít trvalé následky ![]()
A ty tepláky po něm půlročanka už nosí ![]()
@BohunkaP 10 let u takoveho typu informaci nic neznamena, Ani pro klasicke vedecke publikace 10 let neni zadna katastrofa.
Jinak jsem Tim pouze chtela rict, ze je to nejen hnusny, ale I nezdravy. Nic Vic, protoze Jak casto a cim presne malujete svou dceru nevim, a navic je to vase dcera, takze I vase vec ![]()