Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tuhle diskuzi otvírám nejen kvůli vánočním dárkům, ale obecně dárkům. Také občas potřebuju koupit levný dárek, ale zároveň chci potěšit. Pomozte mi rozšířit seznam toho, co nekupovat, protože je to dárek co neurazí-nenadchne. I když chápu, že je to individuální. A samozřejmě se cení, že nám ten dárek dal někdo z lásky, takže to, prosím berme s nadhledem.
Za sebe říkám:
1/ hrnečky - je to sice levné, ale mám jich plnou skříň, až mi v ní zavazí. Díky myčce točím asi šest hrnků pořád dokola, takže další jsou spíš pro zlost.
2/ cokoli se jménem - propisky, ručníky, hrnečky, svíčky… pro výrobce je to určitě dobrý byznys, ale mě to přijde spíš dárek a la znouzectnost.
3/ svíčky - tady chci říct, že kvalitní svíčka je určitě pěkný dárek, ale myslím ty převoněné bolehlavy ve skle, po jejiž zapálení je zároveň potřeba důkladně vyvětrat.
4/ kosmetické balíčky - tady se omlouvám jestli to někoho uráží, ale já třeba preferuju vybrané značky přírodní kosmetiky, takže když dostanu Avon sadu, nebo Niveu, posílám dál. Stejně tak parfémy.
Mě by nepotěšila žehlička, prostě nežehlím a manžel si ze mě stále dělá srandu, že mi ji koupí, haha fakt vtipný ![]()
Hrneček to zase já můžu, manžel říká jestli už to není úchylka jak někde vidím k něčemu hrnek musím ho mít
. Pro mě neni nic horšího než cokoliv sladkého, ještě horší od lidí co ví že sladké nesmím
a rozhodně mě neudělá radost cokoliv do kuchyně to prostě neni dárek jen pro mě ![]()
@Romilda Ano, v podstate vsechny ty lapace prachu, co jsi popsala. Kosmeticke balicky rovnez.
Taky pomucky do kuchyne, pokud je nedostanu na vyslovne prani. Nesnasim, kdyz mi nekdo vnucuje neco, o cem vim, ze to nebudu pouzivat a bude to jen zabirat misto v kuchyni ![]()
Knihy dle oblíbenosti darujícího - nechápu, všichni nečtou vše
kosmetika - nevadí mi, ale nemám ráda „silné“ vůně a vždy tyto dostávám
Přidávám:
Me vadi penize
vetsinu to asi potěší, ale me to prijde neosobní a prijde mi, jakoby si ta dotycna osoba nedala praci se o me zajimat. K narozkam jsem treba dostala poukaz, ktery jsem mohla vyuzit v nekolika eshopech, a to uz mi prislo jiné. Pak mi vadi darky, ktere absolutne jsou mimo. Mam rada kvalitni a bio kosmetiku a uz zminovany Avon by me spis urazil. Taky mi pritel delsi dobu vyhrozuje tlakovym hrncem
to neni ale podle me darek pro me, ale spise pro nej ![]()
Taky nesnáším cokoliv do kuchyně, nepovažuju to za dárek pro sebe. A nesnáším takové ty drobnosti, které se vystavují a na které se jen práší. Svíčky nezapaluju, hrnečky mám a další nepotřebuju
. To mám radši něco dobrýho k mlsání.
Nevidím na svíčkách nic špatného a třeba v tom skle od air wick tak vonní nádherně a určitě po nich nemusíš větrat asi si nikdy nedostala krásnou vonnou svíčku která vonní i když je nezapálená i když zapalená je ![]()
A jinak potěší mě cokoliv a nemám dárky co by mi přišli zbytečné nebo cokoliv jiného já to beru že je to z lásky a z radosti ![]()
@Romilda ať zvažuju, jak zvažuju, t ak by mi nepotěšil max toaleťák
jo a pracholapky, co se dávají na stěnu ![]()
@zrcadlo píše:
Přidávám:
- jakékoliv keramické figurky (to, že máme chalupu, neznamená, že tam chceme mít keramické žáby, a doma na poličkách taky nechci mít kočičky nebo slony)
- prý kvalitní a přírodní ručně dělaná mýdla, vonné pytlíky apod. (jsem pragmatik, doma mám tekuté mýdlo, sebehezčí mýdlo se zataveným sušeným ovocem apod. je pro mě nepraktické, takže končí většinou v botníku na provonění a je mi líto, že za to někdo dal tolik peněz)
- levný alkohol (já nepiju skoro vůbec a manžel si zase rád vybere)
To me pobavilo..vsechny tyhle hruzy mam nekde ve skřini…hluboko ![]()
Mě asi jen cokoli na okrasu. Mám rád minimalismus, tedy co nejprázdnější příbytek.
Věci do kuchyně mě naopak potěší velice. ![]()
@Petra67 píše:
Me vadi penizevetsinu to asi potěší, ale me to prijde neosobní a prijde mi, jakoby si ta dotycna osoba nedala praci se o me zajimat. K narozkam jsem treba dostala poukaz, ktery jsem mohla vyuzit v nekolika eshopech, a to uz mi prislo jiné. Pak mi vadi darky, ktere absolutne jsou mimo. Mam rada kvalitni a bio kosmetiku a uz zminovany Avon by me spis urazil. Taky mi pritel delsi dobu vyhrozuje tlakovym hrncem
to neni ale podle me darek pro me, ale spise pro nej
Ohledně toho jsem se včera chytala s manželem. Starší dcera zbožňuje Sephoru. Dokázala by tam strávit hodiny. No a včera byl manžel na Chodově, tak jsem ho poprosila ať mi pro ni koupí v Sephoře ještě dárkový poukaz. Nechápal proč a prý ji dá radši peníze, ať si vybere co chce sama. Tak fajn, můžeme si pod stromečkem vyměnit všichni jenom obálky!
Nakonec koupil teda.
Edit: hrubka
Příspěvek upraven 13.12.17 v 12:51
Růžový chlupatý svetr, který dostávám každy rok od tchyně. Ne vazne, já to chápu, tak se ji nechce nic vymyslet, ale prosiiim dost svetrů z falešné angorské vlny
jinak beru cokoli
@martina.se píše:
@Romilda ať zvažuju, jak zvažuju, t ak by mi nepotěšil max toaleťákjo a pracholapky, co se dávají na stěnu
Ale zase toaletak vyuzijes aspon ![]()