Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Romilda píše:
@růžový achát Ono to podle diskuze vypadá, že si dárků nevážíme a jsme nevděčné. Já jsem ale při zakládání diskuze psala, berme to s nadhledem. Mně taky potěší v podstatě jakýkoli dárek, když je daný s láskou.
Jasne, delame si z toho srandu. Me treba nejvic pobavil ten toaletak.
@MartinaIrena píše:
Jasne, delame si z toho srandu. Me treba nejvic pobavil ten toaletak.
Já jsem jednou koupila toaleťák - s ostnatým drátem. Nebylo to teda pod stromeček.
Bylo to pro tátu, když předělával komplet celý záchod a obklady.
@Romilda já bych brala tu whisky, Ježíškovi si o ni píšu
(ale už ji mám letos slíbenou) Ale jinak jsem jednou dostala v práci balíček hodně drahé kosmetiky a kolega lahev vína a ve mně se to tak pralo - na jednu stranu velký vděk, že někomu za tohle stojím a myslí na mě, na druhou stranu pocit, že tuhle kosmetiku nevyužiju a to víno bych mnohem radši
V minulé práci zas dostaly všecky kolegyně poukázku do parfumérie, jenom já jediná do sportovního obchodu. No využila jsem s radostí, ale tak to ve mně trochu hlodalo, jak to bylo myšleno (maluju se i voním) ![]()
A pro dítě ve mně budí rozporuplné pocity dárky kvalitní a určitě ne zcela levné, ale tak nějak určené pro dítě o pár let mladší než to mé. Jako kdyby předškolačka hrající si s bárbínama dostala velkou plyšovou pannu pro rok staré dítě. Je mi to tak trochu líto, kdyby se darující předem poradil, za ty samé eníze by se dalo pořídit něco, co dítko potěší mnohem víc a bude si s tím opravdu hrát.
Nooo jako snad se nikdo neurazi, ale když to tak čtu, tak se ani nevidím, že hromada lidi má z Vánoc pomalu deprese, protože neví co koupit..
Mít takové příbuzné a známé, jak tady některé, tak by mě asi kleplo.. Bez urážky teda ![]()
Ale k tématu, asi je rozdíl dostat dárek od kamarádek, tchýně, manžela..
Ale když se zamylsím, co mě fakt jako dostalo, tak, když jsem ve 20 od 28 letého přítele dostala plyšáka.. Mě prostě toto vždycky přišlo trapné.. Tak možná do těch 16 let možná holce.
Jinak mi nevadí ani hrneček pokud je tématický a líbí se mi, ne nějaký E-on,
kosmetika je pravda, že pokud by byla co nepoužívám, tak by mi to vadilo, ale spíš jenom krém, jinak vybíravá nejsem.. Od tchýně jsem dostala i nějaký velký hrnec, tak to jako, ale nehrotila jsem to ![]()
Tak mě nevadí, když dostanu něco do kuchyně. Hlavně, když je to něco, co využiji. Když to řeknu blbě, naučila jsem se odpovídat na to, co chceme k Vánocům. Letos jsem si třeba řekla od babičky o toustovač. Vždycky, když jsem řekla, dobrý, nic nechci, tak pak zbytečně kupovali sadu nádobí, kterou nepotřebuji, hrnky, všelijaký kýče…Takže mě dárky do kuchyně nevadí. Od koho by mě to mrzelo, je od manžela. To pak beru, že nemá fantazii, moje koníčky zná, ví jaká jsem. Letos mě teda docela naštval, chtěl koupit vysavač, který stejně potřebujeme. ![]()
@Janasas No oni se i lidi hroutí, protože člověk neví ani co kupovat. Když se zeptám, co si přejí, tak řeknou nic nekupuj
A pak vymýšlím a lámu si hlavu. Hlavně tedy u chlapů a babiček, dědečků
Kvalitní čaj, víno, sýry, čokoláda to mě potěší vždycky, protože se to zkonzumuje.
Já třeba mám ráda i kabelku, naušnice, lístek do divadla, na muzikál apod.. Co mě neudělá moc radost je: keramika, svíčky, drogerie, protože to používám od určité značky, třeba jiné sprchové gely mně nedělají dobře na kůži. Třeba mého taťku jednou hodně potěšili jablka (kupuje si je a má je rád) a dále takové to maso ve vlastní šťávě v dárkovém balení a dršťková polévka ve sklenici (ale kvalitní od řezníka). Z toho měl opravdu radost a využil to, když mamka není doma nebo třeba zrovna tu polévku nevaří, protože by to nikdo jiný nejedl. A úplně top dárek pro něj byla nová televize ke kulatým narozeninám, na kterou jsme se složili.
A mezi nejlepší dárky, které dostal v jeho věku, byla syrová krůta obložená zeleninou, takže to vypadlo i hezky.
@Lenka_Hal píše:
Jojo, manzel mi takhle nabizel brokovnici, rikala jsem mu, ze to neni, uz kvuli nemu, inteligentni napad…
Znam takovy pary. Upland hunters a koupil ji k vanocim brokovnici.
@KalamityJohn píše:
Znam takovy pary. Upland hunters a koupil ji k vanocim brokovnici.
Prezil to? ![]()
@Poustevnice píše:
Jo, taky je srht gut dárek prací prášek. To jsem taky zažila. A žehlící prkno!!!
reakce na Poustevnici a Laduchu:
Sestřenice má 3 děti (a 6 vnoučat). Má zvyk, že na každé Vánoce do rodin svých dětí nakoupí koš na prádlo plný drogerie. Množstevně takové množství všeho možného z drogerie, až zaplní koš na prádlo. Prášek, gel nebo kapsle na praní (to se mění postupně, podle toho, co je v obchodech), tablety do myčky, zubní pasty, šampony, papírové kapesníky a utěrky, i toaletní papír. Sestřenice kupuje ne všem stejně, ale podle věku dětí. Třeba jiný šampon je pro batole a jiný pro kluka na učňáku. Jeden rok všem do koše (mj.) dala i kolíčky na prádlo. Tehdy fakt měly úspěch. Mluvila jsem se snachou i dcerami mé sestřenice, jsou za takový nákup rády. Někdo by řekl, že by stačila poukázky do místní Tety nebo dm.
Zavedla jsem to u nás také, jen dávám do veliké nákupní tašky.
@EMicina píše:
reakce na Poustevnici a Laduchu:
Sestřenice má 3 děti (a 6 vnoučat). Má zvyk, že na každé Vánoce do rodin svých dětí nakoupí koš na prádlo plný drogerie. Množstevně takové množství všeho možného z drogerie, až zaplní koš na prádlo. Prášek, gel nebo kapsle na praní (to se mění postupně, podle toho, co je v obchodech), tablety do myčky, zubní pasty, šampony, papírové kapesníky a utěrky, i toaletní papír. Sestřenice kupuje ne všem stejně, ale podle věku dětí. Třeba jiný šampon je pro batole a jiný pro kluka na učňáku. Jeden rok všem do koše (mj.) dala i kolíčky na prádlo. Tehdy fakt měly úspěch. Mluvila jsem se snachou i dcerami mé sestřenice, jsou za takový nákup rády. Někdo by řekl, že by stačila poukázky do místní Tety nebo dm.
Zavedla jsem to u nás také, jen dávám do veliké nákupní tašky.
Ještě doplňuji sama sebe: sestřenice jim to nedává „pod stromeček“. To se s dětmi domlouvá, co na sport, hraní a čtení, někdy si mladí vyberou i měkký dárek. Ten nákup drogerie na konci roku je u nich takový zvyk. Všichni bydlí v jedné vesnici, tak si myslím, že sestřenice největší radost svým dětem dělá, že je hlídací babička.
Co se týká mě, tak kdybych mohla oslovit dárce, tak nerada dostávám sprchové gely a mýdla.
Před lety jsem od manžela dostala pod stromeček velkou kosmetickou sadu krémů a v lednu k narozeninám to samé. To mě tehdy zamrzelo. Značka mi nevadila, jen ta manželova skleroza? Pohodlnost?
@Lenka_Hal píše:
Prezil to?
Nojo, oba cvoci. Dva slidici psi a chodej na bazanty, koroptve a podobnou zouzel.
@EMicina Ten kos na pradlo plny drogerie do domacnosti se mi nahodou moc libi, pokud to samozrejme neni nejaky levny sunt (a to predpokladam, ze neni). Me by to potesilo daleko vice, nez treba nejaky LÓreal z drogerky (byt koupeny v dobre vuli), ktery nepouzivam, deodorant atd.
Vloni můj čerstvě narozený syn dostal jako dárek svetr ve vel.116. No, tak nám bude asi ještě čtyři roky ležet ve skříni, než přijde jeho čas
Spíš mě ale překvapilo, že to koupila žena, která je taky matkou dětí, tak by přece měla vědět, že miminko nosí menší velikost. Já sice také, když někomu kupuji věci na miminko, volím větší vel., nejčastěji 74, nebo 80, ale 116, to už je fakt moc.