Malej šikanátor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5896
14.12.18 01:15
@Netopýr1 píše:
@Mari.G no, to byste se možná divila, kolik jsem kdy měla děti na starost, třeba na táboře. Ale to je jedno. Jako sorry, ale to si vážně myslíte, že 25 deti chodících do školky nikdy nedostalo doma na zadek, ale jen to jedno, mlácené, mlátí taky, to snad ne. A ono ohánět se furt nějakým psychologem a vyšetřením, pak to nemá vypadat jak to momentálně vypadá. :roll: a obhajovat dítě, které mlátí ostatní děti a málem někomu vypíchne oko, no, to bych možná byla rádci za učitelku, která má trochu zdravého rozumu a neohani se akorát furt nějakou diagnózou.

Tak ono tábor není školka nebo škola. To Vám mohu z vlastní zkušenosti potvrdit. Pozor, já nemám pocit, že žádné dítě ze školky nedostalo nikdy na zadek. Jen se ptám, jak má dítě, u kterého se řeší bití bitím pochopit, že jednou je to správně a podruhé ne? :think: :think: :think: Pokud se nevyřeší příčina, tak stejně dítě nepřestane. Nebo vidíte jako řešení dítě zmlátit pořádně pokaždé, jak to udělá? Evidentně s řešením takové situace zkušenosti nemáte, protože to byste nemohla psát takové nesmysly. To, že to dítě dělá z nějakého důvodu, je fakt. Stejně tak píšu, že to jeho chování neomlouvá a nemá se tolerovat. Ostatně jsem pobídla maminku, aby zburcovala rodiče k řešení se školkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5896
14.12.18 01:17
@Netopýr1 píše:
@Mari.G to sem si mohla myslet, nevychova, ta tu ještě chyběla. :lol: :mavam:

A co Vám přesně vadí na Nevýchově? To by mě konkrétně zajímalo. Takové komentáře píšou většinou maminky, které vůbec neví, o co jde. Už jen ta ironie naznačuje, že nechcete konstruktivně diskutovat, jen pozurážet ty, kteří to vidí jinak. Pak samozřejmě nemá smysl to řešit :lol: :lol: :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5896
14.12.18 01:24

@rena621 Já chápu, že myslíte plácnutí a ne mlácení. Tam jde o to, že v tu chvíli použije člověk moc a sílu. A to dítě to dělá taky. Je pro něho ve 2 letech fakt dost těžké pochopit, proč ono to dělat nemůže, ale dospělý to použít může. Jestli mi rozumíte. To, že víte, že to dělá od narození druhé dcery, je dobré znamení, že vidíte spouštěč. Máte možnost se starší třeba aspoň hodinu denně být sama, nebo aspoň se jí věnovat, když chlap zaopatří mimi? Mít nějakou aktivitu spolu, kde mimčo vůbec nefiguruje a má Vás jen pro sebe? Chápu, že to je těžké a že někdy rupnou nervy. Já bych o tom mohla napsat knihu :lol:. Zeptala jste se jí někdy v té chvíli, co potřebuje? Ukázala jste jí, kde si může vybít vztek, když ho má? Ono moc nepomůže ty negativní emoce jen potlačit s tím, že tohle se nedělá - nebuší, nepláče, nekřičí. Ono se to akorát nakumuluje a pak to buchne ve velkém. To je můj kříž, který si táhnu z dětství. Je fajn najít něco, co může dělat - mlátit polštářem, nebo PET lahví do postele atd. Prostě něco, kde si vybije vztek, ale nikomu neublíží a nic nerozbije. Časem se to naučí ovládat a nebude potřebovat PET flašku do svatby :lol: . Na tom je potřeba trvat, to je jasné - že u svého výlevu nenapáchá škody (a myslím, že tu ani nikdo netvrdí, že se to má přehlížet, jak tu někdo naznačoval). Mám dvouletého tvrdohlavce, takže to je teď taky aktuální téma. Jinak plácnutí máme taky za sebou, ale s mnohem horším výsledkem situace, než když nad tím člověk trochu přemýšlí, než něco udělá. Nejsem svatá a taky mi ruply nervy, ale to není důvod, abych to někomu doporučovala. Kor když je to moje selhání. Člověk bouchne v situaci, kdy si neví rady. A to asi není to, co chceme ty rarachy naučit. Teď to myslím obecně, ale ve třídě jsem měla děti, které neměly fakt zábrany v ničem - hysterické záchvaty, agrese k ostatním atd. Ve všech případech to byly děti, které žily ve „vojenském“ prostředí, kde nikoho moc nezajímalo, co cítí a potřebují. Byly to děti, které už nemají co ztratit - stejně dostanou zase sprda, tak proč by se snažily. Prostě rezignovaly. Nebo rezignovaly úplně a vůbec se neprojevovaly - ani negativně, ani pozitivně. To bych fakt nechtěla svému dítěti způsobit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
14.12.18 01:47

Ted momentalne toho casu na ni moc nemam,ale zapojuji do her obe a pride mi ze trochu to pomaha. Tesi se kdyz muze dat 3 salky misto 2. Nebo tancime spolu vsechny 3. Nebo kdyz malu vezmu do naruce a ji dam do kocaru.po byte pak vozim. Ona totiz vzdy byla moje nikdy ani na jeden den jsme nesli od sebe. Spali spolu 16 mesicu kojena. Ted najednou jsem sla na 5 dni pryc a jeste se vratila s miminkem. Dost spatne to brala.Sestra mala vecne nebude doufam ze den za dnem bude lepsi a lepsi. Budu se snazit je vychovat aby si vzdy pomahali.proste partacky. Ja jsem jeste porad plna hormonu mozno to moc prozivam. Dekuji za radu. Je pravda ze bitkou se nic nevyresi a doufam,ze cim bude starsi tak tech situaci bude min a min. @Mari.G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
14.12.18 01:59

U nás ve školce je taky malej satan. Když moje dítko začalo brečet, že nechce do školky, že xy ho bouchá, tak jsem to řešila s učitelkou. Učitelka bohužel situaci nezvládá řešit. Můj potomek měl čím dál větší strach jít do školky. Tak jsem potomka přivedla ubrečeného do třídy a před celou třídou, učitelkou jsem nastoupila na toho malého spratecka. A velice důrazně jsem si s ním vyjasnila pozice. Od té doby má moje dítko klid. Není to ideální řešení, vím…ale u nás to zabralo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
14.12.18 07:16
@Netopýr1 píše:
Já jako nechápu, jak dvě učitelky nezvládnou jedno takové dítě. Tak bych ho prostě posadila zvlášť ke stolu, hračky by si bral taky jen k tomu stolu, jedl by zvlášť, na procházku by šel s učitelkou za ruku. Prostě bych ho separovala od ostatních dětí, samozřejmě se slovy, že pokud si bude chtít hrát, tak muze, ale nebude dětem ubližovat. Jakmile bych něco viděla, šel by zas na samotku. (Samozřejmě za předpokladu, že se nejedná třeba o dítě s postižením) abejt rodičem toho dítěte, tak učitelce dovolím, ať mu klidně jednu majzne, když už si teda neumím to dítě vychovat. A ať mi někdo netvrdí, že čtyřleté dítě prostě nepochopí, že se ostatní děti nekoušou, nemlátí atd. :roll:

Jenže nejsi. Rodič takového dítěte by tě nechal zavřít, kdybys ho separovala od ostatních, obvinil by tě ze šikany dítěte a poslal na tebe inspekci, která by mu dala zapravdu. A ta tvoje první věta je taky dost vtipná - dvě učitelky jistě jedno takové dítě zvládnout no a ty třídu ostatních zmákne třeba uklizečka. Tyhle názory od plotny jsou fakt hodně inteligentní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12594
14.12.18 07:48
@Mari.G píše:
@rena621 Zkoušela jste Nevýchovu? Chce to úplně přepnout myšlení a není výsledek za minutu. Ale má to opravdu dobré výsledky. Ono když jí dáte na zadek za to, že ona někoho flákne, tak ona to moc nemá jak rozlišit, že ona bít nemůže a Vy ano?

Tak nevím na jakém principu je nevýchova, ale byla jsem na přenášce Mgr. Drbohlava, což je jeden z největších odborníků na dětskou agrtesivitu, poruchy chování nejtěžšího kalibru, šikanu..nyní se dělají výzkumy se stoupajíí hostilitou vúči domácím mazlíčků u už 6-let dětí.. a důvody stoupající agrese u děti a mladistývch? Ta užasná výchova - nevýchova která je založená na obrovském respektování dítěte a jeho sebevědomí, které neumí přijmout jakoukoliv kritiku, sebereflexi..3-leté dítě musí mít přesně stanovená pravidla, koho musí poslouchat a jak se má chovat..jestli ne, tak je to cesta do pekla, která končí že je doma tyran-psychoapt, kterého se bojí v 10-let vlastní rodiče..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1351
14.12.18 08:16

@Mari.G
Ad Nevychova; prošla jsem několik videí a dokonce absolvovala jeden celý on-line kurz, měla jsem loni s dětma fakt krizovku. Takže nesoudím od plotny…a za mě je teda Nevýchova k prdu. Některé postřehy k zamyšlení dobrý, ale koncepce špatná. Za prvý Katka Králová nemá vlastní děti, takže jí chybí dvě zásadní věci - zkušenost a prožitek. Další a naprosto nejzásadnější věc - sama totiž v jednom videu (mmch.na někoho, kdo se živí prodejem svých mouder, naprosto příšerně prezentuje) říká, že pomocí Nevýchovy nenaučíte dítě poslechnout rodiče. To totiž není cílem Nevýchovy. Nevýchova naučí dítě debatovat. A Nevýchova také učí rodiče respektovat NE jejich vlastního dítěte. Což je podle mého úplně špatný koncept. Protože ten kdo má zodpovědnost, je rodič, a ten tedy určuje pravidla hry, včetně toho, kdy se debatuje (kam pojedeme v neděli na výlet) a kdy se poslouchá (po večeři se uklízí - malé děti; do deseti doma - puberťáci). :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
14.12.18 08:36

Mě se líbí názory na výchovu paní PhDr. Pekařové. Je zastáncem vlídné, ale důsledné výchovy. Měli jsme bouřlivé období vzdoru a hodně mi její přístup otevřel oči. Např. knížka Jak žít a nezbláznit se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
14.12.18 09:01

@hanka.br. jo, takže necháme děti mlatit, to je v pořádku. Je vtipné, jak se na to dnes pohlíží. Dítě může ostatní mlátit, kousat, ale když ho prostě za trest poslu na stranu, tak je to špatně. Ale představ si, že u nás to takhle funguje. Mají stoleček pro zlobivé děti, a dítě, které fakt hodně zlobí, boucha ostatní děti, musí třeba následně obědvat samo případně si samo hrat. Když se ti to nelíbí, můžeš změnit školku. Je mi to bližší, než aby moje dítě denně chodilo pokousané od čtyřletého zmeťoura, který jaksi nechápe, že se to nedělá. (Psala jsem, pokud se nejedná o dítě s postižením)
Pak to nemá dopadnout jako u nas v jedné škole, kdy 12ti lety zak nadával už poněkolikáté učitelce, že je zas.ana kr.va a ona už to jednou nevydržela a dala mu facku. Samozřejmě se to totálně rozmazlo a učitelku vyhodili. Nepomohla ani petice, nás ostatních, normálních rodičů. Ono se teď bohužel stává normálním, že dítě může vše a učitelka nic. Takže je normální, že děcko učitelce tímhle způsobem nadává, ale normální neni, když se učitelka brání, však ona si to ze své pozice nemůže dovolit. :roll: skvělé vychováváme své děti, jen co je pravda. Hlavně dítěti nedat na zadek, probuh, pak to bude dělat. Jakto, že celá naše generace se teda vzájemně netriska chodic po ulici, to nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
14.12.18 09:46
@Mari.G píše:
Tak ono tábor není školka nebo škola. To Vám mohu z vlastní zkušenosti potvrdit. Pozor, já nemám pocit, že žádné dítě ze školky nedostalo nikdy na zadek. Jen se ptám, jak má dítě, u kterého se řeší bití bitím pochopit, že jednou je to správně a podruhé ne? :think: :think: :think: Pokud se nevyřeší příčina, tak stejně dítě nepřestane. Nebo vidíte jako řešení dítě zmlátit pořádně pokaždé, jak to udělá? Evidentně s řešením takové situace zkušenosti nemáte, protože to byste nemohla psát takové nesmysly. To, že to dítě dělá z nějakého důvodu, je fakt. Stejně tak píšu, že to jeho chování neomlouvá a nemá se tolerovat. Ostatně jsem pobídla maminku, aby zburcovala rodiče k řešení se školkou.

ale velmi jednoduse. Stejne tak, jako dite chape, ze u babicky plati jine pravidla nez doma, tak stejne tak i chape, ze rodice placnout muzou, protoze rodice vychovavaji a proste muzou z titulu autority, ale dite jine deti placat nesmi, protoze takove jsou pravidla. Zase nedelejme z deti blbecky. Ony tomu rozumeji az moc dobre, jen se jim obcas rozumet nechce, protoze nekterym detem se libi tyranizovat jine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12594
14.12.18 10:08
@warita píše:
ale velmi jednoduse. Stejne tak, jako dite chape, ze u babicky plati jine pravidla nez doma, tak stejne tak i chape, ze rodice placnout muzou, protoze rodice vychovavaji a proste muzou z titulu autority, ale dite jine deti placat nesmi, protoze takove jsou pravidla. Zase nedelejme z deti blbecky. Ony tomu rozumeji az moc dobre, jen se jim obcas rozumet nechce, protoze nekterym detem se libi tyranizovat jine.

Přesně tak, dítě musí pochopit, že rož je autorita, která nastavuje pravidla a má jiná práva a povinnopsti, než on a povinnost rodičů je vychovat dítě, které umít žít ve společnosti s jinými, dodržuje pravidla a normy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
14.12.18 13:11
@Netopýr1 píše:
@hanka.br. jo, takže necháme děti mlatit,to je v pořádku. Je vtipné, jak se na to dnes pohlíží. Dítě může ostatní mlátit, kousat, ale když ho prostě za trest poslu na stranu, tak je to špatně. Ale představ si, že u nás to takhle funguje. Mají stoleček pro zlobivé děti, a dítě, které fakt hodně zlobí, boucha ostatní děti, musí třeba následně obědvat samo případně si samo hrat. Když se ti to nelíbí, můžeš změnit školku. Je mi to bližší, než aby moje dítě denně chodilo pokousané od čtyřletého zmeťoura, který jaksi nechápe, že se to nedělá. (Psala jsem, pokud se nejedná o dítě s postižením)
Pak to nemá dopadnout jako u nas v jedné škole, kdy 12ti lety zak nadával už poněkolikáté učitelce, že je zas.ana kr.va a ona už to jednou nevydržela a dala mu facku. Samozřejmě se to totálně rozmazlo a učitelku vyhodili. Nepomohla ani petice, nás ostatních, normálních rodičů. Ono se teď bohužel stává normálním, že dítě může vše a učitelka nic. Takže je normální, že děcko učitelce tímhle způsobem nadává, ale normální neni, když se učitelka brání, však ona si to ze své pozice nemůže dovolit. :roll: skvělé vychováváme své děti, jen co je pravda. Hlavně dítěti nedat na zadek, probuh, pak to bude dělat. Jakto, že celá naše generace se teda vzájemně netriska chodic po ulici, to nechápu.

Není to v pořádku, nic takového netvrdím. Ale brečíš na špatným hrobě, výchovu v rodině za rodiče nikdo suplovat nemůže. Tím méně učitel, na kterého si rodič vystartuje, kdykoli se mu zachce a v systému, který agresorům a nepřizpůsobivým jednoznačně nadržuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6033
14.12.18 14:22

Mému synovi jsou teď 3 roky. Když byl malinký, tak projevoval negativní emoce (nesouhlas se zákazem…) tak, že mě bouchnul. Na řadu mamky jsem mu to oplacela - výsledkem bylo to, že jsme se třeba půl hodiny bouchali. Řešení nanic, to bych ho musela fakt zmlatit silou. Ročního kluka.

Tak jsme se na to vykašlali a hledali svůj způsob. A narazili jsme na pana Molyneuxe. A zkusili to podle něj. A světě div se - fakt to funguje. Už dva roky jsem na svého syna nevztahla ruku a ani to není potřeba. A syn se v kolektivu dětí chová naprosto suprově.

A když jsem o tom debatovala s mamkou, tak jsem jí vysvětlila, že poslouchání neznamená, že dítě přijme zákaz bez jakéhokoli nesouhlasu. Ne, jemu se to nelíbí a dá to najevo, ale zákaz neporuší. A to vám můžu říct, že máme doma fakt vzteklouna první třídy. A dcera je to samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5896
14.12.18 14:52
@lilith1 píše:
Tak nevím na jakém principu je nevýchova, ale byla jsem na přenášce Mgr. Drbohlava, což je jeden z největších odborníků na dětskou agrtesivitu, poruchy chování nejtěžšího kalibru, šikanu..nyní se dělají výzkumy se stoupajíí hostilitou vúči domácím mazlíčků u už 6-let dětí.. a důvody stoupající agrese u děti a mladistývch? Ta užasná výchova - nevýchova která je založená na obrovském respektování dítěte a jeho sebevědomí, které neumí přijmout jakoukoliv kritiku, sebereflexi..3-leté dítě musí mít přesně stanovená pravidla, koho musí poslouchat a jak se má chovat..jestli ne, tak je to cesta do pekla, která končí že je doma tyran-psychoapt, kterého se bojí v 10-let vlastní rodiče..

Ale podle toho, co píšete, tak opravdu nevíte, jak funguje Nevýchova. To není o tom, že dítě nevychováváte. Přesně jak píšete, dítě se učí přijmout kritiku, TOLERANCI k ostatním, dbá se na dodržování stanovených pravidel. Jen je to o jiné komunikaci. To je vše. To je právě ono, spousta lidí má mylný pocit, že dítě nelze vychovávat jinak než metodou cukr a bič. Nechat dítě dělat si zcela co chce bez tolerance k ostatním, je cesta do pekel, to souhlasím. Ale když budete doma bojovat s plísní, taky asi budete zjišťovat, proč ji v domě máte a budete spíš řešit to, než na ni stále jen stříkat Savo, což pomůže na pár dní :) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin